Δευτέρα
25/05/2015

Android M: Άνοιγμα εφαρμογών με το δαχτυλικό αποτύπωμα;

Η Google είναι ανάμεσα στις εταιρείες που θέλουν να βάλουν τέλος στην απομνημόνευση όλων κωδικών, μέθοδος η οποία έχει φανεί ότι δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλής. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Android M, που αναμένεται να ανακοινώσει 28 Μαΐου στο Google I/O developer conference, θα συμπεριλάβει «native fingerprint authentication».

Με την ενσωμάτωση της τεχνολογίας δαχτυλικού αποτυπώματος απευθείας στο Android, οι χρήστες θα μπορούν να μπουν σε όλες τις υποστηριζόμενες εφαρμογές χωρίς να εισάγουν κωδικούς. Οι χρήστες του iOS είναι ήδη οικείοι με την χρήση του δαχτυλικού αποτυπώματος αντί για εισαγωγή κωδικών. Η διαδικασία αυτή είναι πιο γρήγορη και ασφαλής.

Ωστόσο, ταυτοποίηση μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος θα απαιτεί συσκευή με fingerprint sensor και ακόμη δεν υπάρχουν πολλά Android smartphones με τέτοιους αισθητήρες, εκτός από κάποιες ναυαρχίδες αλλά όσο περνάει ο καιρός αυτό θα αλλάξει.

Η Google αρχικά σκόπευε να βάλει αισθητήρα αποτυπωμάτων στο Nexus 6 αλλά δεν το έκανε διότι η Apple είχε κλείσει συμφωνίες με τους top προμηθευτές και η Google έκανε πίσω τελευταία στιγμή.

Όπως πάντα κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για όποια πληροφορία διαρρέει, και περιμένουμε να μάθουμε σε λίγες μέρες τι θα ανακοινώσει η Google.

android m fingerprint

Πηγή

Μάθε για: , , ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η Αλέξανδρος Γ. λέει:

    καιρός ήταν!! Επιτέλους ;)

  2. Ο/Η Κώστας λέει:

    👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿👿

  3. Ο/Η Μιχάλης λέει:

    Αντε μήπως και λειτουργήσει επιτέλους το δαχτυλικο αποτύπωμα στην cyanogenmod 12

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.