Δευτέρα
13/05/2013

Google Play Games, Η εξέλιξη του gaming στο Android

Η Google φαίνεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στο mobile gaming στο Android. Έτσι, με βάση την ιστοσελίδα Android Police και τα αρχεία .apk που έχει στα χέρια του, η Google ετοιμάζεται σύντομα να παρουσιάσει την πλατφόρμα Google Play Games. Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι κάτι αντίστοιχο με το Game Center της Apple και το Xbox Live της Microsoft.

Έτσι, μέσω του Google Play Games, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα multiplayer, πρόσβασης σε πίνακες κατάταξης (leaderboards), βραβεία με βάση τις επιδόσεις τους στα διάφορα games (achievements) αλλά και την δυνατότητα αποθήκευσης saved games στο cloud, ούτως ώστε να μην ανησυχούν για το αν θα χάσουν την πορεία που έχουν σημειώσει σε ένα game λόγω κάποιου σφάλματος. Παράλληλα, θα υπάρχουν lobbies, icon badges και in-game chat.

Η υπηρεσία αυτή θα κάνει το gaming στο Android πιο social και θα απαλλάξει τους developers από το να αναπτύσσουν δική τους πλατφόρμα για την επικοινωνία των gamers. Ακόμη όμως, δεν είναι σίγουρο πως ακριβώς θα λειτουργεί το Google Play Games, δηλαδή αν θα παρουσιαστεί κάποια νέα εφαρμογή ή θα γίνει κάποιο update.

Η αποκάλυψη της συγκεκριμένης υπηρεσίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο συνέδριο Google I/O, το οποίο θα διεξαχθεί 15-17 Μαίου.

Google Play Games

Χρήστος Παπαντωνίου

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

 1. Ο/Η Silender λέει:

  can’t w8

 2. Ο/Η Sakis Bairamis λέει:

  Μπραβο στην google

 3. Ο/Η nick123 λέει:

  <>

  Λέτε να συνδέσει το φατσοβιβλίο με το play ????

  ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ

  Γουστάρω πολύ να μπένω στο google plus και να βλέπω απο τον υπολογιστή μου με ένα και να βλέπω όλες τις ενυμερώσεις και τα στατς άν κάποιος πέρασε το ρεκόρ μου απο τα games toy android, όσες γουστάρω εννωείτε. Έτσι GOOGLE δείξε ποιος είναι το αφεντικο σε κάτι τυπάκια όπως
  MARK, BILL, STIVE

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.