Πέμπτη
14/07/2011

Aυτοδίδακτος υπολογιστής μαθαίνει να παίζει video game

Εν έτει 2011 η πρόοδος στον τομέα του ΑΙ είναι τόσο μεγάλη, που δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Ερευνητές στο University College London, έκαναν υπολογιστή να μάθει μόνος του να παίζει video game, με τη βοήθεια αλγόριθμων. Ξεκινώντας από το μηδέν, η μηχανή κατάφερε να μάθει να παίζει σωστά Civilization, συνδυάζοντας λέξεις από το manual του παιχνιδιού με in-game πράξεις, μέσω της διαδικασίας δοκιμής και λάθους.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό: ο… αυτοδίδακτος υπολογιστής νίκησε στο 80% των γύρων που έπαιξε στο Civilization, ενώ χωρίς να βασίζεται σε οδηγίες νίκησε μόλις στο 46% των γύρων. Επιπλέον, σε διαδικασία εγκατάστασης software, ο υπολογιστής μπόρεσε να αναπαράγει το 80% των βημάτων που θα έκανε ένας άνθρωπος αν διάβαζε τις ίδιες οδηγίες.

Η δημιουργία του Skynet είναι κοντά…

Speedlink joystick

Πηγή: Game20.gr

Μάθε για:

Συντάκτης: .


6 Σχόλια

 1. Ο/Η Terry-Athens λέει:

  Εντάξει η τεχνολογία αρχίζει και ξεφεύγει επικίνδυνα..! Φανταστείτε να παίζει κάποιος, πχ. Dota, να χρειάζεται να φύγει για λίγο από το pc και να το αφήνει να παίζει μόνο του :P Τρελά πράγματα!

 2. Ο/Η telas λέει:

  καψ καψ, κάψιμοοοοοοοοοοο

 3. Ο/Η Volga λέει:

  @Terry-Athens
  Αυτό που λες γίνεται ήδη…. :D

 4. Ο/Η kostis λέει:

  αστα λα βιστα μπειμπι! οι ταινιες επιστημονικης φαντασιας ειναι ο προαγγελος της πραματικοτητας…..

 5. Ο/Η Terry-Athens λέει:

  @Volga, Χεχε ίσως δεν το διατύπωσα εγώ καλά, εννοώ να παίζει ο χαρακτήρας σου μόνος του, να σκοτώνει, να κάνει υπολογισμούσ κλπ. τώρα αν υπάρχει ήδη πάω πάσο έχω καιρό να παίξω!

 6. Ο/Η angelos λέει:

  Μακάρι να μην έχει και τις ίδιες ιδέες με το Skynet.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.