Τρίτη
04/11/2014

The Internet Archive, 900+ δωρεάν arcade κλασικά παιχνίδια στην οθόνη σου

Για όσους έχουν νοσταλγήσει τα παλιά κλασσικά arcade games, τώρα υπάρχει λύση και είναι πολύ απλή. Δεν χρειάζεται ούτε να εγκαταστήσουν MAME ούτε να ψάξουν για τις ROMs των αγαπημένων παιχνιδιών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μπεις στο The Internet Archive και να βρεις τα αγαπημένα σου βιντεοπαιχνίδια των περασμένων δεκαετιών.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Internet Archive (στην προσπάθεια του να κάνει ένα backup του ψηφιακού κόσμου) δημιούργησε το «Console Living Room» το οποίο προσφέρει browser-friendly emulators για έναν μεγάλο αριθμό κονσολών από τα 70s και τα 80s. Για παράδειγμα αν θέλεις να παίξεις Atari 2600 ή Sega Genesis αρκεί να επισκεφτείς τα link στο Ιnternet Αrchive.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε εισήγαγαν μια νέα κατηγορία την οποία ονόμασαν «The Internet Arcade», η οποία περιέχει 900+ τίτλους παιχνιδιών. Αυτά είναι μέρος του JSMESS project, μια προσπάθεια να κάνουν emulate όσα περισσότερα συστήματα γίνεται.

Μπορεί να μην δουλεύουν όλα στην εντέλεια, οπότε κάποια bugs είναι αναμενόμενα αλλά με τον καιρό θα γίνουν όλο και καλύτερα. Το γεγονός ότι κατάφεραν όλα αυτά να δουλεύουν σε browser είναι εντυπωσιακό. O Jason Scott, ένας από τους developer του JSMESS, γράφει για την δουλειά που έκανε σε αυτό το project σε αυτό το blog post το οποίο έχει ενδιαφέρον να επισκεφτείτε.

the-internet-arcade-01-570

the-internet-arcade-570

Πηγή

Συντάκτης: .


3 Σχόλια

  1. Ο/Η Αντώνης Μαρίνος λέει:

    Για τους παλιότερους ανάμεσά μας, αξία ανεκτίμητη !!! Αν και προφανώς ήδη έχουμε δεκάδες GBs με emulators και ROMs, ποτέ δεν λέμε όχι σε μια ακόμα προσπάθεια αναβίωσης του ένδοξου παρελθόντος !!

  2. Ο/Η jonjon λέει:

    Wonder boy,bobble bobble,Tekhan world cup 1986,double Dragon , κτλ ωραίες αναμνήσεις!

  3. Ο/Η tech21man λέει:

    Δειτε και το game oldies com καλυτερα.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.