Ονομάζεται PlayStation 5 και κυκλοφορεί τα Χριστούγεννα του 2020

PlayStation 5 2020 επίσημα, Ονομάζεται PlayStation 5 και κυκλοφορεί τα Χριστούγεννα του 2020

Η Sony ανακοίνωσε ότι η νέα κονσόλα ονομάζεται και επίσημα PlayStation 5 και θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020. Αν και δεν υπήρχε αμφιβολία για το όνομα του PS5, η επίσημη ανακοίνωσή του αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι του παζλ της επόμενης γενιάς που σιγά-σιγά συμπληρώνεται.

Το επερχόμενο PlayStation 5 διαθέτει νέο, εξελιγμένο χειριστήριο με δύο βασικές καινοτομίες. Η απτική ανάδραση (haptic technology), η οποία αντικαθιστά την απλή δόνηση και προσφέρει πολύ πιο “αναλυτική” αίσθηση στον παίκτη. Διαφορετικές καταστάσεις στα παιχνίδια όπως τρακαρίσματα σε αγώνες αυτοκινήτων, τάκλιν σε ποδοσφαιρικά ματς, ακόμα και τρέξιμο μέσα σε χόρτα ή περπάτημα σε λάσπη, μεταφέρονται διαφορετικά στα χέρια του παίκτη.

Μάθε τα πάντα για το PlayStation 5 στο Game20.gr

PlayStation 5 2020 επίσημα, Ονομάζεται PlayStation 5 και κυκλοφορεί τα Χριστούγεννα του 2020

Η δεύτερη καινοτομία είναι η προσθήκη αντίστασης (adaptive triggers) στα L2 και R2, που επιτρέπει στον παίκτη να νιώθει πιο έντονα πχ τη χρήση τόξου ή την επιτάχυνση ενός οχήματος σε βραχώδες έδαφος. Από εκεί και πέρα, το χειριστήριο του PS5 διαθέτει βελτιωμένο ηχείο, θύρα USB Type-C για φόρτιση και μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, ενώ σύμφωνα με τη Sony είναι ελαφρύτερο από το χειριστήριο του Xbox One με μπαταρίες μέσα.

Πρώιμες εκδόσεις του χειριστηρίου του PS5 ήδη καταφτάνουν στους developers. Μαζί με αυτές τις “φρέσκιες” επίσημες ανακοινώσεις από χείλη της Sony, renders όπως το παραπάνω ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο παρουσιάζοντας το πως θα μπορούσε να είναι το επερχόμενο PlayStation 5. Ανυπομονείτε;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανώλης

Απίστευτο, PlayStation 5..δε μπορούσε κανείς να φανταστεί αυτή τη πρωτότυπη ονομασία. :p

Aristos

Το pro συνήθως βγαίνει σε δεύτερη φάση με βελτιωμένο hardware. Πάντως το gaming στο pc (παρόλο που δε συγκρίνω το ένα με το άλλο) έχει γίνει ακριβό άθλημα, το ps4 έχεις 7 χρόνια πριν βγει το επόμενο.

@JR γιατί δεν ανακοινώνονται οι πωλήσεις του Xbox? ❤️

JR

Για όσους ξέρουν από κονσόλες μόνο XBOX. Καμία σύγκριση σε δυνατότητες multitasking, λειτουργικό, online υπηρεσίες και χειριστήριο με το PlayStation που απευθύνεται σε παιδάκια.

George

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο, άλλο είναι για παιδάκια..Το xbox έχει minecraft όχι το playstation

Αλέξανδρος

Συμφωνώ στις καινοτομίες του Xbox, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα αν τολμήσεις να αναφέρεις κάτι εναντίον της αρεσκείας της μάζας είναι γνωστό ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα σε φάνε. Φάουλ το ότι απευθύνεται σε παιδάκια που λες γιατί η κάθε κονσόλα έχει το υλικό που απευθύνεται στις ηλικίες που πρέπει.

George

Δεν συμφωνώ για την μάζα που λες, εγώ προσωπικά δεν είδα κανένα παιχνίδι αποκλειστικό στο xbox που να μου άρεσε (πάντα στα δικά μου γούστα) γιατί να το πάρω ? Ούτε είδα κάποια καινοτομία από την Microsoft !! Τι επειδή έβγαλε μια δυνατή κονσόλα ? σιγά το πράγμα.. Ανεκμετάλλευτη πήγε.. Ενώ όλα τα αποκλειστικά του PS4 τα λάτρεψα
Και είμαι και άνθρωπος που πάει συνήθως αντίθετα από την μάζα σε πολλά πράγματα

Αλέξανδρος

Φίλε μου δεν είπε κανείς να το πάρεις το xbox, η το Nintendo Switch, η το PlayStation. Καταναλωτής είσαι και εσύ όπως και εγώ και έχουμε ο καθένας την δική του άποψη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πολλοί παίρνουν λόγω ονόματος. Το xbox το αγοράζω από το 2003 έως σήμερα και μπορώ να σου πω ότι έχει καλύτερη online υπηρεσία, καλύτερο χειριστήριο, καλύτερο μενού, game pass, ποιο δυνατά μηχανήματα, καλύτερες τιμές, παίζω τα παλιά μου παιχνίδια (ναι οκ δεν έχει σημασία για πολλούς αυτό αλλά εμένα προσωπικά με μια βιβλιοθήκη – ψηφιακά και μη- περίπου 350 τίτλων με εξυπηρετεί πολύ αυτό το πράγμα) στριμαρω στον υπολογιστή μου κιόλας χωρίς πολλά πολλά, και επειδή χρησιμοποίησα την πλατφόρμα εφαρμογών της μαικροσοφτ πάρα πολύ με βοήθησε να έχω εφαρμογές παντού. Όσο αφορά τα αποκλειστικά ναι ασυζητητί έχει περισσότερα το PlayStation. Δεν σημαίνει όμως ότι όλα είναι εξίσου ποιοτικα όπως το God of War και το Last of Us (τα οποία είναι όντως παιχνιδαρες) Η μαικροσοφτ από την δική της βιβλιοθήκη δυστυχώς δεν έχει δώσει ανάλογες συνέχειες για κάποιο λόγο στα δικά της αποκλειστικά πλην του Halo και του Gears of War, αλλα όλοι έχουν να πουν καλό λόγο για το Alan… Συνέχεια »

Μιχαλης

Ας ειναι καλα το Fortnite που εκανε την SONY να δεχτει επιτελους το cross-playing …

Νωντας

PLAYSTATION 5 ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΕ GOD OF WAR 2 ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!

I am

Από σίγουρη αγορά με αυτόν τον σχεδιασμό οδευω προς το “μπαα”. Θα προτιμούσα κάτι πιο γεωμετρικο και κυριλέ όπως είναι το 4.

nikos2019

Δεν νομίζω ότι αυτή θα είναι η συσκευή του 5. Δεν υπάρχει πουθενά κάτι το επίσημο ή έστω επίσημο leak.

Εγώ πάντως, παρά την ικανοποίησή μου για τις αλλαγές, θα περιμένω υπομονετικά κανα δυο χρόνια ακόμη το pro (ελπίζω ν’ αντέξω).

Vendetta

Ξέρεις τι μου θύμισες? Να είσαι σε γκαλερι γιατι επρεπε να πας και να κοιτάς πίνακα. Να έρχεται δίπλα κάποιος και να σου λέει “η γεωμετρία του κίτρινου με το κυριλέ του κόκκινου του δινει αλλο αερα” και να σκέφτεσαι πότε θα φύγεις να πας για κανά σουβλάκι.
Επί του θέματος. Το βασικό κριτήριο αγοράς της συσκευής για σένα είναι ο σχεδιασμός και το κυριλέ? Σε τραπεζάκι αξίας 10000€ θα το τοποθετήσεις ή για να παίξεις?

I am

Οποιαδήποτε αγορά κάνεις ειδικά όταν είναι ακριβή πρέπει να κοιτάς τα πάντα…γιατί να μην πάρω το xbox αν μου αρέσει πιο πολύ εμφανισιακά? Λειτουργικά το πιο πιθανόν είναι να είναι το ίδιο.
Δεν είναι άσχετο να βάζεις τον παράγοντα εμφάνιση αλλά γιατί να πας σε γκαλερί όταν έχεις όρεξη για σουβλάκια?
Φυσικά δεν είναι ο πρώτος παράγοντας αλλά για εμένα είναι σημαντικός όταν υπάρχουν πολλά υποκατάστατα.

Vendetta

Για την γκαλερι παιζει ο ασταθμητος παραγοντας που λεγεται γυναικα. Για την εμφανιση δεν μου ειχε περασει ποτε απο το μυαλο στο playstation ή xbox εφοσον το έχει στο σπιτι μονο για δικη σου ευχαριστηση.

I am

Χαχα δεκτό. Καλή συνέχεια!

Greg

Καλά τα λέμε εμείς αλλά αν επιβεβαιωθεί η τιμή των 950€ θα πάει άκλαυτο… (υγ. για όσους δεν έχουν διαβάσει σχετικά, γνωστό κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην Σουηδία δέχεται ήδη προπαραγγελίες για το PS5 στην τιμή των 950€) Εγώ προσωπικά αν και έχω αγοράσει όλες τις κονσόλες PlayStation από την Day One κυκλοφορία τους κιόλας αν το PS5 θα έχει πάνω από 600€-650€ απλά δεν θα το πάρω, PS4 Pro και για όσο κρατήσει.

Παναγιώτης

Σιγά να μην έχει 950. Βρέθηκε ένα χαζό κατάστημα πού αν είναι δυνατών δέχεται προπαραγγελιές πάνω από 1 χρόνο πριν και θα το πάρουμε σοβαρά.

Greg

Χαζό κατάστημα τα Media Markt Σουηδίας ???

Παναγιώτης

Κοίτα άμα το έχει 950 και δέχεται από τώρα προπαραγγελίες ε δεν το λές και έξυπνο.

Greg

Άμα υπάρχουν άτομα που σκάνε 1 χρόνο πριν έρθει 950€ ως προπαραγγελία το κατάστημα μια χαρά έξυπνο είναι, άλλοι είναι οι χαζοί της υπόθεσης, όπως και να έχει όπως το προ είπα και στο αρχικό μου σχόλιο εμάς μα ενδιαφέρει μην βγει πραγματική αυτήν η τιμή των 950€.

νωντας

Δεν θα εχει 950!!!Γυρω στα 500-550 ευρω θα κανει ,χαλαρωστε…

Greg

Επειδή από τα χέρια μου έχουν περάσει όλες οι κονσόλες PlayStation και της έπαιρνα Day One η εμπειρία μου, μου λέει ότι η τιμή του θα παίζει μεταξύ 550€-650€ με τα 600€-650€ να είναι το ποιο πιθανό.

Ρεαλιστής Τεχνοκράτης

Ενώ τα iPhone δλδ που κάνουν 1700 για να μπαίνεις στο Instagram και τα μοστράρεις στο τραπεζάκι της καφετέριας να τα αγοράσουμε. Το Play 5 που τουλάχιστον παίζεις κανένα σοβαρό παιχνίδι (πέρα από candy crash) και κάνει σχεδόν τα μισά λεφτά και θα σου κρατήσει μια 5ετία είναι πολλά?

nick

Ακουστηκε οτι κανονικο και 5 βγαινουν μαζι

NICK

SORRY..ΚΑΝΟΝΙΚΟ 5 ΚΑΙ PRO ΕΝΝΟΟΥΣΑ

nikos2019

Τελικά είναι το development kit της SONY, το οποίο ΣΠΑΝΙΩΣ είναι το ίδιο με την τελική κονσόλα (ψάξτε το αντίστοιχο του ps4 και θα καταλάβετε).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.