Η Ελλάδα έχει μία από τις χειρότερες ταχύτητες σύνδεσης στο Internet

, Η Ελλάδα έχει μία από τις χειρότερες ταχύτητες σύνδεσης στο Internet

Δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη, αλλά τώρα υπάρχουν και τα ερευνητικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι πληρώνουμε πολύ ακριβά την ταχύτητα με την οποία είμαστε online. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Broadband Index η χώρα μας υστερεί πολύ σε ταχύτητα σύνδεσης.

Η έρευνα που έγινε από το comparethemarket.com, η Ελλάδα έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ταχύτητα σύνδεσης στο broadband Internet, με τη μέση ταχύτητα να υπολογίζεται στα 31.89 Mbps, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά σε αρνητική κατάταξη σε αυτό το πεδίο ακολουθεί η Τουρκία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι για να κατέβει υλικό μίας ώρας από το Netflix στην Ελλάδα, απαιτούνται 12 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, ενώ το μέσο μηνιαίο κόστος για σταθερή σύνδεση στο Internet σε ταχύτητες broadband υπολογίζεται σε 33 ευρώ. Και σε αυτό το πεδίο φαίνεται ότι η οικονομική επιβάρυνση για ένα νοικοκυριό είναι μεγάλη. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στην Τουρκία.

Οι καλύτερες επιδόσεις σημειώνονται στην Ελβετία, όπου η μέση ταχύτητα downloading είναι τα 186,4 Mbps και ακολουθούν η Δανία, η Γαλλία, η Ουγγαρία και οι ΗΠΑ. Η Ελβετία είναι ακριβή στις υπηρεσίες της, αλλά έχει το καλύτερο downloading. Το καλύτερο uploading είναι στη Νότια Κορέα με 154.70 Mbps. H πιο συμφέρουσα οικονομικά χώρα είναι η Λιθουανία με μόλις 11.2 ευρώ για 120 Mbps downloading και 113 Mbps uploading.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Cosmote double play 24 στη Τούμπα δίπλα από το γήπεδο της Τούμπας και πιάνω 8αρα ταχύτητα γελάει ο κόσμος !!

George

Είναι δίκτυο χαλκού λογικό να μην πιάνεις 24
Αλλα έχεις δίκιο έπρεπε να πληρώνεις όσο πιάνεις

Κρινής Κωνσταντίνος

Ποτέ, ποτέ μα ποτέ η 24ρα δεν πρόκειται να πιάσει 24 Mbps. Ακόμα και τότε που είχε πρωτοβγεί, έπιανε 12 άντε 13. Ο λόγος ; Ο χαλκός και τα απαρχαιωμένα ΚΑΦΑΟ.
Σε αντίθεση με το VDSL, που τα νέου τύπου ΚΑΦΑΟ συνδέονται με τα κέντρα με οπτικές ίνες. Αρκεί μόνο να σου πω πως η μέγιστη απόσταση μετάδοσης του σήματος χωρίς απώλεια σήματος μέσω καλωδίου χαλκού είναι τα 700 μέτρα, ενώ της αντίστοιχης οπτικής ίνας μερικές δεκάδες χιλιόμετρα. Χαώδης διαφορά θα έλεγα.

Ovelix

Γιατί γράφετε ότι να’ναι ??? ξέρετε πόσος κόσμος εκεί έξω έχει σπίτι της δεκαετίας του 70′-80′ με την παλιά χάλκινη καλωδίωση και πιάνουν 24Mbps ??? για αρχή το σπίτι που μένει ο αδερφός μου, την ίδια καλωδίωση έχει και το σπίτι και οι γραμμές του ΟΤΕ και το ΚΑΦΑΟ είναι γύρο στα 150-200μέτρα μακριά, σε όλα τα SpeedTest βαράει 24Mbps ταχύτητα. Λέτε για τον χαλκό λες και είναι κακός, αμέσως μετά την οπτική ίνα και το αλουμίνιο τα καλώδια χαλκού είναι ότι καλύτερο. (Τώρα αν το σπίτι σου χτίστηκε την τελευταία δεκαετία και ο ηλεκτρολόγος δεν έκανε σωστή καλωδίωση ή σου έβαλε Made in Turkey χάλκινα καλώδια την πάτησες γιατί οι Τούρκοι έχουν τον χειρότερο χαλκό λόγο πολλών άλλων υλικών προσμίξεων κατά την ανακύκλωση του χαλκού)

Panos

Βάλε VDSL τότε.

Natsu

Ελπίζουμε σε project όπως στο starlink για να απαλλαγούμε από τις άθλιες και ακριβές ταχύτητες της Ελλάδας

dax

ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Σακησ

Μένω σε ένα χωριό από έξω περνάει οπτική ίνα για τα άλλα χωριά και εμείς επειδή πιάνουμε μέχρι και 6 μας λένε είναι καλά .. κλαίω

Panos

Είναι οπτική ίνα έως το Καφάο (VDSL) και όχι πραγματική ίνα έως το σπίτι, οπότε μην χαίρεσαι!

Last edited 3 years πριν by Panos
Κρινής Κωνσταντίνος

Με οπτική ίνα μέχρι το ΚΑΦΑΟ και πενηντάρα VDSL, έχω σταθερά 53,7 mbps downloading και 5,4 uploading.
Δεν θέλω περισσότερο.

SUPS 👨‍⚖️

ωραια αφου δεν προκαλει εκπληξη και ειναι ανεξαρτητη ερευνα και ΟΧΙ φημες να την αποστειλετε στους παροχους ιντερνετ για ενα σχολιο-απαντηση και να μας την αναρτησετε εδω…

Ovelix

Αν και πριν ημέρες διαφωνήσαμε αρκετά σε μια συζήτηση εδώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

giannis rodos

Vodafone 46/3.5 Ρόδος, κέντρο.

Kolokotronis

Δωξα τον Άλαχ εβαλα Ιναλαν και ηρεμησε το κεφαλι μου. Ναι εχει τα θεματακια της και αυτη αλλα τουλαχιστον πιανω παραπανω απο οσα πληρωνω. Πληρωνω 28 ευρω για 200 και πιανω 230-250 download & upload. Με την Cosmote τοσα χρονια μας κοροιδευε μες τα μουτρα μας. 24αρα και επιανα 3!!!!! 6μελης οικογενια. Απλα τραγικη σε ολους τους τομεις της.

Κρινής Κωνσταντίνος

Τα δίκτυα στην Ελλάδα παρομοιάζονται σαν μια βάρκα χωρητικότητας 50 ατόμων, στην οποία επιβιβάζονται 100.
Μοιραία θα βουλιάξει.
Δυστυχώς οι υποδομές των δικτύων στην Ελλάδα δεν είναι ικανές για να αντέξουν σε πραγματικές συνθήκες πλήρους χρήσης τους, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε πολλά και να έχουμε λίγα.
Δεν είναι δυνατόν εταιρείες να χάνουν έναν κόμβο και να πέφτει το ίντερνετ στη μισή Ελλάδα. Οι σοβαρές εταιρείες πρέπει να έχουν τόσους κόμβους ώστε να καλύπτεται μια βλάβη ενός εξ αυτών. Ο λόγος;
Πληρώνουμε τα περισσότερα και θα έπρεπε να λαμβάνουμε περισσότερα.
Όμως λαμβάνουμε τα λιγότερα.

SuperSportBilly

Πριν 1-2 περιπου μηνες ψηφιστηκε νομος που λεει οτι σε απλες γραμμες αν πιανεις κατω απο 30% της ταχυτητας που σου λενε εχεις δικαιωμα να ζητησεις μειωση παγιου. Πχ σε 24 αν πιανεις κατω απο 16.5mbps ζητας μειωση.
Το ιδιο ισχυει στις γρηγορες αλλα 20% διαφορα σε ταχυτητα.
Εγω εχω 24 και πιανω 25 με χαλκο μεσα στο οίκημα, επιανα 12-14 πριν αλλαξουν καφαο στην περιοχη.

Mr George

Τον ξέρουμε τον νόμο και εμείς και αυτοί αλλά δυστυχώς δεν αλλάζει κάτι. Σου κάνουν υποβάθμιση πακέτου σαν λύση με πακέτο πιο κοντά στην ταχύτητα και την βρίσκουν την άκρη με τον νόμο. Εμείς πάλι χαμένοι βγαίνουμε δυστυχώς . Η λύση είναι με ιδιωτικές εταιρείες πχ ιναλαν με υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα ή να διορθωθεί το δίκτυο απ’ τις υπάρχουσες γνωστές εταιρείες πράγμα δύσκολο αν δεν υπάρξει ανταγωνισμός η να τους βάλει η Ε.Ε στη θέση τους να εκσυγχρονιστούν .

Γούλιο Ταλαβεράνο

Υπάρχει ελπίδα για καλυτέρευση;
Και μιλάμε μάλλον για Αθήνα. Και πως είναι η κατάσταση π.χ. σε πόλεις σαν την Πρέβεζα, Άρτα κλπ;

Last edited 2 years πριν by Γούλιο Ταλαβεράνο
JohnTs

Δεν προκαλεί μεγάλη εκπληξη η ταχυτητα συνδεσης στην χωρα μας αλλα… εκπληξη προκαλει η ταχυτητα συνδεσης στην Βουλγαρία καθώς ειναι 2,5 φορες περιπου περισσότερη! Φαντάσου…*

* Βεβαια, οι Βούλγαροι εχουν εξελιχθει πολυ σε σχεση γενικως με την κατασταση της την δεκαετία του ’90.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software App Store Apple Apple App Store

Netflix: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω του App Store της Apple

Αλλαγές για τους συνδρομητές του Netflix που εξακολουθούν να πληρώνουν μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Internet Netflix

Netflix: Nέες ταινίες και σειρές το Φεβρουάριο στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν το Φεβρουάριο του 2024 στην Ελλάδα από το Netflix.

Internet Netflix

Netflix: Καταργεί το βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις σε Καναδά και Ην. Βασίλειο

Tο Νetflix δεν αφήνει νέα μέλη ή μέλη που επιστρέφουν στην πλατφόρμα να εγγραφούν στο βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις.

Gear Apple Netflix

Apple Vision Pro: Το Netflix δεν θα κυκλοφορήσει εφαρμογή για το headset

Το Netflix δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για τo επερχόμενο headset Vision Pro της Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.