Δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη, αλλά τώρα υπάρχουν και τα ερευνητικά δεδομένα που αποδεικνύουν ότι πληρώνουμε πολύ ακριβά την ταχύτητα με την οποία είμαστε online. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Broadband Index η χώρα μας υστερεί πολύ σε ταχύτητα σύνδεσης.
Η έρευνα που έγινε από το comparethemarket.com, η Ελλάδα έχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ταχύτητα σύνδεσης στο broadband Internet, με τη μέση ταχύτητα να υπολογίζεται στα 31.89 Mbps, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά σε αρνητική κατάταξη σε αυτό το πεδίο ακολουθεί η Τουρκία.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι για να κατέβει υλικό μίας ώρας από το Netflix στην Ελλάδα, απαιτούνται 12 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, ενώ το μέσο μηνιαίο κόστος για σταθερή σύνδεση στο Internet σε ταχύτητες broadband υπολογίζεται σε 33 ευρώ. Και σε αυτό το πεδίο φαίνεται ότι η οικονομική επιβάρυνση για ένα νοικοκυριό είναι μεγάλη. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στην Τουρκία.
Οι καλύτερες επιδόσεις σημειώνονται στην Ελβετία, όπου η μέση ταχύτητα downloading είναι τα 186,4 Mbps και ακολουθούν η Δανία, η Γαλλία, η Ουγγαρία και οι ΗΠΑ. Η Ελβετία είναι ακριβή στις υπηρεσίες της, αλλά έχει το καλύτερο downloading. Το καλύτερο uploading είναι στη Νότια Κορέα με 154.70 Mbps. H πιο συμφέρουσα οικονομικά χώρα είναι η Λιθουανία με μόλις 11.2 ευρώ για 120 Mbps downloading και 113 Mbps uploading.
Cosmote double play 24 στη Τούμπα δίπλα από το γήπεδο της Τούμπας και πιάνω 8αρα ταχύτητα γελάει ο κόσμος !!
Είναι δίκτυο χαλκού λογικό να μην πιάνεις 24
Αλλα έχεις δίκιο έπρεπε να πληρώνεις όσο πιάνεις
Ποτέ, ποτέ μα ποτέ η 24ρα δεν πρόκειται να πιάσει 24 Mbps. Ακόμα και τότε που είχε πρωτοβγεί, έπιανε 12 άντε 13. Ο λόγος ; Ο χαλκός και τα απαρχαιωμένα ΚΑΦΑΟ.
Σε αντίθεση με το VDSL, που τα νέου τύπου ΚΑΦΑΟ συνδέονται με τα κέντρα με οπτικές ίνες. Αρκεί μόνο να σου πω πως η μέγιστη απόσταση μετάδοσης του σήματος χωρίς απώλεια σήματος μέσω καλωδίου χαλκού είναι τα 700 μέτρα, ενώ της αντίστοιχης οπτικής ίνας μερικές δεκάδες χιλιόμετρα. Χαώδης διαφορά θα έλεγα.
Γιατί γράφετε ότι να’ναι ??? ξέρετε πόσος κόσμος εκεί έξω έχει σπίτι της δεκαετίας του 70′-80′ με την παλιά χάλκινη καλωδίωση και πιάνουν 24Mbps ??? για αρχή το σπίτι που μένει ο αδερφός μου, την ίδια καλωδίωση έχει και το σπίτι και οι γραμμές του ΟΤΕ και το ΚΑΦΑΟ είναι γύρο στα 150-200μέτρα μακριά, σε όλα τα SpeedTest βαράει 24Mbps ταχύτητα. Λέτε για τον χαλκό λες και είναι κακός, αμέσως μετά την οπτική ίνα και το αλουμίνιο τα καλώδια χαλκού είναι ότι καλύτερο. (Τώρα αν το σπίτι σου χτίστηκε την τελευταία δεκαετία και ο ηλεκτρολόγος δεν έκανε σωστή καλωδίωση ή σου έβαλε Made in Turkey χάλκινα καλώδια την πάτησες γιατί οι Τούρκοι έχουν τον χειρότερο χαλκό λόγο πολλών άλλων υλικών προσμίξεων κατά την ανακύκλωση του χαλκού)
Βάλε VDSL τότε.
Ελπίζουμε σε project όπως στο starlink για να απαλλαγούμε από τις άθλιες και ακριβές ταχύτητες της Ελλάδας
ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Μένω σε ένα χωριό από έξω περνάει οπτική ίνα για τα άλλα χωριά και εμείς επειδή πιάνουμε μέχρι και 6 μας λένε είναι καλά .. κλαίω
Είναι οπτική ίνα έως το Καφάο (VDSL) και όχι πραγματική ίνα έως το σπίτι, οπότε μην χαίρεσαι!
Με οπτική ίνα μέχρι το ΚΑΦΑΟ και πενηντάρα VDSL, έχω σταθερά 53,7 mbps downloading και 5,4 uploading.
Δεν θέλω περισσότερο.
ωραια αφου δεν προκαλει εκπληξη και ειναι ανεξαρτητη ερευνα και ΟΧΙ φημες να την αποστειλετε στους παροχους ιντερνετ για ενα σχολιο-απαντηση και να μας την αναρτησετε εδω…
Αν και πριν ημέρες διαφωνήσαμε αρκετά σε μια συζήτηση εδώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Vodafone 46/3.5 Ρόδος, κέντρο.
Δωξα τον Άλαχ εβαλα Ιναλαν και ηρεμησε το κεφαλι μου. Ναι εχει τα θεματακια της και αυτη αλλα τουλαχιστον πιανω παραπανω απο οσα πληρωνω. Πληρωνω 28 ευρω για 200 και πιανω 230-250 download & upload. Με την Cosmote τοσα χρονια μας κοροιδευε μες τα μουτρα μας. 24αρα και επιανα 3!!!!! 6μελης οικογενια. Απλα τραγικη σε ολους τους τομεις της.
Τα δίκτυα στην Ελλάδα παρομοιάζονται σαν μια βάρκα χωρητικότητας 50 ατόμων, στην οποία επιβιβάζονται 100.
Μοιραία θα βουλιάξει.
Δυστυχώς οι υποδομές των δικτύων στην Ελλάδα δεν είναι ικανές για να αντέξουν σε πραγματικές συνθήκες πλήρους χρήσης τους, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε πολλά και να έχουμε λίγα.
Δεν είναι δυνατόν εταιρείες να χάνουν έναν κόμβο και να πέφτει το ίντερνετ στη μισή Ελλάδα. Οι σοβαρές εταιρείες πρέπει να έχουν τόσους κόμβους ώστε να καλύπτεται μια βλάβη ενός εξ αυτών. Ο λόγος;
Πληρώνουμε τα περισσότερα και θα έπρεπε να λαμβάνουμε περισσότερα.
Όμως λαμβάνουμε τα λιγότερα.
Πριν 1-2 περιπου μηνες ψηφιστηκε νομος που λεει οτι σε απλες γραμμες αν πιανεις κατω απο 30% της ταχυτητας που σου λενε εχεις δικαιωμα να ζητησεις μειωση παγιου. Πχ σε 24 αν πιανεις κατω απο 16.5mbps ζητας μειωση.
Το ιδιο ισχυει στις γρηγορες αλλα 20% διαφορα σε ταχυτητα.
Εγω εχω 24 και πιανω 25 με χαλκο μεσα στο οίκημα, επιανα 12-14 πριν αλλαξουν καφαο στην περιοχη.
Τον ξέρουμε τον νόμο και εμείς και αυτοί αλλά δυστυχώς δεν αλλάζει κάτι. Σου κάνουν υποβάθμιση πακέτου σαν λύση με πακέτο πιο κοντά στην ταχύτητα και την βρίσκουν την άκρη με τον νόμο. Εμείς πάλι χαμένοι βγαίνουμε δυστυχώς . Η λύση είναι με ιδιωτικές εταιρείες πχ ιναλαν με υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα ή να διορθωθεί το δίκτυο απ’ τις υπάρχουσες γνωστές εταιρείες πράγμα δύσκολο αν δεν υπάρξει ανταγωνισμός η να τους βάλει η Ε.Ε στη θέση τους να εκσυγχρονιστούν .
Υπάρχει ελπίδα για καλυτέρευση;
Και μιλάμε μάλλον για Αθήνα. Και πως είναι η κατάσταση π.χ. σε πόλεις σαν την Πρέβεζα, Άρτα κλπ;
Δεν προκαλεί μεγάλη εκπληξη η ταχυτητα συνδεσης στην χωρα μας αλλα… εκπληξη προκαλει η ταχυτητα συνδεσης στην Βουλγαρία καθώς ειναι 2,5 φορες περιπου περισσότερη! Φαντάσου…*
* Βεβαια, οι Βούλγαροι εχουν εξελιχθει πολυ σε σχεση γενικως με την κατασταση της την δεκαετία του ’90.