Facebook: Νέα εργαλεία για την προστασία των εφήβων και του απορρήτου τους

facebook, Facebook: Νέα εργαλεία για την προστασία των εφήβων και του απορρήτου τους

Μεγάλες πιέσεις από ρυθμιστικές αρχές και κυβερνήσεις δέχεται η Meta εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή δεν προστατεύει τους εφήβους σε Facebook και Instagram. Tώρα, παρουσιάζει ενημερώσεις για να αντιμετωπίσει αυτά τα σημαντικά ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα, προσθέτει περισσότερα φίλτρα στη λειτουργία ¨Άνθρωποι που ίσως γνωρίζετε”, περιορίζοντας την ορατότητα της λίστας των φίλων και φέρνοντας νέα εργαλεία για να εμποδίσει την ανεπιθύμητη διάδοση προσωπικών εικόνων.

Η λειτουργία μπορεί να βοηθήσει στην επανασύνδεση ανθρώπων που έχουν χαθεί για καιρό αλλά στους έφηβους δεν θα εμφανίζεται ένας “ύποπτος” λογαριασμός. Ύποπτος θεωρείται ένας λογαριασμός που αναφέρθηκε πρόσφατα από ένα νεαρό άτομο.

Ακόμα, το κουμπί αποστολής μηνυμάτων σε εφήβους στο Instagram θα εξαφανιστεί ως επιλογή και για αυτούς τους ύποπτους ενήλικες.

Όταν οι έφηβοι αρχίσουν να στέλνουν μηνύματα σε ενήλικες, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στην οθόνη τους που θα τους ρωτήσει αν γνωρίζουν το άτομο στην πραγματική ζωή. Στη συνέχεια, θα υπάρχει μια σημείωση ασφαλείας, η οποία περιλαμβάνει επιλογές δράσης προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω επαφή με αυτό το άτομο.

Οι νέοι έφηβοι που εγγράφονται στο Facebook θα έχουν προεπιλεγμένες τις πιο αυστηρές επιλογές σε ορισμένες ρυθμίσεις απορρήτου, όπως ποιος μπορεί να δει τη λίστα φίλων τους, άτομα και σελίδες που ακολουθούν, αναρτήσεις που έχουν επισημανθεί, αλλά και ποιος επιτρέπεται να σχόλια σε αναρτήσεις. Παρόμοιες ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες και στο Instagram.

Η Meta δήλωσε ότι συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (NCMEC) για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για εφήβους που ανησυχούν ότι οι προσωπικές τους εικόνες μπορεί να καταλήξουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Το Facebook συνεργάζεται με δύο δίκτυα για να δώσει τη δυνατότητα στους εφήβους να αναζητήσουν βοήθεια και να πάρουν τον έλεγχο.

Οι δυνατότητες έχουν ήδη κυκλοφορήσει, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να φτάσει σε όλους τους έφηβους χρήστες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Gear Apple Mark Zuckerberg Meta

Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.