Μεγάλες πιέσεις από ρυθμιστικές αρχές και κυβερνήσεις δέχεται η Meta εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή δεν προστατεύει τους εφήβους σε Facebook και Instagram. Tώρα, παρουσιάζει ενημερώσεις για να αντιμετωπίσει αυτά τα σημαντικά ζητήματα.
Πιο συγκεκριμένα, προσθέτει περισσότερα φίλτρα στη λειτουργία ¨Άνθρωποι που ίσως γνωρίζετε”, περιορίζοντας την ορατότητα της λίστας των φίλων και φέρνοντας νέα εργαλεία για να εμποδίσει την ανεπιθύμητη διάδοση προσωπικών εικόνων.
Η λειτουργία μπορεί να βοηθήσει στην επανασύνδεση ανθρώπων που έχουν χαθεί για καιρό αλλά στους έφηβους δεν θα εμφανίζεται ένας “ύποπτος” λογαριασμός. Ύποπτος θεωρείται ένας λογαριασμός που αναφέρθηκε πρόσφατα από ένα νεαρό άτομο.
Ακόμα, το κουμπί αποστολής μηνυμάτων σε εφήβους στο Instagram θα εξαφανιστεί ως επιλογή και για αυτούς τους ύποπτους ενήλικες.
Όταν οι έφηβοι αρχίσουν να στέλνουν μηνύματα σε ενήλικες, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στην οθόνη τους που θα τους ρωτήσει αν γνωρίζουν το άτομο στην πραγματική ζωή. Στη συνέχεια, θα υπάρχει μια σημείωση ασφαλείας, η οποία περιλαμβάνει επιλογές δράσης προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω επαφή με αυτό το άτομο.
Οι νέοι έφηβοι που εγγράφονται στο Facebook θα έχουν προεπιλεγμένες τις πιο αυστηρές επιλογές σε ορισμένες ρυθμίσεις απορρήτου, όπως ποιος μπορεί να δει τη λίστα φίλων τους, άτομα και σελίδες που ακολουθούν, αναρτήσεις που έχουν επισημανθεί, αλλά και ποιος επιτρέπεται να σχόλια σε αναρτήσεις. Παρόμοιες ρυθμίσεις είναι διαθέσιμες και στο Instagram.
Η Meta δήλωσε ότι συνεργάζεται με το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (NCMEC) για να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για εφήβους που ανησυχούν ότι οι προσωπικές τους εικόνες μπορεί να καταλήξουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Το Facebook συνεργάζεται με δύο δίκτυα για να δώσει τη δυνατότητα στους εφήβους να αναζητήσουν βοήθεια και να πάρουν τον έλεγχο.
Οι δυνατότητες έχουν ήδη κυκλοφορήσει, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να φτάσει σε όλους τους έφηβους χρήστες.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ