iOS WiFi Assist: Υπεύθυνο για λογαριασμό τηλεφώνου 2000 δολαρίων

To Wi-Fi Assist είναι το νέο χαρακτηριστικό που έφερε η Apple στο iOS 9 και όταν αντιλαμβάνεται ότι το σήμα του Wi-Fi δεν είναι καλό, πηγαίνει στην χρήση δεδομένων του κινητού. Σκοπός του Wi-Fi Assist είναι να μην έχουν οι χρήστες διακοπές ενώ χρησιμοποιούν το ίντερνετ στο κινητό, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα τα επιθυμητά.

Σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ότι το συγκεκριμένο feature έχει καταναλώσει περισσότερα δεδομένα απ΄όσα θα έπρεπε. Η Apple πρόσφατα είχε δεχτεί μηνύσεις από χρήστες διότι χρησιμοποιεί «αθόρυβα» τα δεδομένα και ενεργοποιήθηκε by default. Η Apple παλαιότερα είχε πει ότι τα δεδομένα που καταναλώνει το WiFi Assist είναι πολύ λίγα.

Οικογένεια από το San Francisco είδε τον λογαριασμό του τηλεφώνου της να ανεβαίνει στα 2000 δολάρια λόγω της κατανάλωσης δεδομένων. Ο συνηθισμένος λογαριασμός ήταν γύρω στα 300 δολάρια και φαίνεται ότι το WiFi Assist έτρωγε δεδομένα χωρίς να το γνωρίζουν. Αυτό συνέβη διότι το σήμα του router μάλλον δεν κάλυπτε ολόκληρο το σπίτι. Όταν το σήμα γινόταν αδύναμο, τότε αναλάμβανε το WiFi Assist.

Η AT&T ήταν πρόθυμη να ρίξει τον λογαριασμό, αλλά μάλλον δεν θα είναι το ίδιο πρόθυμη την επόμενη φορά. Όπως είπαμε η Apple έχει δεχτεί μηνύσεις για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αλλά αν θέλετε να αποφύγετε ανάλογες καταστάσεις, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό.

ios wifi assist 2000 dollars bill, iOS WiFi Assist: Υπεύθυνο για λογαριασμό τηλεφώνου 2000 δολαρίων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Καλά το τι σκαρφίζονται οι τύποι για να βγάλουν λεφτα απο μηνύσεις δεν υπαρχει! Το εχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ το wifi assist οταν κανει την αλλαγη αυτόματα σε δεδομένα φαινεται πανω στην γωνία! Εξαφανίζεται η ένδειξη wifi και εμφανίζεται το lte η 4G! Και εκτός απο αυτο το wifi assist ενεργοποιείται ΜΟΝΟ οταν έχεις ηδη ανοιχτά τα δεδομένα και μετα συνδεθεις σε wifi! Όποτε αν οι τύποι δεν ήθελαν να φουσκώσουν τους λογαριασμούς τους να μην είχαν ανοιχτά και τα δεδομένα και το wifi μαζί! Και επίσης δεν μπορω να πιστέψω οτι κάποιος ανθρωπος κατάφερε να κανει 2000 δολάρια λογαριασμο(που σημαίνει παρά πολυ ωρα σε δεδομένα) χωρίς να παρατηρήσει ουτε μια φορα την ένδειξη LTE πανω αριστερά(η οποία κανει μπαμ δηλαδή)!!!

Setamas

Οκ οκ, τρεχάτε να καλύψετε τα σπασμένα fanboys. Παραδεχτείτε το, ήταν τρελή μ@λ@κια. Δεν κάνει κακό. Και όχι δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε χρήστης να το ξέρει. Συνήθως αυτοί που παίρνουν iPhone το παίρνουν γιατι θέλουν κάτι απλό (τρελά απλό μη σου πω, αλλά οτι πληρώνουν 1000αρι για το πιο απλό κινητό είναι άλλο θέμα) και γι’αυτό δεν εννοείται ότι θα κοιτάξουν μπάρες και μπαράκια.

Χρηστος

Σαν κλασσικη ελληνιδα τα ξερεις ολα βλεπω μιας και ησουν εκει κοντα λογικα και εβλεπες τι κανουν

nikos

Γι αυτο βαζει καποιος απεριοριστα MB(εξωτερικο) ή καρτοκινητο.Παντα τα καρτοκινητα θα ναι καλυτερα γιατι εχεις καλυτερο ελεγχο απο το συμβολαιο.

alexis touba

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!

Cptbill

Ένα χρησιμότατο function το οποίο καταδικάζεται απο noobaδες users. H ευθυνη ειναι του χρήστη που δεν ξέρει τι του γίνεται. Και το android εχει αυτο το function καιρό τώρα, δεν ακουσα καμια γκρίνια σχετικα.

Υγ: αν και μου ειναι αδιάφορη η Απλ, καποιοι με αναγκάζεται να υπερασπιστώ τα αυτονόητα.

Tasos Spanos

Χρήσιμο αλλά έπρεπε by default να είναι κλειστό κι οποίος το θέλει να το ανοίξει.
Υπάρχει περίπτωση όντως να την πάτησαν πολλοί. Ανοίγεις έξω πχ τα δεδομένα. Για ειδοποιήσεις κυρίως. Πας σπίτι μπαίνει wifi βλέπεις 5-10 βίντεο στο YouTube και αν είσαι και άσχετος δεν δεις το εικονίδιο επάνω σε 3G πχ ότι γύρισε τότε πάει είσαι αντιμέτωπος με το συγκεκριμένο ποσον.
Είναι εντελώς λογικό να την πατήσει ο καθένας. Εκτός από τους γνωστες αλλά δεν είναι και παρά πολλοί σε σχέση με όλη την μάζα των εκατομμύρια χρηστών.

Mary

Πριν σχολιάσετε να διαβάζετε όλο το άρθρο!
Απόσπασμα απο το άρθρο: ‘Αυτό συνέβη διότι το σήμα του router μάλλον δεν κάλυπτε ολόκληρο το σπίτι. Όταν το σήμα γινόταν αδύναμο, τότε αναλάμβανε το WiFi Assist’
Οι τύποι κυκλοφορούσαν μεσα στο σπίτι με ανοιχτά δεδομένα! Που σημαίνει οτι και να μην υπήρχε το wifi assist οταν χανοταν το σημα θα γύρναγε και παλι μονο του σε δεδομένα! Και δεν κανω οτι τα ξερω ολα, απλά ξερω να διαβάζω τα άρθρα σωστά!

lgakias

Οταν έχεις πεταξει €760 για το σκουπιδι το 6s σιγα μην σε πειραξουν τα 2000€ που θα σου φαει

Darth

μάλλον δεν έχετε καταλάβει γιατί το κράζουν……… (και android το έχει btw)

το κράζουν επειδή ειναι BY DEFAULT ON!!!

Paul

Παντού είναι οι παγίδες..ακόμα και στα αυτονόητα.
Ο κάθε ασχετος..μαζί και εγώ… οταν πρωτοπήρα ενα android εαν δεν με προειδοποιούσε κάποιος δεν ήξερα οτι οταν αγοράζεις καινούργια συσκευή είναι ενεργοποιημένα οι πάντες και τα πάντα….και εννοώ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και 3g που κανονικά επρεπε by default να ειναι στο off.Ενα σωρό κόσμο ξέρω που την εχει πατήσει και τους εχει φαει τις κάρτες..ειδικά πιτσιρίκια που τους πηραν οι γονείς τους ενα τηλφωνάκι…χώρια γιαγιάδες και παπούδες .Το μόνο που κατακρίνω την apple είναι οτι αυτη η ρύθμιση επρεπε να είναι στο off και το κουμπί αυτο για να το βρείς πρέπει να σκρολαρεις μια ωρα ΤΕΡΜΑ κάτω για να το βρείς εκει που είναι στα δεδομένα…επρεπε να είναι σε καταφανές μέρος…δηλ μαζι με τα κουπιά 3g 4g.

Αλέξανδρος

@Mary δεν χρειάζεται και πολύ ώρα αν ο τύπος ήταν εκτός χώρας. Πρόσφατα ήμουν Γερμανία και Αυστρία για δουλειά περίπου 20 μέρες. Από εδώ ( Wind ) ενεργοποίησα το ένα γίγα για να έχω για email κυρίως και λίγο browsing όταν είμαι στο έργο. Σε κάποια φάση πήγαμε σε μια pansion για μερικές μέρες που δεν είχε internet ( ναι καλά “ακούσατε” ) και αναγκαστικά από το κινητό tethering και έδινα και στον συνεργάτη μου. Με λίγα λόγια ξεπέρασα το ένα γίγα και χρησιμοποίησα και 600mb επιπλέον που ήταν έξω από την σύνδεση μου αλλά εν γνώσει μου. Έ, λέω πόσο θα κάνει μισό γίγα περίπου, 30;40; άντε 50€ το πολύ. Αλλά τα 600mb παιδιά ( και καλά επειδή χρησιμοποιούν ξένες κεραίες ) κοστίζουν 109€ + τους φόρους. Για φαντάσου ένας απλός χρήστης που δεν ξέρει τι είναι ο μετρητής για τα δεδομένα για να κάνει τα “κουμάντα” του και πόσο μάλλον να ξέρει ότι αν έχεις αυτή την λειτουργία για το wifi ανοιχτή, αυτόματα μπαίνουν τα δεδομένα αν έχεις κακό σήμα στο wifi. Και εκείνη την στιγμή να κατεβάζεις κανένα παιχνίδι, μεγάλο κιόλας 2-3gb ( μπορεί και από αναβάθμιση εφαρμογής ). Έχει να πέσει κλάμα. Και με το παραπάνω… Συνέχεια »

Nio

Mary ο Αλέξανδρος σε έβαλε γκολ από τα αποδυτήρια. Υπερασπιζεσαι χωρίς να ξέρεις τι γίνεται. Έτσι τα μοιράζουν τα λεφτά στα δικαστήρια νομίζεις εσύ.? Με κλανιες?

παπαροκάς tiamat

Πωωω ρε φίλε μου!!!! 109 ευρω τα 600mb!!!! Τελικα αυτη η πανσιον βγηκε ισα με το να μενατε στο rich carlton!!! Πραγματικα λυπαμαι γι αυτο που σου τυχε!!
τις προαλλες εβλεπα λιγο live streaming χωρις να εχω καταλαβει οτι τελειωσε το 1giga που χα αγορασει και μου φαγανε τα 10 ευρω της καρτας μεσα σε 2 λεπτα! Μιλαμε τρελοι κλεφτες οι καρτελαδες κινητης αλλα αυτο που σου τυχε ειναι για να παρεις καλασνικοφ και να τους κυνηγάς στο δρομο

Υγ. Mary μη μας κανεις την εξυπνη ξερολα! Κατσε να σου φανε οχι 2000 -αλλα 20 ευρω και θα κλαις εσυ ….

azriel84

Αμερική. Η χώρα της οποίας κάτοικος, έβαλε εν κινήσει το “auto pilot” στο τροχόσπιτο του και πήγε πίσω στην κουζίνα να μαγειρέψει και μετά μύνησε την αυτοκινητοβιομηχανία για “ελλιπή περιγραφή” της λειτουργίας αφού τράκαρε. Επίσης όπως είπε φίλος παραπάνω, όταν το WiFi δεν δουλεύει, εμφανίζεται πάνω αριστερά το σήμα του 3G/4G για να καταλάβει ο χρήστης ότι πλέον τρώει δεδομένα από το πρόγραμμά του. Αλλά αν είχα 1€ για κάθε τέτοια βλακεία που διάβαζα θα είχα βγει στην σύνταξη τώρα…

Αλέξανδρος

Παιδιά, αφήστε το, όπως είπα πολύ κλάμα αλλά όπως μου είπαν οι ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΕΣ ΕΔΩ: και καλά επειδή χρησιμοποιούν ξένες κεραίες. Ο Παθών μαθών αλλά το αστείο όλη ξέρουμε ότι το mobile internet είναι πανάκριβο ( και στο εξωτερικό μη γελιέστε, αν ξεπεράσεις το όριο του προγράμματος άσχετα από την εταιρεία, πάρε χαρτομάντιλα όπως λέει και το άρθρο ) εκτός προγράμματος. Επειδή όταν είδα στο e-bill τις χρεώσεις μου σηκώθηκε λίγο η τρίχα για το mobile internet, τους ρώτησα πόσο θα κόστιζε αν είχα ενεργοποιήσει ακόμη 1gb internet; 20€ μου είπαν. Και μιας και το κάναμε και κουβέντα και όσοι είναι να ταξιδέψουν σύντομα ας ξέρουν τι παίζει από χρεώσεις στο δίκτυο που σας είπα παραπάνω, σύμφωνα με το μήνυμα που μου έστειλαν: OMIΛIAΣ TOY ΠPOΓPAMMATOΣ ΣAΣ KAI 0,45E/KΛHΣH. META TO ΠEPAΣ TOY ΔΩPEAN XPONOY OMIΛIAΣ H KΛHΣH XPEΩNETAI ME 0,34E/ΛEΠTO (EΛAX. XPEΩΣH 60 ΔEYT.) +0,45E/KΛHΣH. ΠΛHPOΦOPIEΣ XPEΩΣEΩN K YΠHPEΣIΩN ———— ΣTHN EE: 00306935601266 (ΔΩPEAN). EYPΩΠAKH YΠHPEΣIA EKTAKTHΣ ANAΓKHΣ: 112 (ΔΩPEAN). SMS ΠPOΣ EΛΛAΔA: 0,0738E. META TO ΠEPAΣ TΩN ΔΩPEAN MB ΣAΣ H XPEΩΣH ΓIA KINHΣH ΔEΔOMENΩN ROAMING: 0,246E/MB ME BHMA XPEΩΣHΣ 1 KB MMS: 0,123E. @Tiamat ασ’ τα να πάνε αλλά το μήνυμα δεν το είδα καλά γιατί νόμιζα 0,0246€/mb… Συνέχεια »

λεόντιος

εγώ Γερμανία έδωσα 6-7 € πήρα T-mobile καρτοκινητό το δούλεψα μόνο ίντερνετ και μετ τα 3 γκίγκα απλά μου έριξε ταχύτητα στο απεριόριστο μηνιαίο ίντερνετ !!!
όραν βγαίνω εκτός Ελλάδος χρησ. μόνο skype και ντόπιο καρτοκινητό

Sosimple

Ρε εχετε δει το μεσο χρηστη iPhone (οχι όλους, μη με φατε). Κοπέλα 20 χρονων με παντελη έλλειψη οποιασδήποτε γνωσης smartphone. Το παίρνει, σωστά κιόλας, επειδή όπως διαφημίζει και η apple “it just work” . Τι να καταλάβει απο το εικονίδιο πανω οτι γραφει lte κλπ.
Δεν ξερει τι είναι. Επειδή η Apple απευθύνεται (και) σε αυτη την κατηγορία, ειναι έγκλημα να εχει by default ενεργοποίημενη αυτη την επιλογή.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συνεβει σε χρηστη iPhone, οταν υπάρχει η επιλογή σε android χρόνια τωρα. Αν και νομίζω στο Android ειναι by default off..

chris

πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσο μισος λες και δεν ξερω κι εγω τι….
να κανω μια ερωτηση?
απο που κερδιζει η apple σε αυτο τον τομεα και γιατι να το κανει?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS 9

iOS 9: Εγκατεστημένο στο 84% των συσκευών της Apple

Όπως έχουμε συνηθίσει οι φορητές συσκευές της Apple υιοθετούν τις νέες εκδόσεις του iOS όχι μόνο αρκετά σύντομα, αλλά και σε μεγάλο βαθμό. Η τελευταία καταγραφή, η οποία και αφορά μετρήσεις μέχρι τις 9 Μαίου, δείχνει ότι η τελευταία έκδοση 9 του iOS έχει εγκατασταθεί στο 84% των φορητών συσκευών.

Software iOS iOS 9

iOS 9: Έφτασε στο 84% των iOS συσκευών

Αυτή τη στιγμή το iOS 9 έχει φτάσει στο iOS 9.3.1 και ήταν αρκετά τα προβλήματα που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν εμπόδισε τους χρήστες συμβατών συσκευών από το να κάνουν την αναβάθμιση.

News Apple iOS iOS 9

iOS 9: Το ποσοστό υιοθέτησης “κόλλησε” στο 77%

Η υιοθέτηση του iOS από τους χρήστες του έχει πάντα πιο γρήγορους ρυθμούς συγκριτικά με αντίπαλες πλατφόρμες, καθώς η ίδια η Apple έχει τον απόλυτο έλεγχο. Όπως φαίνεται από τα νέα στατιστικά όμως, το iOS 9 έχει κολλήσει στο 77%.

News Apple iOS iOS 9

iOS 9 security update: Η Apple διόρθωσε πάνω από 100 ζητήματα ασφαλείας

Η Apple με κάθε ευκαιρία θέλει να τονίσει την σημασία που δίνει στην ασφάλεια των χρηστών του iOS και όχι μόνο. Όπως επισημαίνει δεν συνηθίζει να σχολιάζει τα κενά ασφαλείας που ανακαλύπτονται κατά καιρούς, πριν τα ερευνήσει και κυκλοφορήσει τα απαραίτητα patches.