Google Glass: Γίνεται Project Aura με πρώην υπαλλήλους της Amazon

Αρχές του 2015 η Google ανακοίνωσε ότι σταματά την παραγωγή και την πώληση των έξυπνων γυαλιών της Google Glass. Αργότερα η ίδια παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη με το συγκεκριμένο project και ότι πήρε το μάθημά της, λέγοντας ότι άφησε να δημιουργηθεί όλο αυτό το hype που ξεπερνούσε τις δυνατότητες της συσκευής. Το Google Glass ήταν ένα prototype το οποίο αν και κόστιζε 1500 δολάρια, δεν ήταν ολοκληρωμένο.

Σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Google δίνει στα έξυπνα γυαλιά της μια δεύτερη ευκαιρία κάνοντας restart. To project άλλαξε ονομασία, πλέον θα λέγεται Project Aura, θυμίζει το Project Ara για αρθρωτό smartphone, αλλά είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι μηχανικοί, προγραμματιστές και project managers που εργάζονταν προηγουμένως στο Lab126, τμήμα hardware της Amazon, μετακόμισαν στην Google και ανέλαβαν το Project Aura. Οι περισσότεροι από αυτούς απολύθηκαν από την Amazon μετά την αποτυχία του Amazon Fire Phone.

To Business Insider αναφέρει ότι η ομάδα του Project Aura θα δουλεύει επάνω και σε άλλες wearable συσκευές πέραν των γυαλιών, θα παραμείνει υπό την επίβλεψη της Google και όχι της μητρικής Alphabet. Επικεφαλής παραμένει ο Ivy Ross, που ήταν στο αρχικό Project Glass, αλλά θα δίνει αναφορά στον Tony Fadell, CEO της Nest, ωστόσο το Project Aura παραμένει ανεξάρτητο από την Nest.

Μέχρι να γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την Google, κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις για τα παραπάνω.

Google Glass: Γίνεται Project Aura με πρώην υπαλλήλους της Amazon, Google Glass: Γίνεται Project Aura με πρώην υπαλλήλους της Amazon

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.