HP Veer, Το πρώτο webOS smartphone κυκλοφορεί το Μάιο στη Γερμανία

Η Ο2, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε ότι το λανσάρισμα του smartphone HP Veer στην γερμανική αγορά θα γίνει το προσεχή Μάιο. O απόγονος του Palm Pre θα φοράει το νέο λειτουργικό της εταιρίας το webOS και αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για κάτι διαφορετικό σε μια αγορά που έχει κατακλυστεί από Android συσκευές κάθε κόστους.

, HP Veer, Το πρώτο webOS smartphone κυκλοφορεί το Μάιο στη Γερμανία

Το HP Veer ενσωματώνει την μάλλον μικρή οθόνη αφής των 2.5 ιντσών, αλλά για τις ανάγκες της πληκτρολόγησης φέρει συρόμενο QWERTY πληκτρολόγιο. Συνδυάζει το μικρό του μέγεθος με μικρό βάρος, αφού ζυγίζει μόλις 103 γραμμάρια και προσφέρει 8GB ενσωματωμένη μνήμη.

Το Veer θα βρει απέναντι του κινητά όπως το Sony Ericsson Xperia X10 mini με λειτουργικό Android και χιλιάδες free εφαρμογές και θα είναι δύσκολο να μπει δυναμικά στην αγορά τουλάχιστον στην αρχή, λόγω του νέου λειτουργικού του. Το webOS πάντως έχει αφήσει θετικά σχόλια από την παρουσίαση του μέχρι σήμερα, μοιάζει πολύ γρήγορο και smooth και περιμένουμε να το δοκιμάσουμε και από κοντά. Δείτε ένα βίντεο και ανακαλύψτε το λειτουργικό σύστημα webOS.

Λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή του, όπως επίσης και την ημερομηνία κυκλοφορίας του στην ελληνική αγορά, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Αυτό που γνωρίζουμε για HP και Ελλάδα είναι η διάθεση από την τοπική αντιπροσωπεία να φέρει το tablet HP TouchPad.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Απίστευτα όμορφο! Μακάρι να το φέρει επίσημα η HP ελλάδας με την ανάλογη software υποστηριξη!

Κώστας Βλαχάκης

Σωστός, χρησιμοποίησες τη λέξη κλειδί, “υποστήριξη”. Τα στελέχη της HP στην Ελλάδα μας έχουν μεταφέρει ότι είναι κύριο μέλημά τους οι ελληνικές εφαρμογές του webOS και η υποστήριξη και από τις εξελίξεις σε αυτό το πεδίο θα εξαρτηθεί το πότε και αν θα φέρουν στη χώρα μας τα τρία νέα webOS smartphones και το tablet TouchPad.

Νικος

Πιστεύω πως πρώτα πρέπει να δείξει το ενδιαφέρον της η HP Ελλάδας αλλιώς δεν νομίζω τα κεντρικά να ενδιαφερθούν από μόνα τους. Αν δεν κανω λάθος, το webOS 2.0 SDK έγινε διαθεσιμο στο κοινό. Αν μας ενδιαφέρει σαν πλατφορμα ας κουνήσουν οι ελληνες προγραμματιστες λίγο τα δαχτυλάκια τους μηπως και δούμε ασπρη μέρα!

Κώστας Βλαχάκης

Αυτό λέω στο προηγούμενο μου σχόλιο. Τα στελέχη τη HP Hellas ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη ελληνικών webOS εφαρμογών. Θα δούμε τι θα γίνει πράξη.

Michael

Πολύ ωραίο!! Αν έχει και λογική τιμή θα το σκεφτώ σοβαρά 😉

Solon

Είμαι πολύ περίεργος να δω τι μερίδιο της αγοράς θα έχει σε ένα χρόνο από τώρα το συγκεκριμένο λειτουργικό. Αν δεν ήταν η HP από πίσω δεν θα του έδινα καμιά ελπίδα. Αλλά η HP έχει τεράστια πελατειακή βάση και αξιοπιστία από την εποχή που μεσουρανούσαν τα iPaq οπότε…… Οψόμεθα.

Νικος

Το μόνο αρνητικό είναι ότι έχει μείνει λίγο πίσω χρονικά σε σχέση με τις άλλες εταιρίες.Εκτός κι αν ετοιμάζει κάτι πολύ δυνατό που εμείς απλά αγνοούμε..

Marios Basileiou

Οπως ξαναειπα ωραιο λειτουργικο και ομορφο αλλα πιστευω αργησε λιγο…….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.