iOS 4 το δοκιμάσατε, πως σας φαίνεται;

Εχθές το απόγευμα κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο iOS 4 για το iPhone και το iPod Touch. Δωρεάν μέσα από το iTunes, απλά συνδέστε τη συσκευή σας και όλα τα υπόλοιπα γίνονται εύκολα και απλά μετά από ένα σύντομο backup. Όπως θυμάστε είχαμε δοκιμάσει την beta έκδοση του iOS 4 την οποία είχαμε βρει πολύ ενδιαφέρουσα. Όσοι έχετε προβεί σε αναβάθμιση της συσκευής σας, πως σας φαίνεται η νέα έκδοση;

, iOS 4 το δοκιμάσατε, πως σας φαίνεται;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
isidorosr20595

Δεν νομίζω να συμπεριλμβάνομαι και εγώ μέσα στην ερώτηση! 😛
Φανταστικό είναι. Επίσης μέσω του κατάλληλου jailbreak (ο οδηγός: https://mynextphone.gr/how-to-jailbreak-apple-ios-4) απέκτησα multitasking, battery percentance και user wallpaper @ background στο iPod touch 2G. 😀 (και cydia)
Το μόνο που μου λείπει είναι το Game Center.

isidorosr20595

Επίσης είναι λίγο πιο δυνατό και το ηχείο!

AnDrEw

Πως μπορω να δω εαν ειναι 2G ή 3G το ipod touch…?

AnDrEw

Και αλλη μια ερωτηση….αμα κανουμε jaibreak με αυτο τον τροπο μπορει να κλειδωσει το ipod εαν κανω καποια αναβαθμιση αργοτερα…? Γενικα δηλαδη ποιοι ειναι οι κινδυνοι που υπαρχουν…?

ghan

@AnDrEw το 3g ειναι το μοντελο που κυκλοφορει απο περυσι και ειναι πανω απο 15gig…….Μια χαρα ειναι το iOS4 και το multitasking πεταει αν και δεν το περιμενα,το μονο αρνητικο ειναι οτι στην αρχη δεν ειχαν περασει ουτε τα faces ουτε τα places ουτε τα events αλλα μετα απο ενα δευτερο sync ολα καλα,,,,μερικα παιχνιδια οπωσ το NOVA και τοPoP ww δεν παιζουν τοσο smooth…..

giannis

Σήμερα ή αύριο θα το βάλω και εγώ στο 3g της κοπέλας μου(γιατί αμα περίμενα απο εκείνη…)Μετα θα γράψω εντυπώσεις.

@isidorosr20595 ξέρεις αν γίνεται να το βάλω αυτό(μαζί με multitasking) στο 3g?

isidorosr20595

@giannis, Για να έχεις multitasking στο 3G πρέπει πρώτα να βάλεις το iOS 4 και μετά να το κάνεις jailbreak μέσω redsn0w 0.9.5. Εδώ υπάρχει ο οδηγός (με βίντεο) https://mynextphone.gr/how-to-jailbreak-apple-ios-4

@ghan, Τι είναι το PoP;

AnDrEw

@isidorosr20595, επειδη δεν εχω πολυασχολιθει σχετικα με jailbreak αμα το κανω αυτο στο Ipod μου, υπαρχει κινδυνοσ να κλειδωσει ή οτιδηποτε αλλο εαν κανω καποια αναβαθμηση……?

isidorosr20595

Δεν παθαίνει τίποτα η συσκευή (και εγώ έτσι στην αρχή ήμουν:)φοβόμουν αν πάθει κάτι, τελικά δεν έπαθε τίποτα).
Αν θες να κάνεις jailbreak την έκδοση iOS 4 πρέπει να έχεις (ΜΟΝΟ) iPod touch 2G ή 3G.
Το 1G (το πρώτο) δεν θα πάρει ποτέ αναθάβμιση στο iOS 4…

AnDrEw

Το εχω αναβαθμισει ηδη σε iOS 4….απλα δεν ξερω ποιο ειναι (το 2G ή το 3G)….ειναι 8GB και το αγορασα τον περασμενο νοεμβρη….

Γιάννης [Σάμος]

Έκανα την αναβάθμιση σε ipod touch 32GB αλλά από τότε δεν μπορεί να συγχρονίσει μέσω exchange με το google account μου.
Κάτι έφτιαχνε και η google την ίδια στιγμή και ίσως έφταιγε αυτό, αλλά ακόμα πχ τις επαφές δεν μπορεί να τις συγχρονίσει…

isidorosr20595

Το 2G έχεις.
Δεν υπάρχει 8GB 3G. Πηγαίνε Settings-General-About-Model και δες αν ο αριθμός του μοντέλου σου αρχίζει με MB ή MC. Αν αρχίζει με MB τότε προχώρα στο jailbreak. Αν είναι MC τότε περίμενε μέχρι να βγει το κατάλληλο εργαλείο jailbreak.

AnDrEw

@isidorosr20595, ειναι MC…..:-(

isidorosr20595

Το παραπάνω σχόλιο (νούμερο 12) ήταν για τον AnDrEw.

Iakovos

Είναι πιο γρήγορο το 3Gs, πιο smooth, καλο το multitasking και ολες οι νεες προσθηκες. Σε αναμονή του νέου iphone πλεον!

LthIX

Απλός ΤΕΛΙΟ 🙂

Tek

Μην κάνετε αναβάθμιση σε iOS4 αν θέλετε jailbreak ή unlock . Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρετε με την BETA έκδοση του redsn0w. Ετσι κι αλλιώς δουλεύει μόνο σε iPhone3G και iPod Touch 2G. Σε λίγες μέρες θα βγει το jailbreak αλλά και το unlock! για το iOS4. Κάντε λίγο υπομονή. Μην ακούτε κανέναν αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για το κινητό σας. Να ενημερώνεστε από τις επίσημες ιστοσελίδες των ομάδων που δουλεύουν για το jailbreak.Θα έχετε νέα και απο τον iH8sn0w αλλά και από τον Geohot. https://blog.iphone-dev.org/ https://ih8sn0w.com/index.php/welcome.snow https://twitter.com/geohot https://iphonejtag.blogspot.com/

mixalis

υπαρχει καποιο μερος να κατεβασω το itunes χωρις to quicktime? γιατι οταν το κανω εγκατασταση μου βγαζει ενα σφαλμα QTCF.dll..

Spyroscesarsc

Πάντως είναι πραγματικά ενδιαφέρον αυτό που συμβαίνει με τα iOS. Αχακάριστα ουσιαστικά δεν είναι smart OS. Μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν ως τα πιό εξαρτημένα smart OS που φτιάχτηκαν ποτέ. Αν πάρεις ένα iphone και δεν χρησιμοποιήσεις ποτέ το net για να κατεβάσεις jailbreak και εφαρμογές είναι απλά ένα user friendly κινητό που ούτε μόνο smartphone δεν μπορείς να πεις. Κάτι τέτοιες ώρες χαίρομαι που έχω ακόμα τα δύστροπα winmo! 😀

alxm31

Το λειτουργικο ειναι απλα καταπληκτικο!Πολυ γρηγορο, πολυ ομαλο.Το multitasking τρεχει χωρις να επιβαρυνει το συστημα.Πολυ χρησιμος επισης ο μετρητης χαρακτηρων στα μηνυματα, αν και δεν διορθωσαν ακομα το προβλημα με του ελληνικους χαρακτηρες (1sms=70 ελληνικους χαρακτηρες αντι για 160 που δεχεται στα λατινικα). Εχω την εντυπωση οτι η εκκινηση ειναι λιγο πιο αργη στο iPhone 3Gs. Οπως και να εχει για ακομα μια φορα η Apple εκανε μια εξαισια δουλεια.

alxm31

Επισης στα προηγουμενα θετικα θελω να προσθεσω την ταχυτερη ληψη φωγραφιων και την αρκετα αξιολογη αναλυση με το ψηφιακο zoom.Τοσο καλες φωτογραφιες δεν το περιμενα με ψηφιακο zoom σε καμερα 3MP.

ghan

@isidorosr20595 τιο ipod 3rd generation εννοω και δεν χρειαζεται jailbrake για multitasking….

oti na'nai

για να κατεβασω το iOS 4 θα πρεπει και να πληρωσω ?

george

Δεν υπάρχει πιο φιλικό τηλέφωνο στον κόσμο. Και τώρα με το multitasking είναι απλά τα πάντα όλα…… 🙂

Manos

mexri tora ola good sto 3g 16g…..
entuposiasmenos me to location p exei stis photo 😛

rey

το δοκιασα και μου αρεσε παρα πολυ ειδικα το ibooks ειναι κοριφεο!!!!

ΑΡΤΕΜΗΣ

Μπορεί να μου κάποιος τι είναι το jailbreak και το unlock σε ένα τηλεφωνο;;;;

Manos

@ΑΡΤΕΜΗΣ
συγκεκρημενα για το Iphone

Jailbreak: Ξεκλειδώνει το σύστημα αρχείων (filesystem) του iPhone παρέχοντας read/write access ώστε να είναι δυνατή η εγκατάσταση 3d party apps και διαφόρων άλλων τροποποιήσεων.

Unlock: Ξεκλειδώνει τη συσκευή (baseband), ώστε να δέχεται οποιαδήποτε SIM, οποιουδήποτε πάροχου κινητής τηλεφωνίας.

oti na'nai

@cVlachakis ευχαριστω πολυ ..To κατεβασα και ειναι οντως πολυ καλο !

costaspro

Η μπαταρια εξαντληται υπερβολικα γρηγορα και ακομα δεν εχουν τα προγραμματα Multitasking!!!

ΑΡΤΕΜΗΣ

ευχαριστω Manos.λογικα θα χασεις την εγγυηση ομως αμα κανεις Jailbreak και Unlock ετσι δεν ειναι η κανω λαθος

Manos

@ΑΡΤΕΜΗΣ
Μενα απλο restore επαναφερεις το iphone στις αρχικες ρυθμισεις του,και ετσι ουτε γατα ουτε ζημια 😛

Ερωτηση:Ειναι λιγο αργο το iOS 4 ή επειδη εχω to Iphone 3G παλευει?

Spyroscesarsc

Μάλλον επειδή έχεις το 3Gs… Στο i4 με 1GHz επεξεργαστή λογικά θα έχει μεγάλη διαφορά.

Manos

και κατι ακομα,υπαρχει τροπος να κλεινω καπως οτι εφαρμογη εχω ανοιξει,ή πρεπει συνεχεια να παταω 2 φορες το home button και να τις κλεινω απο΄κει ή απο το SBsettings???
πχ μπαινω στις φωτογραφιες κ αμα βγω το multitasking μ διχνει πως τρεχει ακομα

Manos

χειροτερα το 3G εχω 😛

yiannis pazouros

υπάρχουν κάποια κολλήματα σε iphone 3g

https://www.iphonehellas.gr/iphone-dictionary/ ένα λεξικό όρων προς όλους τους αρχάριους

LEONIDAS

TO DOKIMASA STO IPOD TOUCH MOY KAI EINAI FOBERO TO MULTITASKINH ALLA TO AGAPIMENO MOY EINAI TA FOLDERS

LEONIDAS

POLY WRAIA EINAI EPISIS KAI IBOOKS………….!!!!!!!!!!

alex

to evala se ipod touch alla den mporo na alakso to wallpaper oute na kano moultitask

alex

i mpataria telionei poli grigora

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 4

Η στιγμή που iPhone πιάνει ξαφνικά φωτιά [βίντεο]

Ένα πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο καταγράφει τη στιγμή που ένα iPhone 4, που λειτουργούσε τέλεια, τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες.

Smartphones Apple iPhone iPhone 4

Ο Κινέζος που πούλησε το νεφρό του για ένα iPhone 4 το 2011, θα υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση για το υπόλοιπο της ζωής του

Το 2011, ο Xiao Wang στην Κίνα ήθελε να αγοράσει τόσο πολύ το iPhone 4 που έκανε μια συμφωνία για να πουλήσει το νεφρό του και να αγοράσει τη συσκευή της Apple. Πλέον η ζωή του κινδυνεύει μιας και εξ αιτίας μόλυνσης θα πρέπει να υποβάλλεται πλέον σε αιμοκάθαρση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Smartphones Apple iPhone iPhone 4

Πόσο εύκολα μπορούν όλοι να ξεχωρίσουν iPhone 4 από iPhone X;

Η Apple με το επετειακό iPhone X έχει κάνει τις μεγαλύτερες αλλαγές στο iPhone συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, για την ίδια είναι μια φουτουριστική συσκευή. Σε κάποιους αρέσει και σε άλλους όχι, αλλά σίγουρα έχει κεντρίσει την προσοχή.

Business Apple iPhone iPhone 4

Apple: Ετοιμάζει δικά της OLED panels για τα iPhone του 2018

Η Samsung είναι αυτή που έχει την απόλυτη κυριαρχία στην αγορά των OLED panels για mobile συσκευές και η Apple θα συνεργαστεί μαζί της για το επερχόμενο iPhone 8, που θα ανακοινωθεί Σεπτέμβριο.