iPad 4G, Τα παράπονα για παραπληροφόρηση έρχονται και στην Ευρώπη

Δεν είναι μόνο η Αυστραλία που αντέδρασε στον ερχομό με τυμπανοκρουσίες του νέου iPad και τη δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυα 4G, καθώς και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης έχουν σημειωθεί αντιδράσεις, που ενδέχεται να έχουν συνέπειες ακόμα και για την ίδια την Apple, η οποία ήδη έχει υποσχεθεί αποζημιώσεις στους Αυστραλούς καταναλωτές.

Η Wall Street Journal μας μεταφέρει σειρά παραπόνων που σημειώνονται στη Σουηδία, όπου η Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή εκεί σκοπεύει μα ξεκινήσει διερεύνηση για το κατά πόσο παραπλανητική είναι η διαφήμιση του νέου iPad. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο επίσημο γραφείο της Apple εκεί, επομένως η Αρχή θα απευθυνθεί στα κεντρικά της εταιρείας στην Ιρλανδία.

Από την άλλη μεριά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά για την Apple, μιας και η Advertising Standards Agency (ASA), διερευνά το εάν είναι παραπλανητική η διαφημιστική καμπάνια για το νέο iPad και τις 4G δυνατότητές του. Εδώ είναι καλό να τονιστεί ότι η ASA τα έχει ξαναβάλει με την Apple και στο παρελθόν, ενώ και στη Βρετανία, όπως και στην Ελλάδα, τα δίκτυα 4G ανήκουν ακόμα στη σφαίρα της φαντασίας.

Τι άλλο χρειάζεται να γίνει στην Ευρώπη, προκειμένου να ξυπνήσουν και οι αρμόδιοι φορείς στην Ελλάδα;

, iPad 4G, Τα παράπονα για παραπληροφόρηση έρχονται και στην Ευρώπη

Πηγή: 1, 2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Στην χώρα των μεσαζόντων, των καρτέλ και της διαφθοράς, ποιός θα ασχοληθεί με το αν η apple κοροϊδεύει ή όχι τους καταναλωτές?

MEDS

Η Apple δε κοροϊδεύει τον καταναλωτή με την αναγραφή 4G κλπ, τον κοροϊδεύει με το να βγαίνει και να λέει “Έχουμε 97 δισεκατομμύρια δολάρια πλεόνασμα όπου δε ξέρουμε τι να τα κάνουμε” και παράλληλα συνεχίζουν να πουλάνε υπερτιμημένα και ο ανταγωνισμός αντί να τους ανταγωνιστεί στις τιμές, τους ακολουθεί…

Djore

Δεν φτάνει που διαφημίζει το 4g σε χώρες που δεν έχουν , το ιδιο 4g σαν στάνταρ δεν λέει αφού κάθε εφαρμογή σε κάθε χώρα είναι διαφορετική. Ακόμα και να ερχόταν το 4g ως δια μαγείας αύριο στην Ελλάδα το ipad δεν θα είναι συμβατό με αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.