Fallout 4: Ετοιμάζεται το πρώτο beta update σε PC

Η πολυαναμενόμενη επιτυχία της Bethesda, το Fallout 4, θέλοντας να ευχαριστήσει τους οπαδούς της για τις προπαραγγελίες αλλά και πωλήσεις που άγγιξαν το 1,5 εκατομμύριο σε αριθμό, υποσχέθηκε ότι θα βγάλει πρώτα σε PC το πρώτο της update σε μορφή beta όπου όλοι μπορούν να βοηθήσουν.

Την ενημέρωση αυτή τη λάβαμε μέσω ενός γράμματος, ανοιχτού προς όλους τους gamers του Fallout 4, ευχαριστώντας για το χρόνο που αφιερώνουμε στο παιχνίδι και για το πόσα έχουμε ανακαλύψει ως και σήμερα. Το παιχνίδι, για όσους από εμάς έχουν ασχοληθεί, επιτρέπει αρκετό customization στο χαρακτήρα και περιπλάνηση σε ανοιχτό κόσμο (φράση των gamers – open world). Όπως άλλωστε έχουν υποσχεθεί εδώ και καιρό, το παιχνίδι είναι γεμάτο με κρυμμένα καλούδια (gems), τα οποία εν καιρώ θα βρουν όλοι διάσπαρτα στον κόσμο. Ομοίως και με του προλόγους του, το Fallout 4 έχει διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του gamer, για το πως θα παίξει και πως θα επιβιώσει στον μάταιο αυτό κόσμο που έχουν δημιουργήσει στα studio της Bethesda.

Αρκετοί μπορεί να αντιληφθούν ότι το παιχνίδι δίνει μια μεγάλη ελευθερία στο που μπορείς να πας και στο που μπορείς να φτάσεις κι άλλοι ίσως προσπαθήσουν να γίνουν οι κυρίαρχοι, που θέλουν να ανακαλύψουν τα πάντα και να διορθώσουν ό,τι γίνεται λάθος. Αυτό που καθολικά αντιλαμβανόμαστε όλοι είναι ότι μας ρίχνει στα πολύ βαθιά με μηδενική εμπειρία και ικανότητα να κολυμπήσουμε. Εγώ προσωπικά, έψαξα αρκετά στο youtube για να βρω πολλά πράγματα. Το θεωρώ φυσιολογικό, καθώς ούτε γραφή/ανάγνωση δεν έμαθα από μόνος μου, πόσο μάλλον να κάνω τόσα πολλά ταυτόχρονα με σωστό τρόπο σε κάτι ξένο για τη φύση μου. Πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου ντροπή σε ορισμένες στιγμές κάποια walkthrough.

Μιλάμε άλλωστε για επιβίωση σε εναλλακτικό σύμπαν, μόλις που βγήκαμε από την κατάψυξη σε μια ραδιενεργή γη, πατέρες νεογέννητου και σύζυγοι, έτοιμοι να επιβιώσουμε σε έναν κόσμο όπου μπορεί η τεχνολογία των ηλεκτρονικών να έχει μείνει πίσω, αλλά η ρομποτική έχει προοδεύσει τόσο πολύ, που βοηθοί ρομπότ είναι οι συμμαχητές/υπόλογοί μας. Ευτυχώς δε λείπει και ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, όπου είναι ένας καλά εκπαιδευμένος σκύλος για να μας βοηθάει να βρίσκουμε αντικείμενα (πλαστικά και μέταλλα) και να γαβγίζει όποτε θέλει να μας ειδοποιήσει για οποιονδήποτε κίνδυνο. Το να είσαι ρακοσυλλέκτης σε καμία γη δεν είναι ντροπή καθώς τα σκουπίδια του άλλου μπορεί να είναι χρυσάφι στα χέρια μας.

Παράλληλα με τα walkthrough ανακάλυψα προσωπικά και κάποια bugs, αρκετά μάλιστα ανέφερα και στα forum στην ομάδα του QA (Quality Assurance), η οποία από όσο έχω δει ως τώρα βοηθάει αρκετά και δίνει λύσεις όπου είναι δυνατό. Η βαρύτητα που δίνουν είναι στα προβλήματα που είναι κοινά σε όλους, γι’ αυτό και θα βγάλουν το πρώτο δοκιμαστικό β’ έκδοσης (beta) update μέσω του Steam, ώστε να μπορέσουν όσοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν για να βγει το fix γρηγορότερα, και να το βγάλουν και στις κονσόλες την ίδια στιγμή ή λίγο αργότερα. Όπως είναι λογικό οι testers που έχουν στα studio για τις εκδόσεις που λαμβάνουμε δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά που μπορούν να κάνουν οι εκατομμύρια χρήστες που παίξουν το παιχνίδι. Η ροή της ενημέρωσης θα είναι μικρά fix ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σαν patches, για να διορθώνονται τα προβλήματα πιο γρήγορα και κανείς να μην περιμένει τη μεγάλη μαζική ενημέρωση.

Το παιχνίδι είναι στα ράφια από τις 10/11/2015 δηλώνοντας κέρδη 750 εκατομμυρίων δολαρίων Η.Π.Α. από την πρώτη κιόλας μέρα, πουλώντας 12 εκατομμύρια αντίτυπα. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι έχει σπάσει το ρεκόρ του αριθμού των περισσότερων συνδεδεμένων χρηστών on line, το οποίο κατείχε το Grand Theft Auto V με περίπου 470.000 χιλιάδες συνδεδεμένους χρήστες.

Fallout 4: Ετοιμάζεται το πρώτο beta update σε PC, Fallout 4: Ετοιμάζεται το πρώτο beta update σε PC

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games

Το «League Of Legends» αποκτά mode τύπου «Vampire Survivors»

H Riot Games ανακοίνωσε σχέδια για μια λειτουργία παιχνιδιού τύπου Vampire Survivors στο League of Legends.

Games featured

Μερικοί gamers ίσως μπορούν να δουν περισσότερα καρέ ανά δευτερόλεπτο από εμάς τους υπόλοιπους

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, κάποιοι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να δουν τον κόσμο πιο γρήγορα από τους άλλους.

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.