Η Huawei εμφανίζει ξανά διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος των smartphones της [update]

, Η Huawei εμφανίζει ξανά διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος των smartphones της [update]

Ένας χρόνος έχει περάσει από το πρόβλημα που είχε δημιουργήθηκε με χρήστες Huawei smartphones (και Έλληνες) να δυσανασχετούν αναφέροντας ότι εμφανίζονται διαφημίσεις της Booking στην οθόνη κλειδώματος (Magazine) του κινητού τους και σήμερα ο Κινέζος κατασκευαστής… ξαναχτυπά!

Χρήστης στο Twitter από την Κένυα ανέβασε screenshots δείχνοντας πως στην οθόνη κλειδώματος του κινητού του (Huawei Y9 Prime) εμφανίστηκε διαφήμιση της Toyota και μάλιστα στα κινέζικα με το link της διαφήμσης να οδηγεί σε μια “περίεργη” ιστοσελίδα.

Το ίδιο και ένας κάτοχος του Huawei Mate 20 Pro (L29) από το Βερολίνο, είδε στο κινητό του την ίδια διαφήμιση της Toyota.

Update: Έλληνας με Huawei P30 Lite επικοινώνησε μαζί μας και επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση εμφανίστηκε και στο δικό του κινητό. Το ίδιο και Έληνας κάτοχος του Huawei P30 Pro.

https://twitter.com/I_AmTelvin/status/1256159785805905920

Μέχρι στιγμής αυτοί οι δύο χρήστες έχουν αναφέρει τον εντοπισμό της διαφήμισης στο κινητό τους, οπότε είναι πιθανό η Huawei να δοκιμάζει και πάλι την συγκεκριμένη τακτική. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα αυτό να ήταν απλά ένα σφάλμα και η διαφήμιση να προοριζόταν μόνο για την εγχώρια αγορά της εταιρείας.

Πέρυσι τον Ιούνιο που είχε παρουσιαστεί το πρώτο κρούσμα η Huawei είχε αφαιρέσει τις διαφημίσεις απολογούμενη στους χρήστες για την ταλαιπωρία που τους προξένησε όλο αυτό προσθέτονταςότι η εφαρμογή αυτής της ιδέας ήταν λάθος και πως γνωρίζει ότι είχε αρνητικές επιπτώσεις στην εμπειρία των χρηστών.

, Η Huawei εμφανίζει ξανά διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος των smartphones της [update]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas

Να δίνεις ενα σωρό λεφτα και να βλέπεις με το ετσι θελω διαφημισεις στο κινητο σου, αξια ανεκτίμητη

George

Μόλις το είδα και εγώ σήμερα στο κινητό μου. Huawei mate 20 pro.

forneverarrow

Ένα πράγμα που μου λείπει απο την εποχή του iPhone είναι αυτή η αυστηρή πολιτική της Apple στο να προστατεύει τον πελάτη απο τέτοια περιστατικά. Κάτι που επίσης διαφέρει είναι η ποιότητα του store μεταξύ AppStore και Play Store. Στο οικοσύστημα της Google είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει ξεκάθαρα στην περιγραφή των εφαρμογών το τι ακριβώς έχεις στη free έκδοση και τι στην paid! Αναγκάζεσαι να κατεβάσεις την κάθε άχρηστη εφαρμογή για να διαπιστώσεις οτι τελικά δεν σου κάνει… Αυτό ποτέ δεν το είχα στο iPhone, μιας και υπάρχει section που αναγράφει αναλυτικά ποια χαρακτηριστικά έχεις στη free έκδοση. Είναι ένας τομέας που το android θέλει πολλή δουλειά για να συμμαζέψει.

Kostas

Το εχουν παρακανει με τις διαφημίσεις, κατεβαζεις παιχνίδια διαφημίσεις, κατεβαζεις εφαρμογες διαφημίσεις ας βγαλει επιτελους η google μια πολιτική και να δηλωνει ο χρηστης αν θελει διαφημίσεις η οχι. Το μονο που αξιζε στο ios ηταν όντως το appstore, έτη φωτος μπροστά

Anon

Και η apple πλεον θα επιτρεπει πλεο ads οπως ειχε πει

Anonymous

Η Apple είναι πολύ αυστηρή στον τομέα των ads στο δικό της λογισμικό δεν τα επιτρέπει και δεν θα τα επιτρέψει ποτέ

KnightRider

Γενικά έχει καταντήσει εμετός που συνέχεια πάνε και βάζουν παντού διαφημίσεις !!! Υστερα μερικοί απορούν γιατί κολλάνε τα κινητά…

Κώστα

Έχω P30pro και το είδα κ εγω πριν 2 ημέρες ακριβώς την ίδια φωτογραφία και την έκανα delete. Μετά έψαξα μέσα στις φώτο του κινητού που βγάζει στην οθόνη κλειδώματος και δεν βρήκα κάτι άλλο.

Pan

Εμενα ρε παιδια δεν εβγαλε τιποτα. κατοχος mate 20 pro

Pan

Ναι το εχω ενεργο το magazine unlock. Παλι δεν μου εβγαλε τιποτα.

Γιώργος

Και εγω μολις

STELIOS

Εμφανίστηκε και σε εμένα σήμερα το πρωί
“magazine unlock” ✔️
Κάτοχος Huawei nova 5t

Θοδωρής

Ισχύει και σε μένα και σε άλλα 3 κινητά που ξέρω έχει εμφανιστεί

Anonymous

Που είδες το μόνο subscriptions και τα εξωπραγματικά ποσά ;;; Οι συνδρομές του iOS είναι το Apple TV+, το Apple Arcade, το Apple Music και ο έξτρα χώρος αποθήκευσης iCloud είναι όλα προαιρετικά, όλες οι συνδρομές είναι πολύ ωραίες αφού τις έχω αλλά το μόνο που είναι απαραίτητο για κάποιον είναι το iCloud 0,99€ τον μήνα για τα 50gb και 2,99€ τον μήνα για 200gb. Τι να σου πω 2,99€ τον μήνα εξωπραγματικό ποσό. Και λες ότι κάποιες έχουν εξωπραγματικά ποσά, ποιες ; Το Apple TV+ 4,99€ τον μήνα (netflix premium 13,99€ τον μήνα), το Apple Arcade 4,99€ τον μήνα ίδια τιμή με το google play pass και το Apple Music 6,99€ τον μήνα ίδια τιμή με το Spotify premium. Που είναι τα εξωπραγματικά ποσά ; Και το iOS χωρίς διαφημίσεις το Android με διαφημίσεις.

Anonymous

Τότε δεν έκφρασες καλά το πρώτο σχόλιο είπες “το ios είναι μόνο subscriptions”, έπρεπε να πεις οι εφαρμογές του App Store. Για αυτό δεν ευθύνεται η Apple αλλά πριν κατεβάσεις μια εφαρμογή στο App Store σου λέει αν έχει συνδρομή ή άλλες χρεώσεις κάτω στις πληροφορίες.
Επίσης η περισσότερες εφαρμογές του App Store έχουν διαφημίσεις, όχι αυτό το χαλί που γίνεται στα Android αλλά έχουν.

Παπαδόπουλος Σωτήριος

Το ίδιο έκανε και η εφαρμογή Peel Smart Remote ή Peel remote πιο παλιά , εμφάνιζε διαφημίσεις ΒΙΝΤΕΟ στην οθόνη κλειδώματος χωρίς τη δυνατότητα να τις απενεργοποιήσεις ενώ σε κάποια στιγμή τις έκανε και unskippable , οπότε εγώ πχ που είχα κακό σήμα στις περιοχές που δουλεύω έπρεπε να δω ένα βίντεο πχ 30 δευτερολέπτων σε δίκτυο 2G ΧΩΡΙΣ να μπορώ να το παρακάμψω , μου έτυχε ακόμη και 10 λεπτά να περιμένω να τελειώσει η διαφήμιση .
Όλα αυτά σε Samsung με προεγκατεστημένη την εφαρμογή, οπότε αναγκάστηκα την απενεργοποίησα οριστικά .
Για την ιστορία η εφαρμογή έκανε και άλλα πράγματα αργότερα για να μαζέψει χρήματα !!! Πλέον έχει αφαιρεθεί από το play store αλλά είναι ” Samsung Store Exclusive ”
Στην Αμερική μια χρήστης ανέφερε πως ενώ ήταν σε κατάσταση ανάγκης δεν μπορούσε να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία επειδή το βίντεο της διαφήμισης ήταν unskippable σε κακής ποιότητας δίκτυο internet και αναγκάστηκε να κάνει reboot !!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.