Τετάρτη
09/03/2011

Opera App Store, Εφαρμογές paid και μη για όλες τις πλατφόρμες

Η Opera δημιούργησε το δικό της Application Store για όλες τις γνωστές πλατφόρμες όπως Android, BlackBerry, Symbian και Java. Το iOS απουσιάζει, αλλά κάτι τέτοιο ήταν μάλλον αναμενόμενο. Το νέο διαδικτυακό κατάστημα της Opera είναι ήδη online και προσφέρει ποικιλία εφαρμογών από την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

Το μεγάλο νέο όμως είναι το γεγονός πως προσφέρει εφαρμογές επί πληρωμή σε 200 χώρες του κόσμου (με χρήση πιστωτικής κάρτας), συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας! Η Opera κατάφερε ότι προσπαθεί η Google εδώ και 2-3 χρόνια, δηλαδή να προσφέρει σε όλο το κόσμο paid apps, δείχνοντας στην πραγματικότητα ότι κάτι τέτοιο δεν είναι και πολύ δύσκολο και ότι μάλλον κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την αδυναμία της Google να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα μέσω του Android Market.

Opera App Store

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μπορούμε να αποκτήσουμε για τα Android κινητά μας εφαρμογές και παιχνίδια, όπως το Zenonia ή το Quick Office. Το μόνο που χρειάζεται για να χρησιμοποιήσει κανείς το κατάστημα είναι να μπει στο mobilestore.opera.com, να επιλέξει ποιο λογισμικό χρησιμοποιεί και άμεσα θα εμφανιστούν όλες οι διαθέσιμες εφαρμογές. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και πιο συγκεκριμένα συσκευή και το Opera App Store θα σας παρουσιάσεις εφαρμογές για τη συσκευή και το λειτουργικό σας, ενώ το download απαιτεί μόλις τρία κλικ. Η διαδικασία μπορεί να γίνει είτε απ’ ευθείας στο κινητό ή το tablet είτε μέσω υπολογιστή. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να μεταφέρετε το install αρχείο της εφαρμογής στη συσκευή σας.

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


2 Σχόλια

  1. Ο/Η Petros λέει:

    Άντε και τώρα με το SE Play να ανοίξουν και όλες οι paid εφαρμογές στην Ελλάδα!

  2. Ο/Η Nik λέει:

    Υπέροχο, πραγματικα εξαιρετικο, μου επιτρέπει να εγκαταστησω ακόμα εφαρμογές που η Google δεν μου επιτρέπει να κατεβασω. Πολύ ωραία δουλειά!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.