Apple και Google συνεργάζονται για την καταπολέμηση της παρακολούθησης μέσω AirTag

Apple Airtag, Apple και Google συνεργάζονται για την καταπολέμηση της παρακολούθησης μέσω AirTag

Η Apple και η Google συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να αποτρέψουν την ανεπιθύμητη παρακολούθηση μέσω των AirTags και παρόμοιων gadget.

Οι εταιρείες πίσω από το iPhone και του λογισμικού για τα τηλέφωνα Android υπέβαλαν πρόταση την Τρίτη για τη θέσπιση προτύπων για την καταπολέμηση της μυστικής επιτήρησης σε συσκευές Bluetooth που δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βρίσκουν χαμένα κλειδιά, να παρακολουθούν τις αποσκευές ή να εντοπίζουν άλλα πράγματα που χάνονται.

Η ιδέα υποστηρίζεται και από τη Samsung, η οποία είναι ο νο1 πωλητής smartphone παγκοσμίως αλλά και κατασκευαστής προϊόντων παρακολούθησης παρόμοιων με το AirTag, όπως το Tile, το Chipolo και το Pebblebee.

Το AirTag κυκλοφόρησε το 2021, κοστίζει 30 δολάρια και είναι αρκετά δημοφιλές. Πολλές είναι, όμως, οι περιπτώσεις που γίνεται κατάχρηση των δυνατοτήτων του, καθώς χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση ατόμων χωρίς να έχουν συναινέσει.

Η Apple, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, έχει εισάγει διάφορες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων ειδοποιήσεων που προειδοποιούν τους κατόχους iPhone εάν ταξιδεύει μαζί τους ένα tag τοποθεσίας που δεν σχετίζεται με τις συσκευές τους και μια εφαρμογή για τον εντοπισμό ανεπιθύμητης παρακολούθησης AirTag για συσκευές Android.

Τώρα, όμως, Apple και Google θέλουν να κάνουν ένα βήμα ακόμα με ένα νέο βιομηχανικό πρότυπο που λένε ότι θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της επιτήρησης. Οι εταιρείες ελπίζουν να έχουν ένα σχέδιο σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η λύση, για την οποία οι δύο εταιρείες υπέβαλαν προσχέδιο στο Internet Engineering Task Force (IETF), έναν οργανισμό που δημιουργεί πρότυπα για το διαδίκτυο, θα διανεμηθεί μέσω ενημερώσεων λογισμικού σε iPhone και τηλέφωνα Android.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.