Huawei: Ζήτησε από Κορεάτικες εταιρείες να συνεχίσουν να την προμηθεύουν με εξαρτήματα

Huawei, Huawei: Ζήτησε από Κορεάτικες εταιρείες να συνεχίσουν να την προμηθεύουν με εξαρτήματα

Εξαιτίας του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, η διοίκηση του Trump έθεσε απαγόρευση στην Huawei και έβαλε την εταιρεία στη μαύρη λίστα εξαγωγών. Αυτό έχει βάλει τις Νοτιοκορεάτικες εταιρείες σε μία περίεργη θέση, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η Huawei καλεί τις κορεατικές εταιρείες να συνεχίσουν να την προμηθεύουν με εξαρτήματα.

Σύμφωνα με επιχειρηματικές πηγές, στελέχη της Huawei συναντήθηκαν με αξιωματούχους της Samsung Electronics, της SK Hynix, της LG Display και άλλων εταιρειών την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, και τους κάλεσαν να συνεχίσουν να προμηθεύουν την εταιρεία με σημαντικά ανταλλακτικά και εξαρτήματα.

Ο Trump πέρα από την απαγόρευση που έθεσε στην Huawei για τις ΗΠΑ κάλεσε τους συμμάτους της χώρας να κάνουν το ίδιο, δηλαδή να περιορίσουν τις συναλλαγές τους με τη Huawei. Σε αυτούς τους συμμάχους συμπεριλαμβάνεται και η Κορέα.

Οι αμερικάνοι κατασκευαστές chip, όπως η Intel και η Qualcomm, ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν να πωλούν σημαντικά software και hardware στη Huawei, μέχρι νεωτέρας, κάτι που θα βλάψει την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας.

Κορεατικές εταιρείες, όπως η Samsung Electronics και η LG Display, παρείχαν εξαρτήματα αξίας άνω των 10 δις δολαρίων στην Huawei πέρυσι. Κάτι που αντιστοιχεί περίπου στο 6% των συνολικών εξαγωγών της Κορέας στην Κίνα.

Τόσο η Samsung Electronics όσο και η SK Hynix εξάγουν DRAM και Nand flash, τα οποία χρησιμοποιούνται στα smartphones και στους υπολογιστές της Huawei. Ενώ η Samsung Display και η LG Display εφοδιάζουν τη Huawei με OLED οθόνες για τα smartphones της.

Υπάρχουν αυξανόμενοι φόβοι ότι η Κορέα έχει βρεθεί στη μέση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, και βρίσκεται σε άσχημη θέση. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Κορέας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η απόφαση να συνεργαστεί με τη Huawei πρέπει να είναι στρατηγική και να γίνει από τις επιχειρήσεις, και πρόσθεσε ότι θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Ολόκληρη η ιστορία μέχρι τώρα

15 – 24 Μαΐου: Μετά την απαίτηση του Trump για τον αποκλεισμό της Huawei, η Google είπε ότι οι υπάρχουσες συσκευές της εταιρείας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις και να χρησιμοποιούν τα services. Εν συνεχεία, η Huawei απάντησε στην κίνηση του πλανητάρχη τονίζοντας ότι έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Android. Τελικά οι ΗΠΑ έδωσαν περιθώριο 90 ημερών σε Huawei και Google για να βρουν μία λύση στο όλο θέμα της συνεργασίας μεταξύ τους.

Φυσικά το θέμα δεν τελείωσε εκεί. Ο ιδρυτής της Huawei δήλωσε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποτιμούν τις δυνατότητές της εταιρείας και πως δεν πρόκειται να επηρεάσουν της ανάπτυξη της.

Κάποιες εταιρείες διέκοψαν τη συνεργασία τους με την Huawei όπως η ARM και κάποιες άλλες δήλωσαν ότι δεν διακόπτουν τις σχέσεις τους με την εταιρεία όπως η TSMC. Επιπλέον, το αβέβαιο μέλλον της εταιρείας φάνηκε να επηρεάζει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα, η Huawei δήλωσε ότι είναι θύμα της Αμερικανικής διοίκησης και ψάχνει να βρει λύση με τη Google. Επιπλέον, σκοπεύει να επικεντρωθεί στο App Gallery, ώστε να προφέρει εναλλακτική λύση στους πελάτες της, καθώς και στην ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού, του Huawei HongMeng OS, το οποίο είναι συμβατό με όλες τις Android εφαρμογές.

Η συνέχεια γράφτηκε με την αφαίρεση των Mate X και P30 Pro από το Android.com, μία όχι και τόσο ικανοποιητική τεκμηρίωση του όλου θέματος από τον πλανητάρχη, και η ανταπόκριση της Κίνας που δείχνει ότι η Huawei είναι θύμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ αυτής και των ΗΠΑ.

Βέβαια, δεν τελείωσαν όλα εκεί, κι από ότι φαίνεται έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη. Πέραν όλων των παραπάνω, η Huawei αποκλείστηκε από την SD Association, εξαιτίας των αναταραχών που έχουν προκύψει με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance ανακάλεσε προσωρινά τη συμμετοχή της Huawei στον οργανισμό.

Update 27 Μαΐου: Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκλεισμοί Αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα, κι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι ο πρώτος που θα διαμαρτυρηθεί. Τόνισε δε ότι η Apple είναι “δάσκαλος” του, και δεν σκοπεύει να της εναντιωθεί.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fyto

Σαν τους γύφτους πάνε από εδώ και εκεί και ζητιανεύουν εξαρτήματα. Είναι που αυτοί δεν εξαρτώνται από άλλους κατασκευαστές… Leica lenses, ARM CHIPSETS, Android OS, Samsung-LG displays…

georgek_

Την γυφτιά που την είδες; Προμηθευόταν από αυτές εταιρίες όπως αναφέρει και το άρθρο απλά θέλει να συνεχιστεί η συνεργασία τους. Έτσι και αλλιώς οι περισσότερες(αν όχι όλες οι εταιρείες) προμηθεύονται από άλλους κατασκευαστές πρώτες ύλες.

Darth

ολες μα όλες εταιρίες εξαρτώνται απο άλλες εταιρίες αν φάνε ban ειναι να να τις εξαφάνισε το χέρι του θανος….. ακόμη και στρατιωτικές τεχνολογικές εταιρίες και νασα κλπ όλες μα όλες σε συνεργασίες βασίζονται… δεν υπάρχουν ατονομες εταιρίες

John Real

Για παράδειγμα η Apple αγοράζει εξαρτήματα σύμφωνα με ένα άρθρο που διάβασα από 144 προμηθευτές εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι στην Άπω Ανατολή και κυρίως στην Κίνα.
Τουλάχιστον η Huawei έχει δικά της εργοστάσια και φτιάχνει εκεί τα κινητά της δεν τα αναθέτει στην Hon Hai Precision.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.