Week in Review: Xiaomi Mi A3, Samsung Galaxy Note 10, Sony Xperia 20, Nintendo Switch Lite

Xiaomi Mi A3, Week in Review: Xiaomi Mi A3, Samsung Galaxy Note 10, Sony Xperia 20, Nintendo Switch Lite

Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετές εβδομάδες που δεν μας απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της Huawei. Κατά τα άλλα, έχουμε τα γνωστά leaks, teasers, νέες κυκλοφορίες, και τα λοιπά. Με επίκεντρο τα Samsung Galaxy Note 10, τη σειρά Galaxy A και τα επερχόμενα Xperia.

Ας ξεκινήσουμε με τις συσκευές και τα Google Pixel 4 που μάλλον θα έχουν 16MP τηλεφακό στο πίσω μέρος και αισθητήρα IR στη μπροστινή κάμερα. Έπειτα, μέσα στην εβδομάδα εμφανίστηκαν τα πρώτα renders του Google Pixel 4 XL, και λίγο αργότερα αργότερα κυκλοφόρησαν renders που δείχνουν τον πιθανό τελικό σχεδιασμό των επερχόμενων smartphones της Google.

Στη συνέχεια, έχουμε λίγο από iPhone 11, τα οποία σύμφωνα με χρηματιστές αναφέρουν ότι θα έχουν απογοητευτικές πωλήσεις. Μιας που αναφερθήκαμε στα iPhone, έχουμε κάποια νέα από πλευράς Apple. Τα iOS 13 και macOS Catalina προσφέρουν τη δυνατότητα σύνδεσης στο iCloud με τα Face ID και Touch ID, και μέσα στην εβδομάδα εμφανίστηκε ευπάθεια στην εφαρμογή Zoom των Mac που επιτρέπει σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα να ξεκινήσει βιντεοκλήση.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες συσκευές, ανακοινώθηκε το Nintendo Switch Lite, ξεκίνησαν τα πρώτα leak και teaser για τα Xiaomi Mi A3, τα οποία θα είναι οι αναβαθμισμένες εκδόσεις των CC9 με Snapdragon 675 και 730, θήκες παρουσιάζουν το Huawei Mate 30 με τετράγωνο module και ένα πάνελ οθόνης δείχνει ότι η Pro έκδοση θα έχει καμπύλες πλευρές.

Πριν περάσουμε στα τελευταία μεγάλα θέματα της εβδομάδας θα αναφερθούμε στη Huawei. Αρχικά, φαίνεται ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της Αγγλίας βασίζονται στο 5G της Huawei. Έπειτα, οι ΗΠΑ θα εκδώσουν άδειες για όσες εταιρείες θέλουν να συνεργαστούν με την κινέζικη κατασκευάστρια.

Επιπλέον, το όνομα του HongMeng OS επιβεβαιώθηκε, το οποίο ίσως ανακοινωθεί στο Developers Conference της Huawei, και ο CEO της εταιρείας λέει ότι είναι ταχύτερο από το Android και το MacOS. Κατά τα άλλα, το EMUI 10 θα είναι σίγουρα βασισμένο σε Android Q και μάλλον θα το δούμε στις 9 Αυγούστου.

Πάμε τώρα να ασχοληθούμε με τα τρία μεγάλα θέματα της εβδομάδας, Samsung, Sony και Qualcomm. Η πρώτη, κυκλοφορεί το ένα tablet πίσω από το άλλο, και τα smartphones δύο-δύο. Επιπλέον, μάθαμε για τα Samsung Galaxy Tab S5, Galaxy Watch 2, και Galaxy Active Watch 2.

Το θέμα Samsung κλείνει με τα Galaxy Note 10, των οποίων ο wireless charger μάλλον θα είναι το ίδιο γρήγορος με τον in the box φορτιστή, πήραν πιστοποίηση FCC, και γενικότερα διέρρευσαν ή κυκλοφόρησαν renders, φωτογραφίες και βίντεο, επίσημα και ανεπίσημα.

Πριν περάσουμε στην Qualcomm και το κλείσιμο του Week in Review, θα αναφερθούμε στη Sony. Στην αρχή της εβδομάδας διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά του Sony Xperia 20, μετά η συσκευή έλαβε πιστοποίηση FCC και μάθαμε ότι ίσως αποκαλυφθεί επίσημα το φθινόπωρο, και στο τέλος κυκλοφόρησαν renders θηκών που επιβεβαιώνουν τα μεγάλα bezels και το παχύ module των καμερών. Επιπλεόν, μάλλον η Sony ετοιμάζει 5G foldable smartphone με rollable οθόνη και Snapdragon 855, ενώ κυκλοφόρησαν φωτογραφίες θηκών του Sony Xperia 2 που επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα renders.

Κλείνουμε την ανασκόπηση των νέων της εβδομάδας με την Qualcomm η οποία παρουσίασε δύο νέους επεξεργαστές, τον Qualcomm Snapdragon 215 που είναι 50% πιο γρήγορος από τον SD212 και έχει 28% γρηγορότερη GPU, και τον Quaolcomm Snapdragon Wear 429 που θα διπλασιάσει τις δυνατότητες των Wear OS smartwatches.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.