Week in Review: Apple WWDC 2019, Google Stadia, Huawei, Samsung Galaxy Note 10, Xiaomi Mi 9T

Apple WWDC 2019, Week in Review: Apple WWDC 2019, Google Stadia, Huawei, Samsung Galaxy Note 10, Xiaomi Mi 9T

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αρκετά ήρεμη για τον κόσμο της τεχνολογίας, τα κύρια θέματα που μας απασχόλησαν αφορούσαν την Apple WWDC 2019, την παρουσίαση της Stadia, μερικές ειδήσεις για τη Huawei, και προφανώς κάποια leaks και teases.

Θα ξεκινήσουμε με τη WWDC 2019, όπου η Apple ανακοίνωσε μία νέα βάση οθόνης Mac με τιμή 999 δολάρια Αμερικής. Επίσης, παρουσίασε το νέο modular Mac Pro, το οποίο πακέτο με την Pro Display XDR κοστίζουν 50.000 δολάρια Αμερικής.

Κατά τα άλλα, η Apple ανακοίνωσε το νέο iOS 13, το πρώτο ανεξάρτητο λειτουργικό σύστημα των iPad που ακούει στο όνομα iPadOS, το watchOS 6 που προσφέρει μεγαλύτερη ανεξαρτησία στα Apple Watch, και τέλος το macOS Catalina που σηματοδοτεί τον θάνατο του iTunes.

Συνεχίζουμε με τη Huawei, που εξαιτίας του ban της η Κίνα σκέφτεται να διακόψει την προμήθεια υλικών στις ΗΠΑ. Επίσης, η Micron διακόπτει τη συνεργασία με τη Huawei χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες για την ίδια, και ο σχεδιαστής των Kirin σταματά την παροχή ενημερώσεων λογισμικού.

Προφανώς και δεν τελειώσαμε με το κεφάλαιο Huawei, διότι η ARM πιστεύει ότι το ban της κινέζικης εταιρείας είναι επιβλαβές για την αμερικανική βιομηχανία, και μία αναφορά θέλει τη Google να πιστεύει ότι ο αποκλεισμός της Huawei είναι επικίνδυνος για τις ΗΠΑ. Τα αρνητικά για τη Huawei τελειώνουν με τη Facebook η οποία εμποδίζει την πρώτη να έχει προεγκατεστημένα τα apps της στις νέες συσκευές.

Πέραν όλων αυτών, η Huawei είναι πλέον η εταιρεία με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στα wearables, επίσης διέψευσε τις φήμες που ήθελαν η Foxconn να έχει διακόψει την παραγωγή smartphones και ανέλαβε την κατασκευή του 5G δικτύου της Ρωσίας.

Εκτός από τα δύο βασικά νέα, είχαμε την παρουσίαση της Google Stadia και μας απασχόλησαν ιδιαίτερα έξι συσκευές, τα Samsung Galaxy Note 10, τα Xiaomi Mi 9T, και τα Xiaomi Mi Band 4.

Φήμες θέλουν το Samsung Galaxy Note 10 να έχει τριπλάσια ταχύτητα φόρτισης από το S10, και δημοσιεύτηκαν 360 render βίντεο τα οποία δείχνουν τον πιθανό τελικό σχεδιασμό των Samsung Galaxy Note 10 και Note 10 Pro. Μιας που μιλάμε για τη Samsung, η εταιρεία ερευνά ήδη το 6G και ας μην έχει γίνει διαθέσιμο το 5G στις περισσότερες αγορές.

Από πλευράς Xiaomi, μάθαμε ότι τελικά τα Xiaomi Mi 9T είναι rebrand των Redmi K20 και αρκετές πληροφορίες για το επερχόμενο Xiaomi Mi Band 4, το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα στις 11 Ιουνίου.

Στα άλλα νέα, οι Xiaomi και Oppo παρουσίασαν teaser από τις under-display selfie κάμερες που ετοιμάζουν, ενώ η πρώτη εξήγησε λεπτομερώς πώς ακριβώς λειτουργεί η τεχνολογία selfie κάμερας μέσα στην οθόνη. Και εμείς κάναμε unboxing με το Μαγικό Κοπίδι το Motorola One Vision και το OnePlus 7 Pro, το οποίο έλαβε αναβάθμιση η οποία βελτιώνει την κάμερα και λύνει το πρόβλημα με το ghost touch.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mariosp

Θα έρθει το stadia στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.