Week in Review: Xiaomi Mi 9CC, Samsung Galaxy Note 10, Oppo MeshTalk, Under-Screen Camera

Tech week in Review, Week in Review: Xiaomi Mi 9CC, Samsung Galaxy Note 10, Oppo MeshTalk, Under-Screen Camera

Μετά τον αποκλεισμό της Huawei από τις ΗΠΑ δεν έχει περάσει εβδομάδα χωρίς ένα σωρό ειδήσεις πάνω στο θέμα αυτό. Πέραν τούτου, έχουμε νέα που αφορούν συσκευές, leaks, teasers, κυκλοφορίες και άλλα πολλά. Πάμε όμως πρώτα να δούμε τι έγινε με τη Huawei.

Η Huawei μήνυσε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ διότι το 2017 είχε κατασχέσει εξοπλισμό της εταιρείας, και ενώ έπρεπε να τον έχει επιστρέψει δεν το έχει κάνει ακόμη. Μετά τη μήνυση της Huawei, ακολούθησε η FedEX η οποία κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αμερικανική κυβέρνησης διότι δεν μπορεί να κάνει η ίδια τη δουλειά του Υπουργείο Εμπορίου.

Εν τω μεταξύ, ο CEO της Huawei δήλωσε ότι εξαιτίας του αποκλεισμού της εταιρείας η Google θα χάσει 700-800 εκατομμύρια χρήστες. Επίσης, η Nikkei απέδειξε ότι το Huawei P30 Pro αποτελείται μόνο κατά 0,9% από αμερικάνικα εξαρτήματα, η Micron κατάφερε να βρει τρόπο ώστε να συνεργάζεται με τη Huawei, και τελικά ο Trump ανακοίνωσε ότι επιτρέπει στις αμερικανικές εταιρείες να συνεργάζονται με την κινέζικη κατασκευάστρια.

Κάπως έτσι περνάμε στις συσκευές της εταιρείας και κυρίως τα Huawei Mate X και Huawei Mate 30 5G. Τα οποία τελικά θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τον Σεπτέμβριο και το δεύτερο τον Δεκέμβριο. Επιπλέον, το Huawei Mate X έλαβε πιστοποίηση 5G και σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Huawei Δυτικής Ευρώπης θα τρέχει Android. Κλείνοντας με τη Huawei θα αναφέρουμε ότι το Mate 20 X 5G πέρασε από την ΤΕΝΑΑ και θα είναι το πρώτο 5G smartphone με δύο κάρτες SIM.

Ένα ακόμη θέμα που μας απασχόλησε αυτήν την εβδομάδα είναι τα 5G τηλέφωνα κάθε κατηγορίας. Η Samsung θα κυκλοφορήσει το Galaxy A90 το οποίο θα υποστηρίζει 5G, θα ανήκει μάλλον σε μία νέα σειρά smartphone τα Galaxy R, και θα είναι ένα από τα δύο 5G mid-range της εταιρεία. Στον χορό των 5G κινούνται και η Nubia που θα κυκλοφορήσει το Nubia X 5G Edition και η Honor που θα βγάλει στην αγορά ένα άγνωστο μέχρι στιγμής 5G smartphone.

Τα δύο τελευταία μεγάλα θέματα της εβδομάδας ήταν τα selfie-focused smartphones της Xiaomi και δύο νέες τεχνολογίες της Oppo. Αρχικά, η Xiaomi ανακοίνωσε τους τίτλους τέλους των Mi Max και Mi Note Series. Παράλληλα, ανακοίνωσε τα Xiaomi Mi CC9 τα οποία δημιούργησε σε συνεργασία με την Meitu. Η σειρά θα αποτελείται από τρεις συσκευές, το Xiaomi Mi CC9, το Xiaomi Mi CC9e και το Xiaomi Mi CC9 Meitu Custom Edition.

Η Oppo βρέθηκε στην MWC 2019 στη Shanghai και παρουσίασε την Under-Screen Camera δίνοντας ένα μικρό teaser για το smartphone που θα την κουβαλάει. Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε το Oppo MeshTalk, μία τεχνολογία επικοινωνίας που δεν απαιτεί Bluetooth, Wi-Fi, ή σύνδεση σε δίκτυο κινητής.

Στα άλλα νέα, είχαμε τον Bill Gates που δήλωσε πως το μεγαλύτερο του λάθος είναι ότι άφησε το Android να κερδίσει, τον MediaTek Helio P65 που έχει 25% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με αντίστοιχους επεξεργαστές, και την κοινότητα του MIUI η οποία δημιούργησε mod που υπερχρονίζει την οθόνη του Xiaomi Mi 9 στα 84Hz.

Τέλος, διέρρευσαν live εικόνες του Samsung Galaxy Note 10 Pro, που τελικά λέγετε 10+, κυκλοφόρησε βίντεο με τον πρώτο Android κλώνο των iPhone 11, κυκλοφόρησε το Raspberry Pi 4 με υποστήριξη 4K, 4GB RAM και τιμή 35 δολάρια Αμερικής, και το Apple Pay έγινε διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.