FedEx: Μηνύει την Αμερικανική κυβέρνηση, ακολουθώντας τα βήματα της Huawei

Μόλις χθες είχαμε αναφέρει ότι η Huawei ασκεί για δεύτερη φορά μήνυση στην αμερικανική κυβέρνηση και από ότι φαίνεται οι μηνύσεις συνεχίζονται.

Αρχικά, η FedEx πριν μερικές ημέρες είχε αρνηθεί να παραδώσει ένα Huawei smartphone σε έναν ιδιώτη “λόγω προβλημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης με την Huawei και την κινεζική κυβέρνηση”. Την επόμενη ημέρα η εταιρεία απολογήθηκε και είπε πως πρόκειται για σφάλμα.

Τώρα, η FedEx, μηνύει το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ διότι η κυβέρνηση απαιτεί από την ταχυμεταφορική να επιβάλει η ίδια την απαγόρευση εξαγωγών που τέθηκε στη Huawei.

Η FedEx ισχυρίζεται ότι η απαγόρευση που έθεσε το υπουργείο υποχρεώνει την εταιρεία να ελέγχει εκατομμύρια πακέτα που περνάνε από το δίκτυο της κάθε μέρα, ώστε να εξασφαλίζει ότι δεν περιλαμβάνουν απαγορευμένα αντικείμενα. Η FedEx αναφέρει ότι αυτό είναι νομικά και τεχνικά αδύνατο.

Επιπλέον, η FedEx ισχυρίζεται πως η μόνη λύση είναι είτε να πάρει νομικά πρόστιμα είτε να αρνηθεί την μεταφορά οποιουδήποτε πακέτου που θεωρεί ελάχιστα ύποπτο.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο CEO της FedEx, Fred Smith, είπε σε συνέντευξη του στο Fox News ότι το σφάλμα που έγινε με το πακέτο της Huawei είναι μέρος ενός μόνιμου προβλήματος που αντιμετωπίζει η εταιρεία αφού οι έλεγχοι των εξαγωγών δημιουργούν περίπλοκες καταστάσεις οι οποίες αμαυρώνουν τη φήμη της εταιρείας.

Ο ίδιος επίσης πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο για την FedEx ακόμη και με φανταστικά συστήματα υπολογιστών και με πολλαπλές προσπάθειες συμμόρφωσης να αποφύγουν τη μεταφορά αντικειμένων που βρίσκονται στην απαγορευμένη λίστα εξαγωγών. Επίσης θεωρεί πως δεν είναι υπεύθυνη η εταιρεία να κάνει τους αστυνομικούς για το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Ολόκληρη η ιστορία μέχρι σήμερα

Μετά την απαίτηση του Trump για τον αποκλεισμό της Huawei, η Google είπε ότι οι υπάρχουσες συσκευές της εταιρείας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις και να χρησιμοποιούν τα services. Εν συνεχεία, η Huawei απάντησε στην κίνηση του πλανητάρχη τονίζοντας ότι έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Android. Τελικά οι ΗΠΑ έδωσαν περιθώριο 90 ημερών σε Huawei και Google για να βρουν μία λύση στο όλο θέμα της συνεργασίας μεταξύ τους.

Φυσικά το θέμα δεν τελείωσε εκεί. Ο ιδρυτής της Huawei δήλωσε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποτιμούν τις δυνατότητές της εταιρείας και πως δεν πρόκειται να επηρεάσουν της ανάπτυξη της.

Κάποιες εταιρείες διέκοψαν τη συνεργασία τους με την Huawei όπως η ARM και κάποιες άλλες δήλωσαν ότι δεν διακόπτουν τις σχέσεις τους με την εταιρεία όπως η TSMC. Επιπλέον, το αβέβαιο μέλλον της εταιρείας φάνηκε να επηρεάζει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα, η Huawei δήλωσε ότι είναι θύμα της Αμερικανικής διοίκησης και ψάχνει να βρει λύση με τη Google. Επιπλέον, σκοπεύει να επικεντρωθεί στο App Gallery, ώστε να προφέρει εναλλακτική λύση στους πελάτες της, καθώς και στην ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού, του Huawei HongMeng OS, το οποίο είναι συμβατό με όλες τις Android εφαρμογές.

Η συνέχεια γράφτηκε με την αφαίρεση των Mate X και P30 Pro από το Android.com, μία όχι και τόσο ικανοποιητική τεκμηρίωση του όλου θέματος από τον πλανητάρχη, και η ανταπόκριση της Κίνας που δείχνει ότι η Huawei είναι θύμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ αυτής και των ΗΠΑ.

Βέβαια, δεν τελείωσαν όλα εκεί, κι από ότι φαίνεται έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη. Πέραν όλων των παραπάνω, η Huawei αποκλείστηκε από την SD Association, εξαιτίας των αναταραχών που έχουν προκύψει με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance ανακάλεσε προσωρινά τη συμμετοχή της Huawei στον οργανισμό.

Update 27 Μαΐου: Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκλεισμοί Αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα, κι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι ο πρώτος που θα διαμαρτυρηθεί. Τόνισε δε ότι η Apple είναι “δάσκαλος” του, και δεν σκοπεύει να της εναντιωθεί.

Update 28 Μαΐου: Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μένετε, και η Huawei προσπαθεί να βρει λύση στα προβλήματα που της έχει δημιουργήσει. Αυτή τη φορά κάλεσε τις Νοτιοκορεάτικες εταιρείες να συνεχίσουν να την προμηθεύουν με εξαρτήματα.

Update 29 Μαΐου: Η Huawei θα κυκλοφορήσει το HongMeng OS στην Κίνα στα τέλη του 2019 και παγκοσμίως το 2020. Τα πράγματα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα όσον αφορά το λειτουργικό, αλλά όπως και να έχει θα μάθουμε περισσότερα εν καιρό.

Update 29 Μαΐου: Η SD Association επανέφερε τη Huawei στις λίστες των συνεργαζόμενων εταιρειών. Ωστώσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα σταματήσει τη χρήση της ιδιόκτητης Nano Memory card, με την οποία εφοδίασε το Huawei P30 Pro. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance επανέφερε κι αυτή τη Huawei στις λίστες της.

Update 30 Μαΐου: Σύμφωνα με αναφορές και δημοσιεύματα η Huawei κατέθεσε αγωγή έναντι των ΗΠΑ για παραβίαση του Συντάγματος και των δικαιωμάτων του πολίτη.

Update 31 Μαΐου:Η Huawei κατοχύρωσε το όνομα ενός νέου λειτουργικού συστήματος. Μάλλον το HongMeng OS θα κυκλοφορήσει στην Κίνα και το Ark OS στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, το Huawei Mate 20 Pro εμφανίστηκε πάλι στη σελίδα του Android Q Beta.

Update 1 Ιουνίου:Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, η Κίνα ετοιμάζεται να περιορίσει τις εξαγωγές σπάνιων ορυκτών στην Αμερική και να δημιουργήσει μία δική της “μαύρη λίστα” με Αμερικάνικες εταιρείες.

Update 2 Ιουνίου:Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η Micron αναγκάζεται να διακόψει τις σχέσεις της με τη Huawei ώστε να συμμορφωθεί με την εντολή που έστειλε το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, προσπαθώντας να μην γίνει το μαύρο πρόβατο στην όλη υπόθεση.

Update 3 Ιουνίου: Η Synopsys, εταιρεία παροχής αυτόματου σχεδιασμού chip στην Καλιφόρνια, δεν θα παρέχει πλέον ενημερώσεις λογισμικού στη Huawei HiSilicon.

Update 4 Ιουνίου:Δημοσιεύματα ήθελαν τη Huawei να έχει μειώσει τις απαιτήσεις παραγωγής smartphones και η Foxconn να έχει διακόψει την παραγωγή. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Huawei διέψευσε τα δημοσιεύματα.

Update 5 Ιουνίου: Ο συνιδρυτής της βρετανικής εταιρείας ARM, Hermann Hauser, δήλωσε ότι ο αποκλεισμός που έθεσε ο Trump στη Huawei θα είναι αρκετά επιβλαβής για την αμερικανική βιομηχανία.

Update 7 Ιουνίου:Σύμφωνα με αναφορά, η Google θεωρεί ότι ο αποκλεισμός της Huawei είναι επικίνδυνος για τις ΗΠΑ και ζητάει να γίνει εξαίρεση ώστε να μπορούν οι δύο εταιρείες να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Update 7 Ιουνίου: Ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, βρέθηκε στη Ρωσία για τον εορτασμό των 70 χρόνων εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε η Huawei υπέγραψε με την MTS την ανάληψη της κατασκευής του 5G δικτύου της Ρωσίας.

Update 7 Ιουνίου: Σύμφωνα με αναφορά της Reuters, η Facebook δεν θα επιτρέπει πλέον στην Huawei να έχει προεγκατεστημένες τις εφαρμογές της στα νέα smartphones.

Update 8 Ιουνίου:Αναφορές θέλουν το λειτουργικό σύστημα της Huawei να ακούει στο όνομα Oak OS και να κυκλοφορεί τον Αύγουστο. Επίσης, διέρρευσαν screenshots του λειτουργικού, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Update 10 Ιουνίου:Η Κίνα ζητάει τη μη συμμόρφωση των τεχνολογικών εταιρειών με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για όσους υποστηρίζουν τις ενέργειες της διοίκησης του Trump.

Update 11 Ιουνίου: H Huawei απάντησε επίσημα και λεπτομερώς σε όλες τις απορίες σχετικά με το ban από την Αμερική, καθώς και το τι έπεται αυτού.

Update 11 Ιουνίου: Η Huawei συνεχίζει να προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα των εφαρμογών οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για τις συσκευές της όταν κι εάν οριστικοποιηθεί ο αποκλεισμός της. Γι’ αυτό, ξεκίνησε να επικοινωνεί με προγραμματιστές για να τους προσελκύσει να συμμετέχουν στο App Gallery.

Update 12 Ιουνίου: Φήμες θέλουν το HongMeng OS να τρέχει ήδη σε ένα εκατομμύριο συσκευές τις οποίες έχει αποστείλει η Huawei για τη δοκιμή του λειτουργικού της συστήματος.

Update 14 Ιουνίου: Αναφορές θέλουν τη Huawei να δοκιμάζει ως λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές της το Aurora, ένα Ρώσικο OS βασισμένο στη πλατφόρμα Sailfish.

Update 17 Ιουνίου: Σύμφωνα με αναφορές η Huawei δοκιμάζει το HongMeng OS σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες όπως η Oppo, η Vivo και η Tencent. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το λειτουργικό σύστημα της Huawei είναι 60% πιο γρήγορο από το Android.

Update 21 Ιουνίου: Η FedEx επέστρεψε δέμα που περιείχε συσκευή της Huawei και σημείωσε ότι ο λόγος ήταν τα προβλήματα που έχει η Αμερικανική κυβέρνηση με την εταιρεία και την κυβέρνηση της Κίνας.

Update 22 Ιουνίου: Το Huawei Mate X θα κυκλοφορήσει στη χειρότερη των περιπτώσεων τον Σεπτέμβριο, και θα τρέχει Android γιατί είχε ανακοινωθεί πριν την όλη ιστορία με τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ.

Update 25 Ιουνίου: Σύμφωνα με αναφορές η Huawei κατέθεσε αγωγή έναντι του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ διότι δεν της επιστρέφει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό τον οποίο κατάσχεσε το 2017.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Εντάξει… Θα φάει και αυτή ένα ωραιότατο ban και μετά μόκο! Έτσι είναι αυτά… 😂😂😂

Vendetta

Η στιγμή που θέλεις να νιώσεις μοναδικός και ταυτίζεσαι με τους υποτιθέμενα ισχυρούς!!!

ΚώσταςD.

Ban και στον από πάνω ΤΏΡΑ!!! Τραμπ βγάλε διάταγμα!!! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vendetta

Έχω παρατηρήσει ότι όταν θες να μου την πεις, γεμίζεις το σχόλιο σου με φατσούλες. Είναι μέρος της σχιζοφρένειας σου? Είναι οι διχασμένες προσωπικότητές σου καμάρι μου?
Με ποια προσωπικότητα μιλάς στον Τραμπ?

Denis Thomas

Μα είναι ο trump ισχυρός. Πρόεδρος της Αμερικής είναι.

Τακης

Ενταξει δεν εχει και αδικο, απο τη στιγμη που υπαρχουν τελωνεια τα οποια δουλευουν για το κρατος δεν νομιζω να ειναι αναγκασμενη μια εταιρια να ελεγχει για το τι περιεχει το καθε δεμα, και δεν ειναι το θεμα μονο τα κινητα αλλα να ειναι και εξαρτηματα της huawei ή αξεσουαρ.

Greg

Ξανά το ίδιο λάθος από τον ίδιο αρθρογράφο, λες και το κάνει επίτηδες να αποφεύγει να γράφει την πραγματική ιστορία και ότι το πρόβλημα είναι ο προορισμός ΗΠΑ, γράφει στο άρθρο -> (Αρχικά, η FedEx πριν μερικές ημέρες είχε αρνηθεί να παραδώσει ένα Huawei smartphone σε έναν ιδιώτη “λόγω προβλημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης με την Huawei και την κινεζική κυβέρνηση”- Τώρα, η FedEx, μηνύει το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ διότι η κυβέρνηση απαιτεί από την ταχυμεταφορική να επιβάλει η ίδια την απαγόρευση εξαγωγών που τέθηκε στη Huawei.) και αναγκάζομαι να ξανά διευκρινίζω λες και είμαι κανά μέτοχος της FedEx και της Huawei. Το δέμα είχε μέσα ένα Smartphone της Huawei, είχε δοθεί στην FedEx ΑΓΓΛΊΑΣ και προορισμό τις ΉΠΑ, η FedEx μόλις είδε στο χαρτάκι που περιγράφει το περιεχόμενο ότι το δέμα περιείχε Smartphone της Huawei και ο προορισμός ήταν οι ΉΠΑ αποφάσισε ορθά να το επιστρέψει πίσω στον αποστολέα πριν καν το δέμα φύγει από την Αγγλία εξηγώντας στον αποστολέα πως δεν μπορεί να το στείλει στις ΉΠΑ γιατί τα Αμερικάνικα τελωνεία έχουν απαγορευτικό και δεν περνάνε για προϊόντα της Huawei. Αν το δέμα με το Smartphone της Huawei είχε προορισμό όποια δίποτε άλλην χώρα εκτός ΉΠΑ η FedEx… Συνέχεια »

Greg

Και φυσικά δεν χρειάζεται να διαπληκτιστούμε, δεν ήταν ούτε και είναι αυτός ο σκοπός του σχολίου μου, Ok και φυσικά το δέχομαι ότι στο γεγονός πως το δέμα τελικά πήγε στης ΗΠΑ και γύρισε και ήμουν λάθος, αυτό όμως που δεν αναφέρετε ούτε στο 1ο άρθρο σας, ούτε και στο 2ο άρθρο σας είναι ότι το πρόβλημα είναι τα δέματα με προϊόντα της Huawei που έχουν προορισμό της ΗΠΑ, δεν το διευκρινίζετε πουθενά ότι όλα τα άλλα δέματα με προϊόντα της Huawei που δεν έχουν προορισμό τις ΗΠΑ στέλνονται κανονικότατα, απλά γράφοντας μόνο το γεγονός πως η FedEx δεν μεταφέρει με προϊόντα της Huawei “λόγω προβλημάτων της αμερικανικής κυβέρνησης με την Huawei και την κινεζική κυβέρνηση” είναι σαν να αφήνετε να περάσει πως κανένα προϊόν της Huawei δεν πάει πουθενά, πράγμα που πιστεύω πως δεν το κάνετε επίτηδες αλλά από λάθος.

Vendetta

Ξεφεύγω λίγο αλλά πριν λίγες ώρες είδα στο Euronews ότι ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι είναι στο 90% της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα. Θα ήθελα να δω εάν ο Τραμπ με την υπογραφή της συμφωνίας θα πάρει πίσω το ban της Huawei.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3: Διέρρευσε η ημερομηνία λανσαρίσματος

Πολλές φήμες έχουν κυκλοφορήσει για τα επερχόμενα αναδιπλούμενα της vivo, μεταξύ των οποίων κι ότι το λανσάρισμα θα γίνει στο τέλος του μήνα.

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.