Week in Review: OnePlus 7, Asus ZenFone 6, Motorola RAZR 2019, HP Omen X 2S, Sony Xperia 2

OnePlus 7 Pro, Week in Review: OnePlus 7, Asus ZenFone 6, Motorola RAZR 2019, HP Omen X 2S, Sony Xperia 2

Φτάσαμε στα μέσα του Μαΐου και μάλιστα τα ξεπεράσαμε. Γενικότερα ήταν μία normal εβδομάδα για τον κόσμο της τεχνολογίας, με βασικές παρουσιάσεις που περιμέναμε καιρό, όπως αυτή των OnePlus 7, κάποια leaks, και αρκετά νέα σε διάφορους τομείς.

Ας αρχίσουμε με τα OnePlus 7 τα οποία παρουσιάστηκαν στις 14 του μήνα, μαζί με τα νέα OnePlus Bullets Wireless 2, τα οποία υποστηρίζουν Warp Charge που τους προσφέρει 10 ώρες αυτονομία με 10 λεπτά φόρτιση.

Επιπλέον, η OnePlus παρουσίασε ένα νεό Warp Charge φορτιστή αυτοκινήτου, και μίλησε για το OnePlus 7 Pro 5G, το οποίο θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Αγγλία και μετά σε άλλες χώρες τις Ευρώπης.

Όπως ήταν λογικό, με το που κυκλοφόρησαν τα OnePlus 7 άρχισαν οι δοκιμές και οι αναφορές επιδόσεων από εταιρείες, ιστοσελίδες και τους απανταχού βασανιστές όπως ο JerryRig στου οποίο τα χέρια επιβίωσε με επιτυχία το OnePlus 7 Pro.

Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, κάποιοι YouTuber δοκίμασαν την αντοχή της Pro έκδοσης στο νερό και όπως είδαμε στα βίντεο τους άντεξε άνετα 30 λεπτά, κι ας μην έχει πιστοποίηση IP. Πέρα από όλα αυτά, το OnePlus 7 Pro πήρε την πρώτη του αναβάθμιση η οποία βελτιώνει την κάμερα, το gaming mode, και άλλα.

Κλείνουμε με τα OnePlus 7 αναφέροντας ότι το DxOMark το βαθμολόγησε με 111 πόντους, βάζοντας στη δεύτερη θέση μετά τα Huawei P30 Pro και Samsung Galaxy S10 5G. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για την αντοχή στο νερό, αλλά σίγουρα θα σας πούμε την γνώμη μας για την κάμερα του OnePlus 7 Pro το οποίο έχουμε παραγγείλει και σύντομα θα σας το παρουσιάσουμε σε ένα unboxing και hands-on review με το Μαγικό Κοπίδι. Τώρα αν ρωτάτε τιμές, για το OnePlus 7 Pro η τούμπανο έκδοση 12GB/ 256GB έχει στην Ελλάδα 819€ και η μεγάλη έκδοση του OnePlus 7 με 8GB/ 256GB τιμολογείται στα 599€.

Τώρα που τελειώσαμε με τα OnePlus 7, ας δούμε τι άλλο μας απασχόλεισε αυτή την εβδομάδα. Πρώτα από όλα, επιβεβαιώθηκε το όνομα του επόμενου flagship της Redmi, το οποίο θα λέγεται Redmi K20 με το K να σημαίνει Killer, και να επιβεβαιώνεται από το σκορ του στο AnTuTu που είναι 458.754.

Σε μικρότερα νέα είχαμε τα Motorola One Vision του οποίου διέρρευσε το φύλλο χαρακτηριστικών, το Motorola RAZR 2019 για το οποίο κυκλοφόρησε ένα 360 βίντεο που αποκαλύπτει τον μηχανισμό αναδίπλωσης, την HTC που επιτέλους ανακοίνωσε τις ημερομηνίες αναβάθμισης των συσκευών της στο Android 9 Pie, και τη Huawei που το 2020 θα κυκλοφορήσει mid-range 5G smartphone.

Ας περάσουμε όμως σε κάτι πιο ενδιαφέρον, η Google αποφάσισε να προκαλέσει τους ανταγωνιστές της με μία ιδιαίτερη διαφήμιση, κι ας εξαιρέθηκαν τα Google 3a και 3a XL από τη beta 3 του Android Q, τα οποία παρεμπιπτόντως διαθέτουν θύρα ακουστικών διότι όσοι τα προτιμούν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν αξιόλογα Bluetooth ακουστικά, τουλάχιστον έτσι είπε η Διευθύντρια Προϊόντων της Google.

Πριν ασχοληθούμε με μερικά μικρότερα αλλά ενδιαφέροντα νέα, θα αναφερθούμε σε τρία μεγάλα γεγονότα της εβδομάδας. Πρώτον, παρουσιάστηκε επίσημα το Asus Zenfone 6 το οποίο έχει flip-up κάμερα, 4K στα 60fps, 5.000mAh μπαταρία και η τιμή του είναι 500 ευρώ.

Έπειτα, η Corning παρουσίασε ένα νέο premium γυαλί για tablets, laptops και τηλεοράσεις, που ακούει στο όνομα Astra Glass. Και τρίτον, η Google αναπτύσσει μηχανή άμεσης μετάφρασης ομιλίας σε ομιλία, την οποία ονομάζει Translatotron.

Πάμε τώρα στα υπόλοιπα νέα, ξεκινώντας με το HP Omen X 2S ένα gaming laptop με δύο οθόνες, 9th Gen επεξεργαστή Intel, 32GB RAM και τιμή 1.807€. Επίσης, το Huawei Mate 20 X 5G θα κουβαλάει το Balong 5000 5G modem, θα έχει 4.200mAh μπαταρία, M-Pen και τιμή 1.150€.

Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τη Lenovo παρουσίασε το πρώτο ThinkPad foldable laptop με αναδιπλούμενη οθόνη. Ενώ η Huawei ετοιμάζει το P20 Lite (2019), με τετραπλή κάμερα, γυάλινο πίσω πλαίσιο, οθόνη 5,84 ιντσών και τιμή 279€.

Φυσικά θα κλείσουμε με μερικά leaks, επίσημα και μη. Το Samsung Galaxy Note 10 θα έχει οθόνη με κάδρο 19:9 σύμφωνα με πρόσφατο benchmark. Μάθαμε τα πάντα για το Oppo Reno Z, διότι διέρρευσαν τα press renders, η τιμή και τα χαρακτηριστικά του. Το Honor 20 Pro θα είναι το πρώτο smartphone με φακό f/1.4 και τα πρώτα δείγματα εικόνων εντυπωσιάζουν.

Leak θέλει το Google Pixel 4 να φέρνει την επανάσταση που δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοι του. Αποκαλύφθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xiaomi Redmi Pro 2, και ο σχεδιασμός του Xiaomi Mi Band 4 που Θα έχει έγχρωμη OLED οθόνη και ενσωματωμένο κυκλικό κουμπί αφής. Τέλος, εικόνες και βίντεο renders αποκάλυψαν τα Sony Xperia 2 και Sony Xperia 20.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.