Week in Review: Xiaomi Mi MIX Alpha, OnePlus 7T, iPhone 12, Samsung Galaxy Fold 2

Xiaomi Mi MIX Alpha, Week in Review: Xiaomi Mi MIX Alpha, OnePlus 7T, iPhone 12, Samsung Galaxy Fold 2

Αυτή την εβδομάδα μας απασχόλησαν κυρίως οι επερχόμενες εκδόσεις μεγάλων flagships όπω το Samsung Galaxy Fold 2, τα iPhone 12, τα Samsung Galaxy S11, και τα Google Pixel 4. Επίσης, είχαμε τα νέα προϊόντα της OnePlus, το εντυπωσιακό Xiaomi Mi MIX Alpha, και διάφορα άλλα νέα.

Αρχικά, η OnePlus μετά από σειρά επίσημων και ανεπίσημων leaks και teasers παρουσίασε το OnePlus 7T και την πρώτη της τηλεόραση. Επίσης, η Xiaomi αποκάλυψε το πρώτο all-screen smartphone στον κόσμο, το Xiaomi Mi MIX Alpha, του οποίου είδαμε εντυπωσιακά hands-on και δείγματα φωτογραφιών της 108MP κάμερας, μάθαμε το κόστος ανάπτυξης του και ότι η εταιρεία δεν έχει κανένα οικονομικό κέρδος από αυτό το concept.

Μεγάλο κομμάτι των ειδήσεων της εβδομάδας κατέλαβαν τα Huawei Mate 30 και 30 Pro. Αρχικά, είδαμε πόσο ισχυρός είναι ο 4G Kirin 990, συγκρίναμε τις ικανότητες των καμερών του Mate 30 Pro σε χαμηλό φωτισμό με αυτές τον iPhone 11 Pro, Pixel 3 και Note 10+, η Huawei εξήγησε πως τραβάει βίντεο 7680fps το Mate 30 Pro το οποίο κατέκτησε την κορυφή του DxOMark.

Παραμένοντας λίγο στον κόσμο του Android, η Xiaomi ανακοίνωσε τη Xiaomi Mi Full Screen TV Pro, το Xiaomi Mi 9 Pro 5G που είναι το φθηνότερο 5G smartphone με Snapdragon 855+, και το MIUI 11 που θα εγκατασταθεί σε αρκετές συσκευές, όπου μία από αυτές είναι το Pocophone F1.

Στη συνέχεια, η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Android 10 Go Edition, το οποίο θα εγκατασταθεί άμεσα σε τρία entry level της HMD Global, τα Nokia 1, 1 Plus και 2.1.

Κατά τα άλλα στο κόσμο του Android είχαμε διαρροές για τα Pixel 4 και 4XL, για τα οποία μάθαμε περισσότερα για το face unlock και το Motion Sense. Επίσης, μετά από τις οδηγίες φροντίδας της Samsung μάθαμε ότι η εταιρεία παραδίδει το Samsung Galaxy Fold στο χέρι του κατόχου, η πρώτη αλλαγή οθόνης του Galaxy Fold κοστίζει μόνο 149 δολάρια Αμερικής, το πρώτο τεστ αντοχής απέδειξε ότι η συσκευή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και εν τέλη ένα από τα πρώτα κομμάτια που βγήκαν στην αγορά έπαθε ζημιά στην οθόνη ενώ ο κάτοχος του το είχε απλά στην τσέπη. Επιπλέον, η Samsung ετοιμάζει το Fold 2 που μάλλον θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως και θα είναι φθηνότερο και το Galaxy 11 θα έχει δύο οθόνες και κάμερα 108MP με 5x οπτικό ζουμ.

Λίγο πριν κλείσουμε την ανασκόπηση θα αναφερθούμε λίγο στα προϊόντα της Apple. Πρώτα από όλα, κάναμε unboxing τα iPhone 11 και iPhone 11 Pro, που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα επίσημα. Η συνέχεια δόθηκε στα πρώτα teardown των iPhone 11 Pro Max που θα μπορούσε να έχει αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση και το Apple Watch Series 5 το οποίο είναι ακριβώς ίδιο με το Series 4 που για μία ακόμη φορά έσωσε τη ζωή χρήστη. Τέλος, τα iPhone 12 δεν θα έχουν notch και ίσως μοιάζουν με το iPhone 4.

Θα κλείσουμε την εβδομαδιαία ανασκόπηση ενημερώνοντας σας ότι το Techblog ξεκίνησε τη δημοσίευση οδηγών, οι οποίοι είναι σύντομοι και στοχεύουν στο να σας βοηθήσουν με απλές εργασίες. Οι πρώτοι οδηγοί αφορούν τη διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης σε Facebook, Youtube, Instagram και Chrome, και το πώς να προστατεύετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο Facebook.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.