Huawei Oak OS: Το δικό της λειτουργικό σύστημα θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο; [εικόνες]

Huawei Oak OS, Huawei Oak OS: Το δικό της λειτουργικό σύστημα θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο; [εικόνες]

Από την ημέρα που υπογράφηκε η απαγόρευση στη Huawei από τον Trump ξεκίνησαν οι ανησυχίες και οι φημολογίες για το τι θα κάνει η εταιρεία σε θέμα λογισμικού. Κάποιες αναφορές υποστήριζαν ότι το λειτουργικό πάνω στο οποίο δουλεύει η Huawei (HongMeng OS) θα κυκλοφορήσει και εκτός Κίνας αλλά με το όνομα Ark OS.

Εν μέρη, οι αναφορές αυτές επιβεβαιώθηκαν από τα στελέχη της εταιρείας, τα οποία δήλωσαν ότι δουλεύουν όντως σε ένα OS το οποίο προοριζόταν αρχικά μόνο για την Κίνα. Εξαιτίας όμως των τελευταίων γεγονότων εργάζονται στο να βγάλουν το λειτουργικό εκτός Κίνα, κάτι που θα πάρει λίγο καιρό. Τι έγινε όμως με το το Ark OS;

Σύμφωνα τη Global Times, το όνομα του λογισμικού θα είναι HongMeng OS στην Κίνα, ενώ η παγκόσμια έκδοση θα λέγεται Oak OS. Το όνομα Ark OS προήλθε επειδή η Huawei έκανε trademark μερικές παραλλαγές του σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο compiler της εταιρείας λέγεται Ark compiler, κάτι που ενίσχυσε την πεποίθηση των περισσότερων ότι το τελικό όνομα του λειτουργικού θα είναι το Ark OS.

Η Global Τimes ισχυρίζεται ότι το Oak OS δοκιμάζεται εσωτερικά στην εταιρεία και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, φυσικά δεν γνωρίζουμε πόσο έμπιστη είναι η πηγή της ιστοσελίδας. Να υπενθυμίσουμε ότι η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο οπου και θα λήξει η 90 ημερών περίοδος χάριτος που έδωσαν οι ΗΠΑ στην εταιρεία.

Huawei Oak OS, Huawei Oak OS: Το δικό της λειτουργικό σύστημα θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο; [εικόνες]

Βέβαια, όσα αναφέρει η ιστοσελίδα ίσως έχουν κάποια βάση. Πρώτα από όλα η ίδια η εταιρεία ανέφερε ότι θα διαθέσει το HongMeng OS στην Κίνα στα τέλη του 2019. Επιπλέον, διέρρευσαν μερικά screenshots του επερχόμενου λειτουργικού συστήματος.

Huawei Oak OS, Huawei Oak OS: Το δικό της λειτουργικό σύστημα θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο; [εικόνες]

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Google θεωρεί πως το λογισμικό της Huawei θα είναι γεμάτο bugs κάτι που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα ασφάλειας σε όλους τους χρήστες των Huawei smartphones αλλά και στην Αμερική. Γι’ αυτό η Google θεωρεί πως η Huawei πρέπει να συνεχίσει να έχει πρόσβαση στο Android και τα services του λειτουργικού.

Ωστόσο, η Google ίσως απειλείται από τη Huawei και το Oak OS, αφού όπως είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν αρκετές εταιρείες ψάχνουν εναλλακτικές για τις αμερικάνικες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν, ώστε να μην έχουν μελλοντικά αντίστοιχα προβλήματα όπως ο κινέζικος κολοσσός.

Κάτι που σημαίνει, ότι δεν αποκλείεται αρκετές κινέζικες εταιρείες να βοηθήσουν τη Huawei στο Oak OS ώστε να μην εξαρτώνται πλέον από την Αμερική. Όπως και να έχει, οι επερχόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές, είτε αρθεί ο αποκλεισμός είτε όχι.

Ολόκληρη η ιστορία μέχρι σήμερα

Μετά την απαίτηση του Trump για τον αποκλεισμό της Huawei, η Google είπε ότι οι υπάρχουσες συσκευές της εταιρείας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις και να χρησιμοποιούν τα services. Εν συνεχεία, η Huawei απάντησε στην κίνηση του πλανητάρχη τονίζοντας ότι έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Android. Τελικά οι ΗΠΑ έδωσαν περιθώριο 90 ημερών σε Huawei και Google για να βρουν μία λύση στο όλο θέμα της συνεργασίας μεταξύ τους.

Φυσικά το θέμα δεν τελείωσε εκεί. Ο ιδρυτής της Huawei δήλωσε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποτιμούν τις δυνατότητές της εταιρείας και πως δεν πρόκειται να επηρεάσουν της ανάπτυξη της.

Κάποιες εταιρείες διέκοψαν τη συνεργασία τους με την Huawei όπως η ARM και κάποιες άλλες δήλωσαν ότι δεν διακόπτουν τις σχέσεις τους με την εταιρεία όπως η TSMC. Επιπλέον, το αβέβαιο μέλλον της εταιρείας φάνηκε να επηρεάζει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα, η Huawei δήλωσε ότι είναι θύμα της Αμερικανικής διοίκησης και ψάχνει να βρει λύση με τη Google. Επιπλέον, σκοπεύει να επικεντρωθεί στο App Gallery, ώστε να προφέρει εναλλακτική λύση στους πελάτες της, καθώς και στην ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού, του Huawei HongMeng OS, το οποίο είναι συμβατό με όλες τις Android εφαρμογές.

Η συνέχεια γράφτηκε με την αφαίρεση των Mate X και P30 Pro από το Android.com, μία όχι και τόσο ικανοποιητική τεκμηρίωση του όλου θέματος από τον πλανητάρχη, και η ανταπόκριση της Κίνας που δείχνει ότι η Huawei είναι θύμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ αυτής και των ΗΠΑ.

Βέβαια, δεν τελείωσαν όλα εκεί, κι από ότι φαίνεται έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη. Πέραν όλων των παραπάνω, η Huawei αποκλείστηκε από την SD Association, εξαιτίας των αναταραχών που έχουν προκύψει με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance ανακάλεσε προσωρινά τη συμμετοχή της Huawei στον οργανισμό.

Update 27 Μαΐου: Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκλεισμοί Αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα, κι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι ο πρώτος που θα διαμαρτυρηθεί. Τόνισε δε ότι η Apple είναι “δάσκαλος” του, και δεν σκοπεύει να της εναντιωθεί.

Update 28 Μαΐου: Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μένετε, και η Huawei προσπαθεί να βρει λύση στα προβλήματα που της έχει δημιουργήσει. Αυτή τη φορά κάλεσε τις Νοτιοκορεάτικες εταιρείες να συνεχίσουν να την προμηθεύουν με εξαρτήματα.

Update 29 Μαΐου: Η Huawei θα κυκλοφορήσει το HongMeng OS στην Κίνα στα τέλη του 2019 και παγκοσμίως το 2020. Τα πράγματα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα όσον αφορά το λειτουργικό, αλλά όπως και να έχει θα μάθουμε περισσότερα εν καιρό.

Update 29 Μαΐου: Η SD Association επανέφερε τη Huawei στις λίστες των συνεργαζόμενων εταιρειών. Ωστώσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα σταματήσει τη χρήση της ιδιόκτητης Nano Memory card, με την οποία εφοδίασε το Huawei P30 Pro. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance επανέφερε κι αυτή τη Huawei στις λίστες της.

Update 30 Μαΐου: Σύμφωνα με αναφορές και δημοσιεύματα η Huawei κατέθεσε αγωγή έναντι των ΗΠΑ για παραβίαση του Συντάγματος και των δικαιωμάτων του πολίτη.

Update 31 Μαΐου:Η Huawei κατοχύρωσε το όνομα ενός νέου λειτουργικού συστήματος. Μάλλον το HongMeng OS θα κυκλοφορήσει στην Κίνα και το Ark OS στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, το Huawei Mate 20 Pro εμφανίστηκε πάλι στη σελίδα του Android Q Beta.

Update 1 Ιουνίου:Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, η Κίνα ετοιμάζεται να περιορίσει τις εξαγωγές σπάνιων ορυκτών στην Αμερική και να δημιουργήσει μία δική της “μαύρη λίστα” με Αμερικάνικες εταιρείες.

Update 2 Ιουνίου:Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η Micron αναγκάζεται να διακόψει τις σχέσεις της με τη Huawei ώστε να συμμορφωθεί με την εντολή που έστειλε το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, προσπαθώντας να μην γίνει το μαύρο πρόβατο στην όλη υπόθεση.

Update 3 Ιουνίου: Η Synopsys, εταιρεία παροχής αυτόματου σχεδιασμού chip στην Καλιφόρνια, δεν θα παρέχει πλέον ενημερώσεις λογισμικού στη Huawei HiSilicon.

Update 4 Ιουνίου:Δημοσιεύματα ήθελαν τη Huawei να έχει μειώσει τις απαιτήσεις παραγωγής smartphones και η Foxconn να έχει διακόψει την παραγωγή. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Huawei διέψευσε τα δημοσιεύματα.

Update 5 Ιουνίου: Ο συνιδρυτής της βρετανικής εταιρείας ARM, Hermann Hauser, δήλωσε ότι ο αποκλεισμός που έθεσε ο Trump στη Huawei θα είναι αρκετά επιβλαβής για την αμερικανική βιομηχανία.

Update 7 Ιουνίου:Σύμφωνα με αναφορά, η Google θεωρεί ότι ο αποκλεισμός της Huawei είναι επικίνδυνος για τις ΗΠΑ και ζητάει να γίνει εξαίρεση ώστε να μπορούν οι δύο εταιρείες να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Update 7 Ιουνίου: Ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, βρέθηκε στη Ρωσία για τον εορτασμό των 70 χρόνων εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε η Huawei υπέγραψε με την MTS την ανάληψη της κατασκευής του 5G δικτύου της Ρωσίας.

Update 7 Ιουνίου: Σύμφωνα με αναφορά της Reuters, η Facebook δεν θα επιτρέπει πλέον στην Huawei να έχει προεγκατεστημένες τις εφαρμογές της στα νέα smartphones.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosman

Λοιπόν θα μου το θυμηθείτε. Αν το πάει σωστά η HUAWEI θα γίνει η επόμενη apple. Το iphone αν εξαιρέσεις κάποιους πραγματικούς επαγγελματίες που το παίρνουν για κάτι συγκεκριμένο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κινητό με άσπαστο κωδικό και εφαρμογές. Τα πάντα είναι οι εφαρμογές του ούτε desktop/productivity mode ούτε splitscreen. Όλες οι εφαρμογές είναι μέσα στη γυάλα τους η κάθε μια.

Αν η huawei πείσει προγραμματιστές να ασχοληθούν θα εκανε θαυματα. Εγώ προσωπικά στη θέση της θα επέλεγα να πάρω μια linux distro και να επενδύσω τα δις μου να την κάνω next big thing. ποιος ξέρει τι ετοιμάζει

Agnostos13

Μόνο αν είναι linux based μπορεί να έχει κάποιο μέλλον λόγω open source. Και φυσικά αν διατηρήσει κάποια διαλειτουργικότητα με τα υπάρχοντα android apps. Αν πάει σε κλειστό λογισμικό τύπου ios που σημαίνει οτι θα αρχίσει από το μηδέν το βλέπω νέο windows phone! Η microsoft και η samsung δεν τα κατάφεραν να μαζέψουν κόσμο…η huawei δεν βλέπω που πλεονεκτεί για να πετύχει…

Gabriel

Σαν app developer να σου πω πως έχουμε κουραστεί να μαθαίνουμε και να ασχολούμαστε κάθε τόσο με νέα λειτουργικά που κυκλοφορεί η κάθε εταιρεία, πόσο μάλλον αν απαιτεί και την εκμάθηση κάποιος νέας γλώσσας για να μπορέσουμε και κάνουμε apps γι’ αυτήν. Και αν δεν έχεις apps στο app store σου, νομίζω πως δεν έχεις μελλον.

Kosman

Ok το καταλαβαίνω. Αλλά συγνώμη φίλε μου αυτή είναι η δουλειά σου. Και στο πανεπιστήμιο κάνουμε έρευνα, και δουλεύουμε, R, python, julia etc. Το να ενημερώνεσαι για βελτιώσεις της γλώσσας σου ή για api κλπ δεν είναι κακό. Ίσως αν δουλεύετε συνεταιρικά να γίνονται λιγότερες αλλά ποιοτικότερες εφαρμογές.
Επιφυλάσσομαι όμως γιατί δεν ξέρω τη δουλειά που κάνετε ακριβώς

Agnostos13

Η δουλειά του developer είναι να παράγει εφαρμογές που θα το αποδώσουν εισόδημα.
Δεν σε υποχρεώνει κανείς να ξέρεις όλες τις γλώσσες προγραμματισμού. Πρέπει δηλαδή να ξέρεις C++ και Visual Basic, Objective C και Python, Java, Swift και δεν ξέρω και ποιά άλλη γλώσσα θα σου ζητήσει η κάθε Huawei…και παράλληλα τα κουσούρια του κάθε λειτουργικού!
Το να μάθεις ένα νέο λειτουργικό σημαίνει να ξοδέψεις χρόνο και χρήμα οπότε πρέπει να βλέπεις το valuability…

Vendetta

Δεν είπε αυτό ο φίλος μας. Οι developers επενδύουν συνέχεια σε γνώσεις ώστε να βελτιώνουν συνέχεια τα apps σε ήδη υπάρχοντα λογισμικά. Από την πλευρά των εταιριών το να βγαίνει έναν νέο λειτουργικό σημαίνει επιπλέον κόστος ώστε να αναπτύξει το app σε αυτό το λογισμικό. Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω το βλέπω λίγο δύσκολο να δημιουργηθούν apps σε αυτό το λειτουργικό εκτός και αν τα “επιδοτήσει” η ίδια η χαβάη. Γιατί να φτιάξω το app της εταιρίας μου στο νέο λειτουργικό όταν σε έρευνα αγοράς θα δω ότι μόνο το 5% των πελατών μου χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό? Πιστεύω ότι εάν η χαβάη δεν βρει έναν εύκολο τρόπο που οι developers με λίγες τροποποιήσεις να μπορούν να φτιάξουν τα apps θα αποτύχει.

Ιωάννης jb

Είναι που είναι τραγικά τα Χαβάη με αυτό το κάκιστο emui φαντάσου αυτό το oak τι θα είναι..
Την έχουν τελειώσει από τώρα.. Εκτός και αν παραδοθεί άνευ όρων στους Αμερικανούς τότε ίσως έχει τύχη… Αλλά έτσι τι το θες??
Να βγάζεις κερδος ανα συσκευή που στη πραγματικότητα δε θα ξεπερνάει τα 50 δολάρια..

geo mode

Επειδή είναι τραγικά σύντομα θα ήταν η νο1 εταιρεία σε πωλήσεις smartphones σύμφωνα με όλους τους ειδικούς; Αν ήταν τραγικά θα έμπαινε στον κόπο να ασχοληθεί μαζί της η Αμερική;

Ιωάννης jb

Οι πωλήσεις είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων!!
Το emui είναι ένα χάλι!!
Προφανώς έχεις Χαβάη και σε έθιξα ε??
Αντί να μου πεις τα θετικά του emui σε σχέση με το πανέμορφο xperia ui ή το καθαρό Android των moto g-z και Google pixel εσύ μου είπες κατευθείαν για πωλήσεις!! Επειδή πουλάει δλδ είναι και καλό!!
Φοβερή λογική!!!!
Το ότι πας για smartphone και το προωθούν όλα τα μαγαζιά.. άσε που όταν το ανοίγεις και το ψάχνεις (αν κιόλας το ψάξεις γιατί συνήθως μόνο το fb μας ενδιαφέρει να μπούμε) λες τι περίεργο αλλά μετά συμβιβάζεσαι και πως να μη συμβιβαστείς αφού έδωσες τόσα λεφτά για Κινέζο.. και το ότι οι μισές πωλήσεις που κάνει η Χαβάη είναι στην ίδια την Κίνα δε μας προβληματίζει καν

Γεωργιάδης Ιωάννης

Φίλε, έχεις, είχες άλλο τηλέφωνο εκτός από Sony?? Μ’ αυτά που γράφεις μάλλον όχι.. Άσε μας να έχουμε άποψη εμείς που έχουμε δοκιμάσει τα πάντα.. Για να καταλάβεις καλύτερα πριν μια εβδομάδα έφτασε στα χέρια μου ένα Gome U7, προφανώς ούτε το έχεις ακούσει.. Ενημερωτικά διαδικτυακά στη αγαπημένη σου Ιαπωνία ξέρεις ποια εταιρεία είναι πρώτη σε πωλήσεις??? η Umidigi, μάλλον ούτε αυτή την έχεις ακούσει.. δοκίμασε την κάτι θα ξέρουν οι Ιάπωνες..

Ιωάννης jb

Μόλις παρήγγειλα moto z3 play!!!
Όχι για μένα αλλά είναι σίγουρο ότι θα το τεστάρω!
Σήμερα πέρασαν από τα χέρια μου 3 Xiaomi και 4-5 ακόμα από άλλες εταιρίες υπήρξαν κάποια που μου έκαναν θετική εντύπωση ειδικά αυτό το redmi 7 είναι φοβερό στα λεφτά του απλά εγώ δε το γουστάρω προτιμώ να βάλω λίγα ακόμα και να πάρω κάτι πολύ πιο ολοκληρωμένο
Και τα 2 που αναφέρεις τα ξέρω!!!
Είναι σαβούρες απλά ο κόσμος επειδή είναι πολύ φθηνά τα αγοράζει οι περισσότεροι όμως το μετανιώνουν

Ιωάννης jb

Οι Ιάπωνες αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μια ζωή έπαιρναν Samsung, Sony, LG, HTC και iPhone!!!
Πλέον υπάρχουν εκεί έξω 5 φορές περισσότερες εταιρίες που βγάζουν smartphone ειναι απολύτως λογικό να σκέφτονται…
Ας δοκιμάσω και umi…
Να σκέφτεστε και λίγο πριν γράψετε

Vendetta

Κοίτα να δεις που και με χάλια λειτουργικό πάλι θα ξεπεράσει τους λίγους και εκλεκτούς της Sony…

Konstantinos

Το παιχνίδι δεν είναι τα κινητάκια της Huawei, αλλά οι 5G τεχνολογίες που αναπτύσσει η εταιρία. Όποιος ελέγχει το 5G, έχει δύναμη. Και αυτή τη στιγμή η ΗΠΑ είναι αρκετά πίσω, και προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιές στη μόνη εταιρία που έχει καθαρό προβάδισμα.

NikosAr

Ε δεν πειράζει ας πάρει το προβάδισμα η Κίνα με τη Ρωσία και όταν βγει το 6G τα ξαναλέμε

Nick R.

Σίγουρα ξέρετε πολλά παραπάνω οι προ-λαλισαντες απο εμένα που απλα παρακολουθώ τα πράγματα απο χόμπι αλλα θα συμφωνήσω στο ότι εβλεπαν το ξεκαθαρο προβάδισμα της Huawei στο 5G αλλά και στην καινοτομία των κινητών της, συν ότι όντως είναι μια εταιρεία που έχει συμβάλλει τα μεγιστα για την ανάπτυξη του Android, οσο και αν καποιοι δεν θέλουν να το δουν. Εύχομαι να σταματήσει ολος αυτός ο πόλεμος μεταξύ τους γιατι το μονο σίγουρο είναι ότι η πρόοδος και η εξέλιξη θα είναι ο σίγουρος χαμένος.

Γεωργιάδης Ιωάννης

Γεια σου φίλε μου, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου. Μ’αυτό που έγινε, επιτέλους θα δούμε κάτι διαφορετικό. Αρκετά με το iOS και την Google. Αν διαβάσεις και ασχοληθείς λίγο θα διαπιστώσεις ότι ήδη άρχισαν να τρέμουν οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας.
Άλλος γράφει τραγικά τα Huawei, όταν οι ίδιοι οι αμερικανοί τα χαρακτηρίζουν ” Master piece”.
Άλλος δηλώνει developer και θέλει να μην υπάρχει εξέλιξη γιατί θα κουραστεί με το διαφορετικό, τι να πω….
ΥΓ Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει η Huawei, αλλά θα ήθελα πολύ να μπορώ να έχω συσκευές με διαφορετικά OS..
Καλό απόγευμα σε όλους/ες…. από έναν Σιαόμι fan…

dimitris

Λοιπόν θα το ξαναπω,microsoft και blackberry κολοσσοι και οι δυο εταιριες το δοκιμασαν και απετυχαν διοτι δεν ηταν ανταξιες αυτων που ταξανε και των προσδοκιων, συν την ανταγωνιστηκοτητα του μαρκετινκ!η huawei ειναι ΗΔΗ στις τοπ 3 εταιριες οποτε ο κοσμος εχει αρχισει να αγοραζει κινητα τους με 1000 ευρω,οποτε αν εσυ(η εταιρια δλδ)λες στον καταναλωτη ξερεις κατι χ@@@κα,αν πληρωσες ενα σωρο χρηματα εγω εγκαταλειπω και κανω αλλο λειτουργικο,ο πελατης χανει την εμπιστοσυνη και παει αλλου γτ πληρωσε χιλια ρημαδοευρω και τον ριχνεις.οσο καλο εγχειρημα νομιζουν οτι ειναι θα χασουν πελατες γτ ειναι ηδη κορυφη και απλα ”προδιδει” τους πελατες της εστω και αν η καταστροφη δημιουργηθηκε απο τριτους…

dark_master

Αναφορικά με τις πατέντες που αναφέρεις, θα σου πω ότι πέρα από τη ποσότητα, που ομολογουμένως η Huawei έχει τις περισσότερες, παίζει ρόλο και η ποιότητα, δλδ ποιες από αυτές είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του 5G. Πλέον όλοι έχουν πιάσει να δηλώνουν πατέντες για το παραμικρό. Δλδ, δες πχ πόσοι έβγαλαν πατέντες για το notch, πόσοι βγάλανε πατέντες και για παραπάνω notches, κωκ. Παράδειγμα κινητό με drop notch πόσες εταιρίες έχουν βγάλει. Αυτό που θέλω να πω είναι ας μη κοιτάμε μόνο τη ποσότητα πάντα.
Όσον αφορά το θέμα της εξέλιξης του Android, δε θα συμφωνήσω μαζί σου. Το Emui ειναι μίξη Android και iOs. Και μάλιστα καλή αντιγραφή. Από εκεί και πέρα, πόσα πράγματα από το Emui δανείστηκε το Android και ποια είναι αυτά? Έχεις πχ κάποιο να αναφέρεις? Αν δοκιμάσεις σε Emui να επιλέξεις την επιλογή app drawer έχεις δει πόσο πίσω είναι σε σχεδιασμό? Επίσης στο κέντρο το εικονίδιο που σε πάει στο μενού των εφαρμογών θυμίζει παλιότερες εκδόσεις Android. Τα εικονίδια είναι αλλά τετράγωνα, αλλά κυκλικα στο Emui . Δοκίμασε το σε ένα τηλέφωνο με καθαρό Android και θα δεις ότι δε παίζει αυτό. Μικρές διαφορές (ακόμα και οπτικές) που κάνουν τη διαφορά

dark_master

*κακη αντιγραφή

navarxos

το miui το εχω δουλεψει και ειναι πολυ ελαφρυ και δεν ειχα ποτε προβλημα. η καλυτερη υλοποιηση android

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

Η Apple μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο το 2025

Η Apple φαίνεται πως θα ξεπεράσει τη Samsung και θα γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο το επόμενο έτος.

Smartphones Apple Huawei

H Huawei ξεπέρασε σε πωλήσεις την Apple στην Κίνα για πρώτη φορά σε 46 μήνες

Για πρώτη φορά σε 46 μήνες, οι πωλήσεις smartphone της Huawei στην Κίνα κατά τη διάρκεια του Αυγούστου ξεπέρασαν τις πωλήσεις του iPhone.

Smartphones featured Qualcomm Redmi

Το πρώτο smartphone με Snapdragon 4s Gen 2 έρχεται την επόμενη εβδομάδα και είναι Redmi

Η Qualcomm αποκάλυψε το chipset Snapdragon 4s Gen 2 τον Ιούλιο, με στόχο πολύ προσιτές συσκευές 5G και η πρώτη θα είναι Xiaomi.

Gear Apple featured VR headset

Η Apple λανσάρει την ταινία μικρού μήκους «Submerged» για το Immersive Video στο Vision Pro

Η Apple παρουσίασε το Submerged, την πρώτη ταινία μικρού μήκους σε σενάριο που σχεδιάστηκε για το Apple Immersive Video στo Vision Pro.