Week in Review: Huawei, OnePlus 7 Pro, Motorola One Vision, Sony Xperia 1, Computex 2019

Huawei, Week in Review: Huawei, OnePlus 7 Pro, Motorola One Vision, Sony Xperia 1, Computex 2019

Η 22η εβδομάδα του 2019 έφτασε στο τέλος της, και τον κόσμο της τεχνολογίας των απασχόλησε για μία ακόμη φορά η υπόθεση της Huawei, παρουσιάσεις, leaks και teases συσκευών. Φυσικά δεν έλειψαν διάφορες ειδήσεις ποικίλης τεχνολογικής ύλης.

Θα ξεκινήσουμε με τη συνέχεια της ιστορίας για τη Huawei, η οποία αφορά την αφαίρεση των Mate X και P30 Pro από το Android.com, το οποίο επανέφερε η Google λίγες ημέρες μετά. Επιπλέον, ο πλανητάρχης έδωσε μία όχι και τόσο ικανοποιητική τεκμηρίωση του όλου θέματος, και η ανταπόκριση της Κίνας έδειξε ότι η Huawei είναι θύμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ αυτής και των ΗΠΑ.

Βέβαια, δεν τελείωσαν όλα εκεί, κι από ότι φαίνεται έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη. Πέραν όλων των παραπάνω, η Huawei αποκλείστηκε από την SD Association, εξαιτίας των αναταραχών που έχουν προκύψει με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance ανακάλεσε προσωρινά τη συμμετοχή της Huawei στον οργανισμό.

Στις 27 Μαΐου μάθαμε ότι ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκλεισμοί Αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα, κι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι ο πρώτος που θα διαμαρτυρηθεί. Τόνισε δε ότι η Apple είναι “δάσκαλος” του, και δεν σκοπεύει να της εναντιωθεί.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζει να μένετε, και η Huawei προσπαθεί να βρει λύση στα προβλήματα που της έχει δημιουργήσει. Αυτή τη φορά κάλεσε τις Νοτιοκορεάτικες εταιρείες να συνεχίσουν να την προμηθεύουν με εξαρτήματα.

Επίσης, η Huawei θα κυκλοφορήσει το HongMeng OS στην Κίνα στα τέλη του 2019 και παγκοσμίως το 2020. Τα πράγματα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα όσον αφορά το λειτουργικό, αλλά η Huawei κατοχύρωσε το όνομα ενός νέου λειτουργικού συστήματος. Μάλλον το HongMeng OS θα κυκλοφορήσει στην Κίνα και το Ark OS στον υπόλοιπο κόσμο.

Προς το τέλος της εβδομάδας η SD Association επανέφερε τη Huawei στις λίστες των συνεργαζόμενων εταιρειών. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα σταματήσει τη χρήση της ιδιόκτητης Nano Memory card, με την οποία εφοδίασε το Huawei P30 Pro. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance επανέφερε κι αυτή τη Huawei στις λίστες της.

Η εβδομάδα έκλεισε με αναφορές και δημοσιεύματα που θέλουν τη Huawei να κατέθεσε αγωγή έναντι των ΗΠΑ για παραβίαση του Συντάγματος και των δικαιωμάτων του πολίτη.

Ας περάσουμε σιγά σιγά στα υπόλοιπα νέα, καθώς είχαμε και την Computex 2019 και ανακοινώθηκαν πολλές συσκευές και hardware. Πρώτα από όλα έχουμε τη OnePlus η οποία ανακοίνωσε ότι τα OnePlus 5 και 5T μέχρι το τέλος του έτους θα αναβαθμιστούν στο Android Q. Εμείς βέβαια κάναμε uboxing το OnePlus 7 Pro με το Μαγικό Κοπίδι, μία συσκευή την οποία κάποιος χρησιμοποίησε για να ανοίξει μπύρα με την pop-up selfie κάμερα.

Θα συνεχίσουμε με την Asus, της οποία το Zenfone 6 χρίστηκε ο βασιλιάς της selfie σύμφωνα με το DxOMark. Κατά τα άλλα, η Asus ανακοίνωσε την ZenScreen Touch μία portable display των 15.6 ιντσών, το Asus ZenBook Pro Duo ένα laptop με δύο 4K οθόνες, Intel Core i9 επεξεργαστή και Nvidia RTX 2060 GPU, και άλλες συσκευές μικρότερης σημασίας.

Παραμένοντας στην Computex 2019, η Nvidia ανακοίνωσε τα Studio, σειρά laptops με μονάδες επεξεργασίας γραφικών RTX και λογισμικό ενίσχυσης επιδόσεων, και η AMD ανακοίνωσε τους Ryzen τρίτης γενιάς και τις νέες κάρτες γραφικών Radeon RX5000 Series. Επίσης είδαμε το Project Limitless το πρώτο 5G laptop από τη Lenovo και την Qualcomm, με Opteron 8cx και modem X55, την ARM να παρουσιάζει τα ARM Cortex-A77 και Mali-G77, και την Intel να αποκαλύπτει τον Intel i9 9900KS οκταπύρηνο επεξεργαστή με 5GHz σε όλους τους πυρήνες.

Από πλευράς νέων κυκλοφοριών έχουμε τα Redmi K20 τα οποία ανακοινώθηκαν επίσημα και μάλλον θα βγει εκτός Κίνας με ονόματα όπως Xiaomi Mi9 T/Mi9 T Pro και Pocophone F2/F2 Pro. Εκτός των Redmi K20 η εταιρεία παρουσίασε το RedmiBook 14 ένα laptop με Core i7, 512GB SSD, 8GB DDR4 και τιμή 650 ευρώ.

Κατά τα άλλα, τα Google Pixel 3a αν και πλαστικά με Dragontrail άντεξαν τα βασανιστήρια του JerryRigEverything, η Apple κυκλοφορεί νέο iPod touch μετά από τέσσερα χρόνια με A10 Fusion και τιμή από 199 δολάρια, και η TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των 7nm+EUV με επίκεντρο τον Kirin 985. Επίσης, η The Pokémon Company θα κυκλοφορήσει sleep tracking συσκευή, η Microsoft φέρνει την Xbox Game Pass στα PC και θα αποκαλύψει λεπτομέρειες στην E3, και η Netflix πιστοποίησε 25 ακόμη συσκευές, με τα OnePlus 7 και 7 Pro έλαβαν πιστοποίηση για HDR περιεχόμενο.

Κλείνουμε την Sony η οποία προωθεί έντονα το Xperia 1 μέσω βίντεο που δείχνουν τις προχωρημένες κινηματογραφικές δυνατότητες της κάμερας, και διαφήμισης που δείχνει την υπεροχή της 21:9 οθόνης έναντι των αντιπάλων. Εν το μεταξύ εμείς βρισκόμαστε στο Λονδίνο, για την παρουσίαση του Motorola One Vision, από όπου σας παρουσιάζουν σύντομα hands-on και time lapse video στο London Eye με την κάμερα του OnePlus 7 Pro. Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα τεχνολογικά νέα και την αποκάλυψη του Motorola One Vision.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Xristos

Καντε και ενα review για το xperia 1 και σύγκριση με samsung s10+ και p30pro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.