H Huawei απαντάει επίσημα σε όλες τις απορίες σχετικά με το ban από την Αμερική

Huawei ban Google, H Huawei απαντάει επίσημα σε όλες τις απορίες σχετικά με το ban από την Αμερική

Έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα, μιας και το καυτό θέμα με το ban της Huawei από τον Τραμπ και τις επιχειρήσεις τεχνολογίας της Αμερικής έχει ξεκινήσει από τα μέσα Μαίου. Πέρασε δηλαδή ένας μήνας και πλέον η Huawei απαντάει επίσημα σε όλες τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί στους κατόχους Huawei smartphones και tablets αλλά και σε όσους σκέφτονται να αγοράσουν αλλά διστάζουν μετά τον πρόσφατο χαμό.

Όλες τις πληροφορίες του άρθρου τις πήραμε από το επίσημο site της Huawei, ΗuaweiΜatters.com

Δήλωση της Huawei

Η Huawei έχει συμβάλει σημαντικά στην δημιουργία και την ανάπτυξη του Android παγκοσμίως. Ως ένας από τους βασικούς παγκόσμιους εταίρους της Android, συνεργαστήκαμε στενά με την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος το οποίο έχει ωφελήσει τόσο τους χρήστες όσο και τον κλάδο. Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και after-sales υπηρεσίες σε όλα τα υπάρχοντα προϊόντα smartphones και tablets της Huawei καλύπτοντας αυτά που έχουν πουληθεί ή είναι ακόμα σε απόθεμα παγκοσμίως. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ένα ασφαλές και βιώσιμο λογισμικό οικοσύστημα, προκειμένου να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως.

Θα υπάρξει κάποια επίπτωση στις υπάρχουσες πωλήσεις της Huawei; Πόσο θα επηρεαστεί το Huawei Consumer Business Group παγκοσμίως;

Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after sales σε όλους τους κατόχους smartphones και tablets Huawei και Honor καλύπτοντας τις συσκευές που έχουν πουληθεί αλλά και όσες βρίσκονται σε απόθεμα σε όλο τον κόσμο.

Θα μπορεί το κοινό της Huawei να συνεχίσει να χρησιμοποιεί υπηρεσίες της Google όπως το Google Play και το Gmail στα τηλέφωνά του;

Τα προϊόντα που έχουν πουληθεί καθώς και αυτά που είναι αυτή τη στιγμή προς πώληση, δεν πρόκειται να επηρεαστούν. Θα μπορείτε να κάνετε χρήση αυτών των υπηρεσιών κανονικά, όπως κάνατε έως τώρα.

Πρόκειται να επηρεαστεί η κανονική/ομαλή λειτουργία των συσκευών Huawei;

Τα προϊόντα που έχουν πουληθεί ή είναι αυτή τη στιγμή προς πώληση, δεν πρόκειται να επηρεαστούν. Θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε κανονικά όπως κάνατε μέχρι τώρα.

Θα μπορεί το κοινό της Huawei να λαμβάνει ενημερώσεις των Google Apps;

Ναι

Θα υποστηρίζουν οι συσκευές της Huawei το Android Q;

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε επόμενες ενημερώσεις αναβάθμισης συστήματος

Θα μπορεί το κοινό να ενημερώνει τις εφαρμογές εκτός Google (non-Google Apps);

Ναι, οι εφαρμογές εκτός Google δε θα επηρεαστούν.

Οι συσκευές της Huawei θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας της Google;

Ναι

Στην περίπτωση που ο χρήστης κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (reset) στην Huawei συσκευή του, θα επηρεαστεί η δυνατότητα να κάνει χρήση των υπηρεσιών της Google στο μέλλον;

Όχι, δεν πρόκειται να επηρεαστεί αυτή η δυνατότητα.

Θα επηρεαστούν τα προϊόντα της Huawei που δεν έχουν ακόμα λανσαριστεί;

Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after sales σε όλους τους υπάρχοντες κατόχους smartphones και tablets Huawei και Honor καλύπτοντας τις συσκευές που έχουν πουληθεί αλλά και όσες βρίσκονται σε απόθεμα σε όλο τον κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι η Huawei θα επιταχύνει την ανάπτυξη και τη διάθεση του δικού της λειτουργικού συστήματος;

Το Android είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα και η Huawei έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξή και τη διάδοσή του παγκοσμίως. Θα συνεχίσουμε να έχουμε σαν προτεραιότητα μας την εξέλιξη και τη χρήση του οικοσυστήματος του Android.

Η Huawei θα διαθέσει το δικό της λειτουργικό σύστημα στις 24 Ιουνίου;

Όχι, αυτό είναι μία φήμη που κυκλοφόρησε στο internet. Πάντως ευχαριστούμε για την υποστήριξη και το ενδιαφέρον σας. Οποιαδήποτε σχετική πληροφορία θα ανακοινωθεί μέσω των επίσημων καναλιών.

Οι πρόσφατες αναφορές των Mέσων Eνημέρωσης διαδίδουν φήμες ότι η Huawei περιορίζει την παραγωγή των smartphones ως απάντηση στην τοποθέτησή της στην US Commerce Department Entity List. Είναι αλήθεια;

Η Huawei αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς. Τα παγκόσμια επίπεδα παραγωγής της, είναι φυσιολογικά, χωρίς ιδιαίτερες προσαρμογές προς καμία από τις δύο κατευθύνσεις, αύξησης/μείωσης.

Ολόκληρη η ιστορία μέχρι σήμερα

Μετά την απαίτηση του Trump για τον αποκλεισμό της Huawei, η Google είπε ότι οι υπάρχουσες συσκευές της εταιρείας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις και να χρησιμοποιούν τα services. Εν συνεχεία, η Huawei απάντησε στην κίνηση του πλανητάρχη τονίζοντας ότι έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Android. Τελικά οι ΗΠΑ έδωσαν περιθώριο 90 ημερών σε Huawei και Google για να βρουν μία λύση στο όλο θέμα της συνεργασίας μεταξύ τους.

Φυσικά το θέμα δεν τελείωσε εκεί. Ο ιδρυτής της Huawei δήλωσε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποτιμούν τις δυνατότητές της εταιρείας και πως δεν πρόκειται να επηρεάσουν της ανάπτυξη της.

Κάποιες εταιρείες διέκοψαν τη συνεργασία τους με την Huawei όπως η ARM και κάποιες άλλες δήλωσαν ότι δεν διακόπτουν τις σχέσεις τους με την εταιρεία όπως η TSMC. Επιπλέον, το αβέβαιο μέλλον της εταιρείας φάνηκε να επηρεάζει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα, η Huawei δήλωσε ότι είναι θύμα της Αμερικανικής διοίκησης και ψάχνει να βρει λύση με τη Google. Επιπλέον, σκοπεύει να επικεντρωθεί στο App Gallery, ώστε να προφέρει εναλλακτική λύση στους πελάτες της, καθώς και στην ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού, του Huawei HongMeng OS, το οποίο είναι συμβατό με όλες τις Android εφαρμογές.

Η συνέχεια γράφτηκε με την αφαίρεση των Mate X και P30 Pro από το Android.com, μία όχι και τόσο ικανοποιητική τεκμηρίωση του όλου θέματος από τον πλανητάρχη, και η ανταπόκριση της Κίνας που δείχνει ότι η Huawei είναι θύμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ αυτής και των ΗΠΑ.

Βέβαια, δεν τελείωσαν όλα εκεί, κι από ότι φαίνεται έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη. Πέραν όλων των παραπάνω, η Huawei αποκλείστηκε από την SD Association, εξαιτίας των αναταραχών που έχουν προκύψει με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance ανακάλεσε προσωρινά τη συμμετοχή της Huawei στον οργανισμό.

Update 27 Μαΐου: Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκλεισμοί Αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα, κι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι ο πρώτος που θα διαμαρτυρηθεί. Τόνισε δε ότι η Apple είναι “δάσκαλος” του, και δεν σκοπεύει να της εναντιωθεί.

Update 28 Μαΐου: Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μένετε, και η Huawei προσπαθεί να βρει λύση στα προβλήματα που της έχει δημιουργήσει. Αυτή τη φορά κάλεσε τις Νοτιοκορεάτικες εταιρείες να συνεχίσουν να την προμηθεύουν με εξαρτήματα.

Update 29 Μαΐου: Η Huawei θα κυκλοφορήσει το HongMeng OS στην Κίνα στα τέλη του 2019 και παγκοσμίως το 2020. Τα πράγματα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα όσον αφορά το λειτουργικό, αλλά όπως και να έχει θα μάθουμε περισσότερα εν καιρό.

Update 29 Μαΐου: Η SD Association επανέφερε τη Huawei στις λίστες των συνεργαζόμενων εταιρειών. Ωστώσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα σταματήσει τη χρήση της ιδιόκτητης Nano Memory card, με την οποία εφοδίασε το Huawei P30 Pro. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance επανέφερε κι αυτή τη Huawei στις λίστες της.

Update 30 Μαΐου: Σύμφωνα με αναφορές και δημοσιεύματα η Huawei κατέθεσε αγωγή έναντι των ΗΠΑ για παραβίαση του Συντάγματος και των δικαιωμάτων του πολίτη.

Update 31 Μαΐου:Η Huawei κατοχύρωσε το όνομα ενός νέου λειτουργικού συστήματος. Μάλλον το HongMeng OS θα κυκλοφορήσει στην Κίνα και το Ark OS στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, το Huawei Mate 20 Pro εμφανίστηκε πάλι στη σελίδα του Android Q Beta.

Update 1 Ιουνίου:Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, η Κίνα ετοιμάζεται να περιορίσει τις εξαγωγές σπάνιων ορυκτών στην Αμερική και να δημιουργήσει μία δική της “μαύρη λίστα” με Αμερικάνικες εταιρείες.

Update 2 Ιουνίου:Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η Micron αναγκάζεται να διακόψει τις σχέσεις της με τη Huawei ώστε να συμμορφωθεί με την εντολή που έστειλε το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, προσπαθώντας να μην γίνει το μαύρο πρόβατο στην όλη υπόθεση.

Update 3 Ιουνίου: Η Synopsys, εταιρεία παροχής αυτόματου σχεδιασμού chip στην Καλιφόρνια, δεν θα παρέχει πλέον ενημερώσεις λογισμικού στη Huawei HiSilicon.

Update 4 Ιουνίου:Δημοσιεύματα ήθελαν τη Huawei να έχει μειώσει τις απαιτήσεις παραγωγής smartphones και η Foxconn να έχει διακόψει την παραγωγή. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Huawei διέψευσε τα δημοσιεύματα.

Update 5 Ιουνίου: Ο συνιδρυτής της βρετανικής εταιρείας ARM, Hermann Hauser, δήλωσε ότι ο αποκλεισμός που έθεσε ο Trump στη Huawei θα είναι αρκετά επιβλαβής για την αμερικανική βιομηχανία.

Update 7 Ιουνίου:Σύμφωνα με αναφορά, η Google θεωρεί ότι ο αποκλεισμός της Huawei είναι επικίνδυνος για τις ΗΠΑ και ζητάει να γίνει εξαίρεση ώστε να μπορούν οι δύο εταιρείες να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Update 7 Ιουνίου: Ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, βρέθηκε στη Ρωσία για τον εορτασμό των 70 χρόνων εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε η Huawei υπέγραψε με την MTS την ανάληψη της κατασκευής του 5G δικτύου της Ρωσίας.

Update 7 Ιουνίου: Σύμφωνα με αναφορά της Reuters, η Facebook δεν θα επιτρέπει πλέον στην Huawei να έχει προεγκατεστημένες τις εφαρμογές της στα νέα smartphones.

Update 8 Ιουνίου:Αναφορές θέλουν το λειτουργικό σύστημα της Huawei να ακούει στο όνομα Oak OS και να κυκλοφορεί τον Αύγουστο. Επίσης, διέρρευσαν screenshots του λειτουργικού, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

Και συνεχίζει δεν θα πάρετε αναβάθμιση Android ότι καινούργιο κινιτο βγει αν βγει θα είναι χωρίς playstore

dimitris

αφου οπως λεει θα συνεχισει με ανδροιδ και τα περι καινουριου λειτουργικου ειναι φημες,γιατι δεν λεει για το οτι οι συσκευες τοτε θα παρουν κανονικα το ανδροιδ Q???

sn1per

Η Ηuawei να μας πει γιατί δεν υπάρχει πουθενά στην Eυρωπη το matebook x pro 2019 για αγορά και η Huawei Ελλάς να μας πει γιατί δεν εισάγει ΚΑΝΕΝΑ λαπτοπ της εταιρείας.

EvanZ

Ρε παιδιά, ως προς τι τόσος πανικός? Οτιδήποτε δεν φοράει 5G (balong 5000) δεν έχει να φοβάται τίποτα απολύτως…. Το πρόβλημα ανήκει στις μεταγενεστερες συσκευές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.