Week in Review: IFA 2019, Sony Xperia 5, Samsung QLED 8K TV, Kirin 990

IFA 2019, Week in Review: IFA 2019, Sony Xperia 5, Samsung QLED 8K TV, Kirin 990

Αυτήν την εβδομάδα, το ενδιαφέρον του κόσμου της τεχνολογίας μονοπώλησε η IFA 2019 και οι αμέτρητες συσκευές που ανακοινώθηκαν, από πολλές εταιρείες. Το Techblog ως Official Media Partner βρίσκεται στο Βερολίνο και φροντίζει να σας κρατά ενήμερους για όλα τα δρώμενα της έκθεσης.

Ίσως ο καλύτερος τρόπος να κάνουμε μια επισκόπηση της IFA 2019 μέχρι τώρα είναι να δούμε τα γεγονότα ανά εταιρεία. Ξεκινάμε με τη Samsung η οποία παρουσίασε την νέα 55αρα QLED 8K TV και το rugged tablet Samsung Galaxy Tab Active Pro. Επίσης, στην έκθεση βρέθηκε το πρόσφατα ανακοινωμένο Samsung Galaxy A90 5G το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Μιας που ήταν στην έκθεση εμείς φροντίσαμε να κάνουμε ένα γρήγορο hands-on για τα μάτια σας μόνο.

Στη συνέχεια είχαμε το Sony Xperia 5, ένα compact smartphone που χωράει στην παλάμη μας, αν και το hands-on που κάναμε δείχνει το αντίθετο. Επίσης, η εταιρεία έκανε μία σειρά από hands-on βίντεο τα οποία παρουσιάζουν τις δυνατότητες της συσκευής. Από την άλλη, η Nokia παρουσίασε πέντε τηλέφωνα, τα “oldskool” Nokia 110, Nokia 2720 Flip και Nokia 800 Tough και τα νέα Nokia 7.2 και Nokia 6.2.

Μένουμε για λίγο ακόμη στα smartphones, με το LG G8X ThinQ που διαθέτει Snapdragon 855, διπλή κάμερα και DualScreen θήκη, το Motorola One Zoom που έχει τετραπλή κάμερα και 3x οπτικό ζουμ, το TCL Plex που έχει τριπλή κάμερα και θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως και το πρωτότυπο foldable smartphone της TCL στο οποίο ρίξαμε μία ματιά. Επιπλέον, η TCL παρουσίασε και τα Alcatel 1V, 3X (2019) και Smart Tab 7 μία σειρά από οικονομικές συσκευές με αξιόλογο hardware.

Πριν περάσουμε στις άλλες συσκευές θα αναφέρουμε τον Kirin 990 ο οποίος έχει ενσωματωμένο 5G modem και θα εξοπλίσει τα Huawei Mate 30. Μένοντας στη Huawei, η εταιρεία παρουσίασε τα Huawei FreeBuds 3 με noise-cancellation και 4 ώρες μπαταρία, καθώς και την Honor Vision Pro που είναι το πρώτο device με Harmony OS. Σε επίπεδο επεξεργαστών είδαμε επίσης τον Intel i9-9900KS που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και την Qualcomm η οποία ανακοίνωσε ότι οι επόμενοι Snapdragon 600 και 700 θα ενσωματόνουν 5G modem.

Συνεχίζουμε την ανασκόπηση της IFA 2019 με laptops, tablets, και άλλα gears. Η Acer ανακοίνωσε τέσσερα νέα οικονομικά Intel chromebooks, τα 311, Spin 311, 314, 315. Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε τα Acer Predator Triton 300 και Triton 500, gaming laptops με GeForce GTX 1650 και 300Hz ρυθμό ανανέωσης. Η Lenovo από την άλλη παρουσίασε το Lenovo Smart Display 7 με κάμερα ασφαλείας και ηχεία κάτω από την οθόνη, τα 2 σε 1 laptops με 10th Gen Intel CPU, Lenovo Yoga C940, S740, C740 και C640, και τα Android tablet και smart home hub σε ένα, Lenovo Yoga Smart Tab και Tab M8.

Η Asus έδωσε πραγματικά δυναμικό παρόν παρά τον ελάχιστο χρόνο που βρέθηκε στην σκηνή. Η εταιρεία παρουσίασε τα Asus ROG Zephyrus S και Strix SCAR III που έχουν ρυθμό ανανέωσης 300Hz, μία ακόμη νέα σειρά laptops τα Asus ProArt, το mini PC με τα high-end τεχνικά χαρακτηριστικά Asus ProArt Station D940MX, και την απάντηση της προς το Pro Display XDR της Apple που δεν είναι άλλη από το ProArt PA32UCG.

Θα κλείσουμε την IFA 2019 με μερικά αξιόλογα gears. Πρώτα από όλα, η Puma παρουσίασε το πρώτη της αθλητικό έξυπνο ρολόι με βάρος μόλις 30 γραμμάρια το οποίο δημιούργησε σε συνεργασία με την Fossil. Η Jabra μας εξέπληξε με τα Elite 75t τα οποία έχουν μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και USB type-C. Τέλος, η Garmin παρουσίασε 9 εντυπωσιακά smartwathes με GPS.

Στα νέα εκτός IFA 2019 είχαμε Android 10 του οποίου η διάθεση ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου με τα Pixel, ενώ τα OnePlus 7/7 Pro έλαβαν την τελευτίαία beta. Μιας και αναφέραμε την OnePlus, τα leaks και τα teasers για την έξυπνη τηλεόραση διαρκώς αυξάνονται. Αποκαλύφθηκαν ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά της OnePlus TV και μάθαμε ότι θα έχει τον ειδικά σχεδιασμένο επεξεργαστή Gamma Color Magic. Επίσης, το OnePlus 7T εμφανίστηκε στο Geekbench.

Τα Huawei Mate 30 θα αποκαλυφθούν στις 19 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο, και διέρρευσαν renders και τεχνικά χαρακτηριστικά της Pro έκδοσης. Επίσης, τα Vivo NEX 3 και NEX 3 5G θα κυκλοφορήσουν στις 16 Σεπτεμβρίου και ήδη έχουν δημοσιευθεί τα χαρακτηριστικά τους.

Στα άλλα νέα είχαμε την επανακυκλοφορία του Samsung Galaxy Fold η οποία μάλλον θα σταματήσει για μία ακόμη φορά, τα πρώτα benchmark των iPhone 11 που απογοητεύουν, την κυκλοφορία του Exynos 980 που είναι το πρώτο SoC με ενσωματωμένο 5G, και την αποκάλυψη του πρώτου gaming ultrabook στον κόσμο, Razer Blade Stealth 13.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.