Το όλο θέμα με το ban της Huawei ίσως έχει κουράσει πολλούς. Ωστόσο, πρόκειται για μία ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση η οποία μπορεί να επηρεάσει την τεχνολογική αγορά με διάφορους τρόπους.
Πέραν των εταιρειών που κάνουν τις προσωπικές τους κινήσεις, αντίστοιχα κινούνται και οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, και αυτή τη φορά η Κίνα προειδοποιεί τις εταιρείες τεχνολογίας για τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η συμμόρφωση τους με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με της New York Times, οι προειδοποιήσεις που απέστειλαν Κινέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις τεχνολογικές εταιρείες αποτελούν απόρροια μιας σειράς συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα μεταξύ μελών της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας, του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, του Υπουργείου Εμπορίου και αρκετών εταιρειών των οποίων τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα.
Ωστόσο, σύμφωνα με την πηγή της New York Times, μεταξύ των εταιρειών βρίσκονταν και μερικές από τις πιο σημαντικές εταιρείες ημιαγωγών του κόσμου, καθώς και άλλοι κολοσσοί της τεχνολογίας.
Οι Κινέζοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν τις Αμερικανικές εταιρείες ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν μεταφέρουν τις γραμμές παραγωγής τους ή ακολουθήσουν τις εντολές των ΗΠΑ οι οποίες εναντιώνονται στις επιχειρηματικές δραστηριότητες συγκεκριμένων εταιρειών. Το ίδιο θα συμβεί κι εάν οι εταιρείες δεν βοηθήσουν στην άσκηση πίεσης ενάντια στις προσπάθειες της Διοίκησης του Trump.
Όπως τονίζει η New York Times, οι αμερικάνικες εταιρείες δύσκολα θα ταχθούν υπέρ της Κίνας ή θα ακολουθήσουν παρ’ όλες τις προειδοποιήσεις, κυρίως διότι αυτές οι εταιρείες δεν θέλουν να έχουν νομικά προβλήματα, ειδικά όταν σε όλο αυτό εμπλέκεται η κυβέρνηση και η χώρα.
Τέλος, οι μη Αμερικανικές εταιρείες είναι οι πιο τυχερές στην όλη υπόθεση, διότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα από πλευράς Κίνας, αλλά ούτε κι από τις ΗΠΑ.
Κάποιες εταιρείες διέκοψαν τη συνεργασία τους με την Huawei όπως η ARM και κάποιες άλλες δήλωσαν ότι δεν διακόπτουν τις σχέσεις τους με την εταιρεία όπως η TSMC. Επιπλέον, το αβέβαιο μέλλον της εταιρείας φάνηκε να επηρεάζει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.
Βέβαια, δεν τελείωσαν όλα εκεί, κι από ότι φαίνεται έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη. Πέραν όλων των παραπάνω, η Huawei αποκλείστηκε από την SD Association, εξαιτίας των αναταραχών που έχουν προκύψει με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance ανακάλεσε προσωρινά τη συμμετοχή της Huawei στον οργανισμό.
Update 27 Μαΐου: Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκλεισμοί Αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα, κι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι ο πρώτος που θα διαμαρτυρηθεί. Τόνισε δε ότι η Apple είναι “δάσκαλος” του, και δεν σκοπεύει να της εναντιωθεί.
Update 30 Μαΐου: Σύμφωνα με αναφορές και δημοσιεύματα η Huawei κατέθεσε αγωγή έναντι των ΗΠΑ για παραβίαση του Συντάγματος και των δικαιωμάτων του πολίτη.
Update 2 Ιουνίου:Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η Micron αναγκάζεται να διακόψει τις σχέσεις της με τη Huawei ώστε να συμμορφωθεί με την εντολή που έστειλε το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, προσπαθώντας να μην γίνει το μαύρο πρόβατο στην όλη υπόθεση.
Update 8 Ιουνίου:Αναφορές θέλουν το λειτουργικό σύστημα της Huawei να ακούει στο όνομα Oak OS και να κυκλοφορεί τον Αύγουστο. Επίσης, διέρρευσαν screenshots του λειτουργικού, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Προσαρμοστικότητα και ευελιξία επέδειξε το 2020 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών της, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.
Η ιστορία της βιντεοκάμερας ξεκινάει πριν από σχεδόν 100 χρόνια, τη δεκαετία του 1910 όταν υπήρξε η ανάγκη για μια συσκευή η οποία θα είχε τη δυνατότητα λήψης κινούμενης εικόνας.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ