Week in Review: Apple iPhone 11, iPad 10.2, Google Pixel 4, OnePlus 7T, IFA 2019

iPhone 11, Week in Review: Apple iPhone 11, iPad 10.2, Google Pixel 4, OnePlus 7T, IFA 2019

Την εβδομάδα που μας πέρασε ολοκληρώθηκε η IFA 2019 στην οποία το Techblog ήταν Official Media Partner και ξεκάθαρα η μεγαλύτερη είδηση ήταν η ανακοίνωση των νέων iPhone 11. Πέραν των Google Pixel 4 των οποίων διέρρευσαν πολλά στοιχεία, είχαμε τις γνωστές διαρροές, διάφορα teasers, και τα λοιπά.

Ας αρχίσουμε με την IFA 2019 στην οποία είδαμε τα νέα ηχεία Braun LE, η Acer παρουσίασε τα ConceptD Pro μία σειρά laptops σχεδιασμένα για designers και τα νέα Acer Swift 5 και Swift 3 που είναι ultrabook με 10th Gen Intel CPU και 1 κιλό βάρος. Επιπλέον, είδαμε τα Nokia Power Earbuds με touch controls και 150 ώρες αυτονομία, τα Amazfit GTS και Amazfit Stratos 3 που θα κυκλοφορήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο, τα κομψά GPS smartwatches Emporio Armani Smartwatch 3 και Diesel Axial, και το Asus VivoWatch SP ένα έξυπνο ρολόι με Medical-grade EGG αισθητήρες.

Συνεχίζοντας με τις συσκευές της IFA 2019, έχουμε το Moto E6 Plus με Helio P22, το Asus ZenBook Pro Duo ένα Laptop με dual screen και touch, τη Sony που αποκάλυψε ολόκληρη νέα σειρά ασύρματων ακουστικών, τα Sonos Move, One SL και Port συσκευές ήχου με υποστήριξη AirPlay 2, και το Huawei WiFi Q2 Pro ένα ασύρματο router με ταχύτητες έως 1.867Mbps.

Και λίγο πριν κάνουμε τον τελικό απολογισμό της IFA 2019 είδαμε τα premium GPS smartwatches Michael Kors Access, τις νέες προσθήκες στη σειρά Philips Hue και το gaming smartphone Nubia Red Magic 3S.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην Apple, το By Innovation Only event που προβλήθηκε για πρώτη φορά στο YouTube και παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, και τα νέα iPhones. Στην εκδήλωση η εταιρεία παρουσίασε τα iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max. Εκτός από τα νέα της smartphones η Apple αποκάλυψε και το νέο iPad 10.2 ιντσών, το Apple Watch Series 5, τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών Apple Arcade, και μερικά επιπλέον νέα για την Apple TV+.

Όπως ήταν λογικό, με την κυκλοφορία των iPhone 11 μειώθηκαν οι τιμές των παλαιότερων μοντέλων, και οι τελικές τιμές των παλιών iPhones στην Ελλάδα βρίσκονται σε αυτό το άρθρο. Όσο για τις τιμές των iPhone 11, αυτές ξεκινούν από τα 869 ευρώ και αγγίζουν τα 1789 ευρώ.

Κατά τα άλλα, εμείς είδαμε τις δυνατότητες των καμερών που διαθέτουν τα iPhone 11, εξετάσαμε αναλυτικά τον A13 Bionic με τον οποίο εξόπλισε τις συσκευές η Apple, συγκρίναμε τα iPhone 11 Pro Max και iPhone XS Max, τα iPhone 11 με iPhone XR και τα Apple Watch Series 5 με Samsung Galaxy Watch Active 2. Τέλος, αφού είδαμε κατά πόσο τα iPhone 11 καινοτομούν έναντι των Android smartphones κάναμε ένα ταξίδι στα δέκα χρόνια ζωής των έξυπνων τηλεφώνων της Apple.

Μετά από τόση Apple ηρθε η ώρα να δούμε λίγο τις υπόλοιπες εταιρείες. Αρχικά, μέσα στην εβδομάδα κυκλοφόρησαν αμέτρητα leaks για τα Google Pixel 4. Μάθαμε για νέα χρώματα, ότι θα έχουν 8x zoom, βελτιώσεις στην κάμερα και 6GB ή 8GB RAM, μάλλον θα έχουν 90Hz ρυθμό ανανέωσης, και περιμένουμε να αποκαλυφθούν στις 15 Οκτωβρίου. Επίσης, μία σειρά από hands-on και promo βίντεο αποκάλυψαν αρκετά από τα χαρακτηριστικά τους.

Στα άλλα νέα, κυκλοφόρησε επίσημα το Google Nest Hub Max με κάμερα και στερεοφωνικό σύστημα ηχείων, τα Honor V30 θα έχουν τον Kirin 990, 8GB RAM και 256GB χώρο αποθήκευσης, θήκες επιβεβαίωσαν τον σχεδιασμό των OnePlus 7T των οποίων διέρρευσαν τα χαρακτηριστικά, και το Huawei Watch GT 2 θα έχει AI chipset, GPS και αναμένεται στις 19 Σεπτεμβρίου.

Κλείνουμε την εβδομαδιαία ανασκόπηση με τα Vivo NEX 3 και 3 5G των οποίων τον σχεδιασμό επιβεβαίωσε ένα teaser βίντεο και μερικές εικόνες και μάθαμε ότι θα έχουν 99,6% αναλογία οθόνης προς σώμα. Επίσης, η Xiaomi παρουσίασε τη 30W ασύρματη φόρτιση Mi Charge Turbo που θα κάνει το ντεμπούτο της με το Mi 9 Pro 5G, και περιμένουμε ότι το Xiaomi Mi MIX 4 θα έχει κάμερα 100 Megapixel και οθόνη 90Hz. Τέλος, τα Huawei Mate 30 και Mate X δεν θα έχουν Google Play Services αλλά υπάρχει τρόπος να γίνει εγκατάσταση των Google apps.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.