Huawei: Περιθώριο 90 επιπλέον ημερών για την εύρεση βιώσιμης λύσης

Huawei, Huawei: Περιθώριο 90 επιπλέον ημερών για την εύρεση βιώσιμης λύσης

Η Huawei από τις αρχές καλοκαιριού, μεταξύ άλλων, είναι συνεχώς στα νέα εξαιτίας της απαγόρευσης που υπέγραψε ο Donald Trump κατά της εταιρείας. Με την απαγόρευση αυτή να λήγει σήμερα και τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ ότι εν πρόκειται να συνεργαστούν με τη Huawei, όλοι πίστεψαν ότι το θέμα έκλεισε για πάντα κατά της κινέζικης κατασκευάστριας.

Ωστόσο, σύμφωνα με μία νέα αναφορά του Reuters, η Huawei λέγεται ότι θα πάρει τρεις μήνες επιπλέον περίοδο χάριτος, ώστε να συνεχίσει να αγοράζει προϊόντα και να χρησιμοποιεί υπηρεσίες από αμερικανικές εταιρείες.

Οι πηγές του Reuters θέλουν την επέκταση να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί για τις συζητήσεις που έχουν ΗΠΑ και Κίνα. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν η επιπλέον παράταση θα ξεκινήσει άμεσα ή σε λίγες ημέρες.

Τέλος, το Reuters θέλει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, και τον κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping, έχουν προγραμματίσει τηλεφωνική διάσκεψη. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί, και κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε πραγματοποιήθηκε ή θα πραγματοποιηθεί κάποια τέτοια διάσκεψη.

Ολόκληρη η ιστορία μέχρι σήμερα

Μετά την απαίτηση του Trump για τον αποκλεισμό της Huawei, η Google είπε ότι οι υπάρχουσες συσκευές της εταιρείας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις και να χρησιμοποιούν τα services. Εν συνεχεία, η Huawei απάντησε στην κίνηση του πλανητάρχη τονίζοντας ότι έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Android. Τελικά οι ΗΠΑ έδωσαν περιθώριο 90 ημερών σε Huawei και Google για να βρουν μία λύση στο όλο θέμα της συνεργασίας μεταξύ τους.

Φυσικά το θέμα δεν τελείωσε εκεί. Ο ιδρυτής της Huawei δήλωσε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποτιμούν τις δυνατότητές της εταιρείας και πως δεν πρόκειται να επηρεάσουν της ανάπτυξη της.

Κάποιες εταιρείες διέκοψαν τη συνεργασία τους με την Huawei όπως η ARM και κάποιες άλλες δήλωσαν ότι δεν διακόπτουν τις σχέσεις τους με την εταιρεία όπως η TSMC. Επιπλέον, το αβέβαιο μέλλον της εταιρείας φάνηκε να επηρεάζει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα, η Huawei δήλωσε ότι είναι θύμα της Αμερικανικής διοίκησης και ψάχνει να βρει λύση με τη Google. Επιπλέον, σκοπεύει να επικεντρωθεί στο App Gallery, ώστε να προφέρει εναλλακτική λύση στους πελάτες της, καθώς και στην ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού, του Huawei HongMeng OS, το οποίο είναι συμβατό με όλες τις Android εφαρμογές.

Η συνέχεια γράφτηκε με την αφαίρεση των Mate X και P30 Pro από το Android.com, μία όχι και τόσο ικανοποιητική τεκμηρίωση του όλου θέματος από τον πλανητάρχη, και η ανταπόκριση της Κίνας που δείχνει ότι η Huawei είναι θύμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ αυτής και των ΗΠΑ.

Βέβαια, δεν τελείωσαν όλα εκεί, κι από ότι φαίνεται έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη. Πέραν όλων των παραπάνω, η Huawei αποκλείστηκε από την SD Association, εξαιτίας των αναταραχών που έχουν προκύψει με τις ΗΠΑ. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance ανακάλεσε προσωρινά τη συμμετοχή της Huawei στον οργανισμό.

Update 27 Μαΐου: Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αποκλεισμοί Αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα, κι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα είναι ο πρώτος που θα διαμαρτυρηθεί. Τόνισε δε ότι η Apple είναι “δάσκαλος” του, και δεν σκοπεύει να της εναντιωθεί.

Update 28 Μαΐου: Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μένετε, και η Huawei προσπαθεί να βρει λύση στα προβλήματα που της έχει δημιουργήσει. Αυτή τη φορά κάλεσε τις Νοτιοκορεάτικες εταιρείες να συνεχίσουν να την προμηθεύουν με εξαρτήματα.

Update 29 Μαΐου: Η Huawei θα κυκλοφορήσει το HongMeng OS στην Κίνα στα τέλη του 2019 και παγκοσμίως το 2020. Τα πράγματα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρα όσον αφορά το λειτουργικό, αλλά όπως και να έχει θα μάθουμε περισσότερα εν καιρό.

Update 29 Μαΐου: Η SD Association επανέφερε τη Huawei στις λίστες των συνεργαζόμενων εταιρειών. Ωστώσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα σταματήσει τη χρήση της ιδιόκτητης Nano Memory card, με την οποία εφοδίασε το Huawei P30 Pro. Επιπλέον, η Wi-Fi Alliance επανέφερε κι αυτή τη Huawei στις λίστες της.

Update 30 Μαΐου: Σύμφωνα με αναφορές και δημοσιεύματα η Huawei κατέθεσε αγωγή έναντι των ΗΠΑ για παραβίαση του Συντάγματος και των δικαιωμάτων του πολίτη.

Update 31 Μαΐου:Η Huawei κατοχύρωσε το όνομα ενός νέου λειτουργικού συστήματος. Μάλλον το HongMeng OS θα κυκλοφορήσει στην Κίνα και το Ark OS στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, το Huawei Mate 20 Pro εμφανίστηκε πάλι στη σελίδα του Android Q Beta.

Update 1 Ιουνίου:Σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg, η Κίνα ετοιμάζεται να περιορίσει τις εξαγωγές σπάνιων ορυκτών στην Αμερική και να δημιουργήσει μία δική της “μαύρη λίστα” με Αμερικάνικες εταιρείες.

Update 2 Ιουνίου:Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, η Micron αναγκάζεται να διακόψει τις σχέσεις της με τη Huawei ώστε να συμμορφωθεί με την εντολή που έστειλε το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, προσπαθώντας να μην γίνει το μαύρο πρόβατο στην όλη υπόθεση.

Update 3 Ιουνίου: Η Synopsys, εταιρεία παροχής αυτόματου σχεδιασμού chip στην Καλιφόρνια, δεν θα παρέχει πλέον ενημερώσεις λογισμικού στη Huawei HiSilicon.

Update 4 Ιουνίου:Δημοσιεύματα ήθελαν τη Huawei να έχει μειώσει τις απαιτήσεις παραγωγής smartphones και η Foxconn να έχει διακόψει την παραγωγή. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Huawei διέψευσε τα δημοσιεύματα.

Update 5 Ιουνίου: Ο συνιδρυτής της βρετανικής εταιρείας ARM, Hermann Hauser, δήλωσε ότι ο αποκλεισμός που έθεσε ο Trump στη Huawei θα είναι αρκετά επιβλαβής για την αμερικανική βιομηχανία.

Update 7 Ιουνίου:Σύμφωνα με αναφορά, η Google θεωρεί ότι ο αποκλεισμός της Huawei είναι επικίνδυνος για τις ΗΠΑ και ζητάει να γίνει εξαίρεση ώστε να μπορούν οι δύο εταιρείες να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Update 7 Ιουνίου: Ο Κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, βρέθηκε στη Ρωσία για τον εορτασμό των 70 χρόνων εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε η Huawei υπέγραψε με την MTS την ανάληψη της κατασκευής του 5G δικτύου της Ρωσίας.

Update 7 Ιουνίου: Σύμφωνα με αναφορά της Reuters, η Facebook δεν θα επιτρέπει πλέον στην Huawei να έχει προεγκατεστημένες τις εφαρμογές της στα νέα smartphones.

Update 8 Ιουνίου:Αναφορές θέλουν το λειτουργικό σύστημα της Huawei να ακούει στο όνομα Oak OS και να κυκλοφορεί τον Αύγουστο. Επίσης, διέρρευσαν screenshots του λειτουργικού, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Update 10 Ιουνίου:Η Κίνα ζητάει τη μη συμμόρφωση των τεχνολογικών εταιρειών με τις απαιτήσεις των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για όσους υποστηρίζουν τις ενέργειες της διοίκησης του Trump.

Update 11 Ιουνίου: H Huawei απάντησε επίσημα και λεπτομερώς σε όλες τις απορίες σχετικά με το ban από την Αμερική, καθώς και το τι έπεται αυτού.

Update 11 Ιουνίου: Η Huawei συνεχίζει να προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα των εφαρμογών οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για τις συσκευές της όταν κι εάν οριστικοποιηθεί ο αποκλεισμός της. Γι’ αυτό, ξεκίνησε να επικοινωνεί με προγραμματιστές για να τους προσελκύσει να συμμετέχουν στο App Gallery.

Update 12 Ιουνίου: Φήμες θέλουν το HongMeng OS να τρέχει ήδη σε ένα εκατομμύριο συσκευές τις οποίες έχει αποστείλει η Huawei για τη δοκιμή του λειτουργικού της συστήματος.

Update 14 Ιουνίου: Αναφορές θέλουν τη Huawei να δοκιμάζει ως λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές της το Aurora, ένα Ρώσικο OS βασισμένο στη πλατφόρμα Sailfish.

Update 17 Ιουνίου: Σύμφωνα με αναφορές η Huawei δοκιμάζει το HongMeng OS σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες όπως η Oppo, η Vivo και η Tencent. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το λειτουργικό σύστημα της Huawei είναι 60% πιο γρήγορο από το Android.

Update 21 Ιουνίου: Η FedEx επέστρεψε δέμα που περιείχε συσκευή της Huawei και σημείωσε ότι ο λόγος ήταν τα προβλήματα που έχει η Αμερικανική κυβέρνηση με την εταιρεία και την κυβέρνηση της Κίνας.

Update 22 Ιουνίου: Το Huawei Mate X θα κυκλοφορήσει στη χειρότερη των περιπτώσεων τον Σεπτέμβριο, και θα τρέχει Android γιατί είχε ανακοινωθεί πριν την όλη ιστορία με τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ.

Update 25 Ιουνίου: Σύμφωνα με αναφορές η Huawei κατέθεσε αγωγή έναντι του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ διότι δεν της επιστρέφει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό τον οποίο κατάσχεσε το 2017.

Update 27 Ιουνίου: Ο CEO της Huawei, Ren Zhengfei, ανέφερε σε συνέντευξη του ότι εάν ο αποκλεισμός της εταιρείας οριστικοποιηθεί τότε η Google θα χάσει 700-800 εκατομμύρια χρήστες.

Update 29 Ιουνίου: Ο πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι επιτρέπει στις αμερικανικές εταιρείες να συνεχίσουν να συναλλάσσονται με τη Huawei, όσο αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα εθνικής ασφάλειας.

Update 2 Ιουλίου:Ο Διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, Larry Kudlow, ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τη δήλωση του Trump ότι επιτρέπει στις αμερικανικές εταιρείες να συνεχίσουν να συναλλάσσονται με τη Huawei, και επιβεβαίωσε ότι το Κογκρέσο ανησυχεί ακόμη για την εθνική ασφάλεια.

Update 4 Ιουλίου:Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, είπε ότι η ελάφρυνση του αποκλεισμού δεν θα έχει “μεγάλο αντίκτυπο” στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας.

Update 5 Ιουλίου:Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επανέλαβε στους υπαλλήλους του ότι η Huawei δεν έχει αποδεσμευτεί και θα πρέπει να την αντιμετωπίζουν λες και βρίσκεται στη μαύρη λίστα.

Update 11 Ιουλίου: Οι ΗΠΑ θα εκδίδουν άδειες σε όσες αμερικάνικες εταιρείες θέλουν να συνεργαστούν με τη Huawei.

Update 15 Ιουλίου: Νεότερη αναφορά θέλει τη Huawei να απολύει εκατοντάδες Αμερικάνους εργαζομένους. Ωστόσο, τους δίνει την επιλογή να επιτρέψουν στην Κίνα και να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτή.<θέλουν να συνεργαστούν με τη Huawei.

Update 16 Ιουλίου: Σύμφωνα με αναφορά, από τις αρχές Αυγούστου οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να ξεκινήσουν την αποστολή εξαρτημάτων στη Huawei.

Update 17 Ιουλίου: Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Γαλλίας, Zhang Minggang, δήλωσε ότι πιστεύει πως η εταιρεία θα είναι πλήρως ανεξάρτητη από αμερικάνικες τεχνολογίες μέχρι το τέλος του 2021 και πιο ισχυρή από ποτέ.

Update 22 Ιουλίου: Σύμφωνα με τον CEO της Huawei, η εταιρεία μπορεί να τα βγάλει πέρα και χωρίς τις αμερικανικές εταιρείες, αν χρειαστεί.

Update 22 Ιουλίου:Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Huawei, Catherine Chen, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία υπέγραψε πάνω από 50 εμπορικές συμβάσεις παγκοσμίως για την 5G τεχνολογία της, εκ των οποίων οι 28 είναι από την Ευρώπη.

Update 10 Αυγούστου:Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τη Huawei, ακόμη κι αν υπάρξει εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Update 13 Αυγούστου: Σε εσωτερικό σημείωμα που διέρρευσε, ο CEO της εταιρείας, Ren Zhengfei, αναφέρει ότι θέλουν να γίνουν ένας “αόρατος σιδερένιος γίγαντας” που δεν θα εξαρτάται από τις ΗΠΑ., ακόμη κι αν υπάρξει εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vaskor

Αυτή είναι είδηση για σάιτ τεχνολογίας;
Όχι. Αυτή είναι είδηση για οικονομικές εφημερίδες. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου τι κάνουν οι κινεζικές εταιρείες με τα έσοδα τους και με τις πολιτικές τους.

Κώστας Βλαχάκης

Είσαι λάθος.

Antonyart

Η είδηση αφορά μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας κ πως αυτό επηρεάζει τον κλάδο της τεχνολογίας. Νομίζω οτι τέτοιες ειδήσεις χρειάζονται κ καλά κάνετε κ τις αναλύετε…

Γεωργιάδης Ιωάννης

Και μετά άλλες ενενήντα ( μέρες) , μετά άλλες 90, μετά άλλες 90… και πάει λέγοντας… Όμως την ζημιά την έπαθε η Google μιας και θα δούμε λίαν συντόμως το harmony OS, και θα πάθει ζημιά και η apple απέναντι στην Samsung μιας και υπάρχει το ελεύθερο εμπόριο με τις Νοτιοκορεάτες εταιρείες σε αντίθεση με την apple που θα επιβαρυνθεί με τους νέους δασμούς μιας και οι συσκευές της προέρχονται από την Κίνα.( ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ ΜΈΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ)…

Nikosch

Κανεις εδω μεσα δεν μπορεί να καταλάβει ενα πραγμα οτι οι αμερικανοί χτυπανε στις οικονομίες των χωρων απο την στιγμη που ο τραμπ έκανε δηλωση για το ολο θεμα πριν κατι μηνες το κινέζικο γιουάν επεσε 7 φορές έναντι του δολαρίου

Dimogerontas

Μα πώς δεν το είχαμε σκεφτεί.

παπαροκας tiamat Enûma elis

στη περίπτωση της huawei ειμαι διχασμενος. απο τη μια θεωρω τα κινητα της σαπακια με κακους επεξεργαστες και μέτριο βιντεο αλλα απο την αλλη ειδα και τι εκανε η samsung με το note 10 που του αφαιρεσε ελευθεριες του εβαλε νοτς και το εκανε το χειρότερο note ολων των εποχων.

αν δεν εχει την huawei για αντίπαλο δεος φοβάμαι η samsung θα γινει ακόμα πιο αισχρή και απαισια εταιρεία

John Real

Eisa awards για καλύτερο κινητό στο P30 (και δεκάδες άλλα βραβεία), καλύτερη φωτογραφικη σε κινητό κτλ. Το τι λέει ο κάθε ασχετος δεν παίζει κανένα ρόλο. Όσο για τους επεξεργαστές KIRIN ο 810 είναι κατά πολύ ανώτερος του αντίστοιχου Snapdragon 730. Αν είχες λίγες γνώσεις περί κινητών θα το ήξερες.

παπαροκας tiamat Enûma elis

τα πληρωμενα βραβεια λες!

John Real

Οι άλλες εταιρείες δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν δηλαδή; Πιο ηλιθια δικαιολογία δεν έχω ξανακούσει.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Ειναι σαν να μου λες σε ενα ντερμπι μεταξη αεκ κ ολυμπιακού δε μπορει να υπαρξει παραγκα επειδή κ οι δυο εχουν λεφτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.